Ungas självmord kan halveras
 

I denna video berättar Maria om sin dotter som tog livet av sig för 10 år sen. Josefina blev mobbad och mobbning kan verkligen sätta stora sår och ärr i en annan människa. Det är viktigt att vi pratar om psykisk ohälsa och mobbning för om vi bara blundar för det är risken att självmord, särskilt bland unga bara ökar.
#1 - Pauline

så hemskt, verkligen viktigt att det tas upp

#2 - LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

En gripande video! Det är så sorgligt hur många det är som tar livet av sig... en av mina vänner gjorde det när jag var 12, hon var bara 13 år...

#3 - Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Det är helt sjukt att det bara ökar. Trots att man pratar med och mer öppet om det här så är det fortfarande "skämmigt" att komma ut med att man mår psykiskt dåligt. Jag vågar fortfarande inte säga det öppet. Min familj vet t.ex. inte hur jag mår. För dem spelar jag teater. De liksom förstår inte hur personer kan må psykiskt dåligt. De tycker att det bara är att rycka upp sig ungefär..

#4 - Henrietta Nylund

Så himla bra att du tar upp detta, sjukt lärorik film!

#5 - Sofie♥

Så himla bra video! :) Sånt här måste verkligen uppmärksammas!

#6 - ♀ THE REVOLT ♀

Läste om det! Tänkte skriva ett inlägg om det, har dock inte hunnit med det ännu. Skönt att se att det är fler som vill ta upp det. Det behövs talas mer om det! :)

#7 - Alice

Det är så bra att någon ta upp sådana här viktiga ämnen, det behövs verkligen. You go girl! Kram ♥

#8 - milina.blogg.se

måste kolla på den där lite senare ikväll!

#9 - NICOLE

Åh ja, såg denna video och vad ska man säga.. så sorgligt och fruktansvärt hemskt att det ska behöva gå så långt :(

#10 - Sara

Usch vad jag grät när jag såg detta på tv. :( Men så viktigt att sådant här tas upp. Mobbning är aldrig ok och man måste se folk innan det är för sent !

#11 - Klara Andersson

åå kollade videos, man fick verkligen tårar i ögonen när hon berättade sin dotters historia, jag förstår inte hur hennes lilla syster skötte det så bra!? Shit vilken stark familj!

#12 - Anna

Såg det klippet igår. Verkligen hemskt att höra. Tänk vad många som hade mått bättre om vi bara var lite snällare mot varandra!

#13 - Emelie

Så viktigt klipp det där!

#14 - Tove

Hej! Jag måste bara säga att jag blir så jävulskt förbannad att de bara helt plötsligt nu kommer alla på att jamen vi kanske måste ta detta på mer allvar och prata/hjälpa INNAN denna individ begår självmord. Blev helt upprörd när jag såg nyheterna "vi har kommit på att vi måste fånga ungdomar innan de tar livet av sig". Det har man väl ändå vetat en lång lång tid?

Det är så himla starkt gjort av denna mamma att ens berätta detta och jag kan bara tänka mig att det hjälper säkert många ungdomar men framförallt föräldrar som kanske upplever samma sak med sina ungdomar. Jag blir helt ledsen för jag har själv haft sånna här tankar men aldrig vågat göra något och skulle nog aldrig våga. Det glädjer mig att någon vågar ta upp detta. Blir så otroligt rörd.

Jag älskar din blogg där du tar upp sånt här om psykisk ohälsa. Jag har startat en ny blogg där jag kommer också skriva om egna erfarenheter och så. Hoppas det inte gör något om jag sätter in denna video på min blogg, för den är så himla viktig och fin. KRAM FINA DU!

Svar: Tusen tack för dina fina ord, de värmer verkligen. Kram <3
Evah Åberg

#15 - Boel

Det är så himla viktigt att prata om det!
Det är viktigt att inte skicka det under stolen, liksom.

Sv: Tack! :D

#16 - Kajsa-Stina

Så viktigt och bra inlägg som måste uppmärksammas mer. Mobbning är precis som du säger så hemskt och kan göra så mycket skada. Dem som mobbar kanske känner att "ja men det är väl inte så farligt" men grejen är den att ord och handling kan förstöra så mycket och göra en så sårad så man inte ser någon annan utväg än att just ta sitt liv. Så fruktansvärt hemskt så jag blir alldeles förkrossad. Jävla idioter det finns som kan bete sig så illa mot en annan människa. Dom som mobbar andra måste ju ha verkliga problem om dom måste känna sig "bättre och starkare" genom att trycka ner andra :(

Kramar<3

#17 - elin

Jag såg de inslaget på tv:n. Det är helt sjukt att folk inte tänker längre. Jag anser själv att det är självklart att allt elakt som sägs sätter sig hos personer, även om de säger att det inte gör det. Man bör tänka sig för hur man uttrycker sig!

#18 - Josefine Johansson

Fyfan att folk kan få en människa att må så dåligt så den vill ta livet av sig :( Trött på mänskligheten!

#19 - Karin Lygnersjö

Klippet berör verkligen och det är verkligen så att psykisk ohälsa måstet lysas upp mer.
Vet själv hur svår min tonårsperiod var, skulle aldrig, aldrig, aldrig vilja gå igenom det igen! Jag hade själv samma tankar om självmord men allt var så otroligt tabubelagt verkligen. Mer inofrmation måste spridas!

Sv: Tack för att du bryr dig <3

#20 - Amanda♥

Hemskt med mobbing :(

#21 - Linn

lyssnade på den där videon för några dagar sen...så viktig att lyssna på även fast de var väldigt jobbigt o hemskt..<3

#22 - Elin karlsson

Usch vad hemskt!!

#23 - Jessica Högberg

Fy f*n, INGEN ska behöva må så dåligt!

#24 - Madde

Såg detta klipper häromdagen, jättehemskt.. :(

#25 - Biggeros

Så hemskt världen ser ut idag!! Även att mobbing har kanske blivit mer utbrett pga internet. Usch. Bra inlägg, kram

#26 - Emma

Hoppas hennes mobbare fortfarande mår dåligt över att hon tog livet av sig! för jävligt är de :(

#27 - Sandra Lundin

Så fruktansvärt sånt här :(

#28 - Venice

Tack så mycket! :)

#29 - Nicole

Såg den videon för några dagar sen,så himla hemskt :(