Stå upp för dig själv
Jag tror det är viktigt att stå upp för sig själv, att man står på sig i sina tankar, drömmar, känslor och åsikter. Vi har alla rätt till att känna och tänka och vad är egentligen rätt eller fel? Men att stå upp för sig själv tycker inte jag handlar om att "ge igen" eller vara otrevlig och elak mot andra. Att stå upp för sig själv enligt mig är att man sätter ned foten och visar att det inte är okej att bete sig hur som helst, att man inte finner sig i allt.

Jag har börjat mer och mer med detta själv. Jag sätter mer gränser och visar att man ska inte tro att man kan behandla mig som en dörrmatta och att jag ska finna mig i det. Jag säger ifrån, jag försöker göra mig av med sådana människor för de är inte värda min tid. Min energi och min tid förtjänar de som faktiskt behandlar mig bra och som visar att de är värda att lägga tid på. Du förtjänar inte min tid och min energi om du är elak och otrevlig mot mig. Du förtjänar inte mig om du inte kan behandla mig på ett bra sätt för jag är värd så mycket bättre än så.

Det kan vara jättesvårt att tänka så här, men jag hoppas att jag kan få er att ändra ert tankesätt lite. Du är värdefull och du förtjänar det allra bästa. Försök göra dig av med människor som inte ser det, för en dag kommer det finnas bra människor som ser det och det är de som förtjänar dig!

 
#1 - Ida

Bra skriver, jag borde tänka så.
Svar: Den är så bra! :)

#2 - Anna

Mycket bra skrivet! Man ska inte göra sig mindre än vad man är bara för att någon annan säger det.

#3 - Johana Duggin

snygg :)

#4 - Boel

Jätte bra inlägg! Försöker med det jag med :)

Sv; Tack!

#5 - Sara Navjord

Så himla bra och viktigt inlägg!

#6 - Emelie

Så bra skrivet!!

#7 - Amanda

Man borde nog göra det lite mer :)

#8 - Elin karlsson

Vilket bra inlägg! Tycker att detta ämne är grymt bra att få mer fakta om :)

#9 - milina.blogg.se

det är otroligt viktigt att stå upp för sig själv!

#10 - Sofie♥

Att stå upp för sig själv är verkligen viktigt, så bra inlägg! :)

#11 - Amanda♥

Så bra skrivet!

#12 - Henrietta Nylund

alltid när jag har stått upp för mig själv så har jag alltid blivit bemött riktigt dåligt.. förstår inte riktigt varför inte alla får ha sina egna åsikter och tankar utan att alla ska kränka en!

#13 - ♀ THE REVOLT ♀

Jag är nog lite tvärtom i den fronten :o jag måste sänka på min attack haha :P Jag säger ifrån för minsta lilla typ. Tycker jag inte om ngt med ngn, eller om den visa ngr som helst tendenser av att vara en sådan som skulle kunna behandla mig som en dörrmatta, så är det direkt byebye. Det har blivit att jag ibland inte gett folk en chans. :/

Men ditt inlägg var viktigt, även om just jag bör göra tvärtemot det du skriver :o

#14 - Kajsa-Stina

Jag önskar att jag skulle våga stå mer för mig själv och vad jag tycker i vissa lägen. Ibland håller jag tillbaka lite för att jag är rädd att bli kritiserad osv om jag skulle säga vad jag verkligen tycker och tänker ibland. Denna jävla förbaskade jantelagen alltså.. Om man har ett bra självförtroende tex så sticker det i andras ögon vilket gör mig grymt irriterad.. Jag önskar jag mer skulle våga stå för mina åsikter och vad jag faktiskt tycker. Ska verkligen jobba på det under 2015 <3

Och även våga sätta mer gränser för vad som är okej med att behandla andra människor.
Stor kram vännen <3

#15 - Anna Röd - ★ Nörd & Filmskapare ★

Bra inlägg! Verkligen sant! Ta ingen skit :D

#16 - Linnéa

Jag drömmer om att bli läkare... Men att ha så mycket ansvar över en annan människas liv är inte något som jag vill.
Jag har en människa i mitt liv som jag är lite fundersam över, är den ett bra eller dåligt sällskap?
Jag tycker inte att min mamma respekterar mig och det gör så att min självrespekt sjunker lite och självförtroendet påverkas, vad klarar Linnéa av egentligen?

Svar: Vad är det som gör att du drömmer om att bli läkare? Har du pratat med din mamma om detta och förklarat vad du känner om vissa saker hon säger och gör? Ibland märker man inte riktigt själv hur man uttrycker sig så hon kanske inte är medveten om att det hon gör sårar dig? Kram. <3
Evah Åberg

#17 - Jessica Högberg

Kloka du!!

#18 - Pauline

bra skrivet, jag försöker också att bli bättre på det

#19 - Siri |Diabitfit|

Grymt bra inlägg!

#20 - Anonym

Snygg du är :)

#21 - linnea

ja det är sant! bra skrivet :)

#22 - Skoghalls beundraren

Asså shit trodde inte du kunde vara sexigare än vad jag redan sett dig;) men sedär du lyckades ännu en gång;)