Video - that kind of person tag


Alla män, potentiella våldtäktsmän

Feminism, ett ord som är väldigt laddat idag då ordet många gånger skapar fördomar, missförstånd och förutfattade meningar. Ett ämne som många gånger skapar starka diskussioner med en del hat inblandat. Jag är feminist, en stolt feminist.

Det handlar inte om att hata män eller se till att kvinnor tar över världen. Det handlar om att kvinnor ska ha lika stor rätt i samhället och anses vara lika mycket värda och mänskliga som män. Jag som kvinna ska inte behöva vara rädd när jag går utanför dörren på kvällen och får möte med en främmande man. Jag ska inte behöva ha förberett att ringa 112 om något skulle hända. Jag ska inte behöva knyta min hand runt mina hemnycklar så hårt att mina hemnycklar skär in i handflatan.
Jag ska inte behöva vara rädd att något ska hända för att jag är en ensam kvinna. 

Det handlar inte om att alla män är våldtäktsmän, för självklart förstår jag att långt ifrån alla skulle höja handen eller göra något sådant mot en kvinna. Det är faktiskt bara ett fåtal som skulle det. Men jag vet inte vilka de där få männen är. Jag vet inte när jag möter en man i den mörka gränden om han faktiskt är en våldtäktsman eller inte, då det tyvärr inte står "våldtäktsman" i pannan på dem. Jag har inte råd att chansa och då blir alla män man möter i den där mörka gränden potentiella våldtäktsmän, hur fel det än är. Det ska inte behöva vara så. Kvinnor ska inte behöva vara rädda för att gå utanför dörren och män ska inte behöva bli stämplade som potentiella våldtäktsmän när man möter dem på gatan. Om vi bara visste vilka de där få männen faktiskt är som utsätter kvinnor för dessa saker så vore det så mycket enklare att inte vara rädd för alla män man möter i en mörk gränd. Tyvärr är det inte så lätt och den där rädslan för att just den mannen man möter ska vara en våldtäktsman är hemsk för både kvinnor och män. 

20300 sexualbrott anmäldes 2014 och 98% av dem som misstänks för sexualbrott 2013 är män visar Brå. Feminismen är ett verktyg för att nå jämställdhet mellan könen. Feminism är ett verktyg för att varenda kvinna och flicka där ute ska känna sig trygga att gå utanför dörren och ha de rättigheter som alla människor ska ha. Feminism är ett verktyg för att män inte ska bli stämplade som potentiella våldtäktsmän för att rädslan över att bli våldtagen tar över hand. Feminismen är till för oss alla, för det gynnar oss alla. Det gynnar din dotter, din syster, din mamma, din vän men även dig själv. Det gynnar även dig som man, för om vi får jämställdhet i samhället och förbättrar kvinnosynen så kommer även kvinnor att ha en annan syn på dig just för att hon inte längre behöver vara lika rädd. Hon kommer inte vara livrädd när hon möter dig som främmande man på gatan för hon känner sig trygg.

Vi kvinnor har inte råd att chansa för vi vet inte vem just du är som vi möter den där kvällen.
Tillsammans kan vi förbättra och förändra världen!


 

Zara Larssons sommarpratJag har lyssnat på Zaras sommarprat och jag tycker det är otroligt bra! Hon pratar om sin syn på feminism och samhället och allt detta börjar ungefär vid 41:21 in i programmet. Vi måste våga skapa debatt om att kvinnan fortfarande är förtryckt, både i Sverige och i många andra länder. Zara är 17 år, men hon har mycket mer erfarenhet och mer innanför pannbenet än vad många andra har som till och med är äldre. #backazara

Mitt liv som nykterist

"Fan vad tråkig du är!"
"Hur fan kan du överleva utan att dricka?"
"Du är ju inte normal, jag förstår att du inte har några vänner."

Jag är 24 år och jag har valt att vara nykterist.

Jag är 24 år och har aldrig varit i närheten av att vara full. Jag har gjort ett aktivt val att avstå från alkohol, men detta valet har också lett till ett stort utanförskap. Jag blev nästan aldrig bjuden till några klassfester, fast de bjöd alla andra i klassen. Jag har nästan aldrig blivit bjuden till en fest och i dagsläget umgås jag nästan inte med en enda person utöver min pojkvän. Kommentarer som dessa här ovanför trillar faktiskt in titt som tätt än idag. 

Reaktionerna på mitt val är väldigt blandade. Många undrar varför jag väljer att avstå och jag kan inte förstå varför man ifrågasätter varför man just avstår alkohol. Det är inte lika många som skulle fråga varför man avstår cigaretter eller knark. Många ger mig också beröm för att jag klarar att stå emot det grupptryck och den normaliseringen det finns idag angående alkohol. Sen finns det också de som säger: "Vänta du så ska få se att du snart trillat dit du med. Någon gång ska att vara den första." eller: "Man måste ha provat för att veta."

Mitt val att vara nykterist har många gånger fått mig att känna mig värdelös och ensam. Som att ingen vill umgås med någon som inte dricker alkohol. Det har också fått mig att känna mig onormal då många bara väntar på att jag också ska börja dricka, eftersom "någon gång ska vara den första." Jag har fått höra allt ifrån att jag är en tråkig gammal kärring, till att jag är en värdelös äcklig kossa, till att jag inte borde få existera på grund av mitt val att avstå alkohol. 

Jag har valt att avstå alkohol för att jag mår bra av att avstå. Jag behöver inte alkohol för att prata med någon, för att ha kul eller för någon annan anledning. Jag är inte knäpp, dålig, tråkig eller värdelös för att jag väljer en annan väg än du.
Sluta försöka locka mig med att "någon gång ska vara den första." för varför måste allt ha en första gång? Kan du inte bara vara glad över att jag har hittat en väg i mitt liv som jag mår bra av? Det enda jag är missnöjd med när det kommer till mitt val är att fler inte kan acceptera mig för den jag är. 

Jag dricker inte alkohol, men jag är fortfarande en värdefull person med tankar och känslor exakt som du!


Filmtipset #1

 
 
Taylor Hillridge är en flicka vars far lämnade sin familj och höjs med sin ensamstående mamma tillsammans med sin yngre bror. Hon får en dator på födelsedagen från mamma. Hon blir snart utsatt för nätmobbning när hon registrerar sig på ett socialt nätverk. Efter att hennes bror hackat hennes konto och skrivit kränkande saker om Taylor får hon mer och mer problem med vänner och skolkamrater. Taylor begår nästan självmord genom överdosering med piller, men kan inte få av locket och skickas till sjukhus. Taylors mamma reagerar och försöker förhindra att andra ska drabbas på samma sätt som hennes dotter.

Informationen om filmen är hämtad från wikipedia

Fakta om självmord #3

I mitt förra inlägg berättade jag om vilka signaler man kan se om någon i ens närhet vill ta självmord. Länk till inlägget. I detta inlägg tänkte jag berätta om vad du som anhörig kan göra för den som vill ta självmord. 

• Börja med att starta en dialog med personen. Prata öppet och icke dömande med personen. Detta kan leda till att personen faktiskt lyssnar och vågar söka hjälp.

• Du kan ställa frågor så som:
♦ Mår du så dåligt att du har övervägt att ta ditt liv?
♦ Har du planer på att ta ditt liv?
♦ Har du tänkt på när du skulle göra det?
♦ Har du tänkt på hur du skulle göra det?

• Ta alltid självmordstankar och självmordsplaner på allvar!

• Håll inte personens självmordsplaner hemliga på grund av rädsla för att förstöra relationen. Personen behöver hjälp för att överleva!

• Spela inte på personens dåliga samvete. Det kan få den självmordsbenägna att bara må sämre.

• Förminska inte personens problem!

• Peppa personen med att livet blir bättre och att det finns hjälp att få. 

• Kontakta psykiatrin eller BUP själv och erbjud dig att följa med personen på första mötet.

• Läs på om olika behandlingsalternativ exempelvis KBT och berätta lite om detta för personen.

 

Video - 10 sanningar om mig


Hur jag gick ned i vikt


När jag la upp inlägget om vad min träningsform pole dance fitness har betytt för mig (länk till det inlägget) så fick jag frågan hur jag har gått ned så pass mycket i vikt så jag tänkte att jag gör ett inlägg om det. 

Jag hade i stort sett aldrig tränat innan jag började med pole dance fitness 2013. Jag tog några promenader ibland, men annars gjorde jag inte så mycket. Jag tänkte inte på vad jag stoppade i mig, utan drack läsk och åt godis flera gånger i veckan. Jag är 154 cm lång och som mest vägde jag 57 kg. Men så hittade jag min pole dance fitness och blev fast i den träningen. I början visade det ingen direkt effekt på min kropp och jag började heller inte träna för att gå ned i vikt utan just för att jag så gärna ville prova på detta. 

Jag märkte till slut att jag hade gått ned några kilo i vikt efter ett tags träning. Men största skillnaden blev när jag slutade dricka drycker med socker i. Om jag dricker läsk idag väljer jag exempelvis cola zero och jag har dragit ned väldigt mycket på läsk över huvud taget. Idag tränar jag ca 1-2 gånger i veckan och då är det ganska hård träning varje gång. Det enda jag tränar är pole dance fitness för man tränar verkligen hela kroppen på en och samma gång. 

Jag äter fortfarande godis och skräpmat, dock i lite mindre mängd än tidigare, men jag går inte efter någon speciell diet. Jag äter det jag känner mig sugen på och utesluter varken kolhydrater, fett eller kalorier. När man hittat en träningsform som man gillar så kommer oftast viktnedgången och muskelbyggningen av sig självt.

Att bo hemma när man är 24

Jag bor ju fortfarande hemma och reaktioner från andra människor varierar en del faktiskt.
De flesta reagerar inte på något speciellt sätt utan tycker att det är bra att bo hemma ett tag och spara pengar och så vidare, samt att de förstår att det är svårt att skaffa lägenhet med min ångest, samt hur det ser ut i dagens samhälle.

Men vissa människor reagerar på ett helt annat sätt och ser ned på en för att man fortfarande bor hemma. Jag förstår inte varför folk måste döma andra så hemskt mycket egentligen. Ja, för dig kanske det är helt sjukt att man bor hemma när man är 24 år, men då kanske du inte heller har gått i exakt samma skor som den personen som faktiskt bor hemma. Det finns de människor där ute som ser ned på mig för att min ångest har fått mig att knappt kunna gå utanför dörren, men jag anser att problemet ligger hos dem som inte kan försöka sätta sig in i andras situationer eller ha en gnutta förståelse för andra.

Jag jobbar som personlig assistent i dagsläget och jag jobbar med mig själv varje dag för att kunna skapa ett eget liv, för att kunna leva ett mindre begränsat liv och faktiskt vara mer eller mindre ångestfri. Till dig som kämpar och möter motstånd, försök skita i dem och tänk på att det faktiskt är synd om dem som inte kan ha sympati för andra. Du är stark som kämpar och inte trycker ned andra eller dömer andra, tänk på det! 


Just dance


Haha ibland är det så kul att kolla igenom bilder. Den näst sista ser jag väldigt sjuk ut på med den stirriga blicken och på den sista bilden satt jag fast i stången och tog mig inte loss haha. :P Vet inte vad som hände, men både huden och benen låste sig så kom inte loss alls. :P

Saker du aldrig ska tänka om dig själv #7

♦ "Jag är en bluff".
- Vi tror att våra kunskaper och erfarenheter inte är betydelsefulla. Vi kan ingenting och snart kommer vi att avslöjas om hur dåliga vi är. Detta är ett klassiskt sätt att nedvärdera sig själv.

♥ Tänk istället:
- "Jag har lärt mig mycket i livet och även om jag inte kan allt så är jag fortfarande värdefull och bra som jag är. Mina erfarenheter och mina kunskaper är bra och de räcker till. Jag behöver inte vara bättre än någon annan och jag är inte heller sämre än någon annan. Andra kommer att se vad jag kan och sätta värde på det."

Det kommer komma fler delar i denna serien så glöm inte att kika in igen för fler tanketips. :)


Positiva och negativa saker #13

Vad har varit positivt och negativt denna veckan?

Positivt:
+ Jag hade en jättebra träning i tisdags och fick flera bilder och filmklipp.
+ Jag har en ny telefon.
+ Jag hittade en sån snygg tröja som jag fick hem.
+ Jag har haft mer inspiration till att skriva.

Negativt:
- Jag har sovit väldigt dåligt.
- De gånger jag har somnat så har jag drömt mycket mardrömmar.
- Har haft väldigt mycket ångest så jag inte vetat vart jag ska ta vägen.
- Det har varit tungt att andas.

Vad har varit dina + och - denna veckan?


Video - deep talk - lyckas i bloggvärlden?


Må bra tips


 
Helt normal bild ;)

Våldtäktsdebatten (repost)

Det har blivit en ganska stor debatt om en kvinna får skylla sig själv om hon går lättklädd och blir våldtagen. Jag har lite funderingar angående detta.

För det första, vad räknas som lättklätt? Är det en kort kjol? Är det ett linne? Är det linne och shorts? Är det en kort kjol med polotröja? Vilket linne anses som lättklätt? Hur drar man den gränsen och borde inte samma gälla för killar som går i uppknäppt skjorta/bar överkropp och shorts exempelvis?

För det andra, varför är det just prat om att vara lättklädd? Om jag väljer att gå ut på stan i mjukisbyxor och en hoodtröja och möter en man som faktiskt älskar den typen av kläder och har en fetish på det (tro det eller ej, det finns faktiskt sådana män också). Om han då våldför sig på mig, är det fortfarande mitt fel för att jag valde att ha på mig mjukiskläder när jag vet att det finns män som gillar det och har fetish på den typen av kläder? Om jag väljer att gå barfota, får jag fortfarande skylla mig själv då om en man med fotfetish våldför sig på mig eller gäller det bara om jag har på mig ett par shorts? "Att klä sig attraktivt ökar risken för att bli våldtagen" såg jag att någon hade skrivit, men vad anses som attraktivt? Är det inte väldigt svårt att säga det då alla har olika syner på vad som är attraktivt? Om jag färgar mitt hår rött och en man finner det otroligt attraktivt, får jag skylla mig själv då? Alla människor attraheras av olika saker, av olika hårfärger, typer av kläder, olika kroppsdelar, så vart drar vi gränsen?

För det tredje, om det gäller så mycket att man eggar till våldtäkt genom sin klädsel, hur kommer det sig då att barn, gamla damer, döda människor och kvinnor med väldigt heltäckande kläder också blir våldtagna? För det är ju faktiskt också väldigt vanligt att kvinnor med heltäckande kläder blir våldtagna och vad lockade mannen att göra det då? Vet ni, jag tror inte klädsel spelar någon roll alls faktiskt. Är man på fel plats, vid fel tillfälle så är risken väldigt stor tyvärr. För jag tror det handlar om makt och jag tror att de tar närmsta person då. 
Må bra tipsFakta om självmord #2

Att veta när någon tänker på självmord är inte alltid det lättaste. Det kan ibland vara svårt att se tecknen om man inte riktigt vet vad man ska kolla efter. Här kommer några varningstecken:

Har självmordstankar.

• Förändrar eller ökar sitt drogmissbruk. (Kan vara alkohol, tobak, tabletter eller andra droger.)

Har starka känslor av hopplöshet och att saker är meningslöst.

• Har en känsla av att det inte finns någon utväg.

Drar sig undan från familj, vänner och saker personen tidigare har gillat att göra.

• Får plötsliga vredesutbrott.

Känner stark ångest.

• Pratar om självmord.

Är upptagen av döden.

• Verkar plötsligt lyckligare och lugnare.

Ger bort saker som är viktiga för dem.

• Besöker eller ringer viktiga personer.

 
Bildkälla

Var saklig i din kommentar (repost)

Har du en dålig dag?
Har du bråkat med din partner? 
Har någon sagt något elakt på jobbet?

Dessa saker verkar kunna leda till att vissa människor vill uttrycka sig elakt mot andra människor på internet.
Kanske du har läst en text som fått dig att bli mer irriterade än vad du var innan. Kanske känner du dig träffad av texten och vill gå i försvar. Då har jag ett tips på vad ni kan göra istället för att skriva den där elaka kommentaren som ni vill få ur er.

Har du en dålig dag eller har bråkat med någon så skriv ut dina känslor i ett dokument eller på ett papper. Skriv exakt vad du känner, vad du tycker, skriv svordomar och hårda ord. Skriv tills du känner att du fått ur dig all skit. När du är färdig så raderar du dokumentet eller river i sönder det.

Har du läst en text som får dig att bli irriterad? Som du kanske känner dig träffad av eller kränkt av? Känner du lust att berätta för personen som skrivit texten och vara riktigt elak? Var inte det. Gör istället som ovanstående. Skriv ett dokument eller använd papper och penna. Skriv ned exakt vad du känner för den här personen som skrev texten som fick dig att bli irriterad. Här får du skriva exakt vad du vill om personen. När du är färdig med det så läser du igenom det och raderar det/river i sönder det. När din ilska har sjunkit lite och du är mer saklig så kan du berätta din åsikt för personen som skrev texten på ett bra sätt. Du kan skriva att du inte håller med och berätta hur du ser på saken, utan att dra in personliga påhopp, förolämpningar eller hot. Då har du fått ur dig din ilska på ett dokument som du sedan raderar och istället för att såra och göra illa en annan människa så kan du uttrycka din åsikt på ett sakligt och konstruktivt sätt som alla vinner på i längden.


Poledance in my heart

Jag är så otroligt glad över att jag började med poledance fitness. 
Det har ökat mitt självförtroende väldigt mycket och jag mår så mycket bättre i både kropp och själ idag. Detta är en extremt bra träning som gör en både stark, smidig och vältränad utan att man ens tänker på att man tränar. En timme på stången bara flyger iväg och trots att kroppen är trött så vill man bara fortsätta ändå. 

Sen jag började med poledance så har jag gått ned från 56 kg till 45 kg och känner mig både fräschare och piggare. Idag vill jag inte leva utan min träning, för det är den som gör att jag verkligen mår bra och orkar med min ångest. Jag tränar både hemma och på en studio som heter Karlstadpoledancing och jag är så nöjd med den studion. Helt fantastiska lärare som verkligen pushar och ser till att man kommer dit man vill. Tusen tack till er för allt ni har gjort för mig och för att ni tog poledance till Karlstad! :)


 

Göra min blogg bättre?


9 tips - lär dig planera

 

♥ Börja med att anteckna allting som är viktigt och vad som måste göras. Bocka sedan av sak för sak.

♥ Bestäm vad som måste göras först och vad som är viktigast. Lägg sedan upp planeringen efter det och placera saker i turordning.

♥ Det är viktigt att se längre fram än bara för dagen eller veckan. Se till att ha en bra framförhållning.

♥ Gör inte allting på en och samma dag. Se till att du delar upp arbetet på en bra tid.

♥ Förbered dig väl innan exempelvis möten eller redovisningar. Det sparar enormt mycket tid och du känner dig mer säker på din sak.

♥ Planera även in tid där du får vara ledig och bara slappa, så du inte arbetar för mycket.

♥ Åker du buss till jobbet/skolan? Då kan du exempelvis plugga, göra scheman, svara av mejl och så vidare. Du kan också dra med dig vänner till träningen exempelvis, då får du både träning och samtidigt umgås du med dina vänner.


♥ Tänk ut vad du behöver för att underlätta för dig själv. Behöver du musik när du städar eller behöver du kanske ett speciellt block där du kan anteckna din planering? Lös det så går det lättare för dig själv.

♥ Tänk ut vad du egentligen har för mål med det du gör och fundera på allt som är bra med att du exempelvis städar så du har en morot till att bli klar. 


Video - Några pole tricks
Tror du att poledance innebär att strippa? Då tror du fel. Läs mitt inlägg om vad det är hääär.

Mensskydd borde vara gratis

Många tycker att mensskydd borde vara gratis.
Anledningarna kan vara allt ifrån att kvinnor inte har valt att ha mens och borde därför inte straffas för det, samt att det finns mycket bättre saker vi kan lägga pengarna på eller att män inte straffas för att de är män.

Jag kan faktiskt inte hålla med om detta. Ingenting är gratis i vårat samhälle. Det kostar att tillverka mensskydd så hur skulle det kunna bli gratis? Det skulle alltså därför förmodligen dras mer på skatten just för att gå till mensskydd. Hur långt ska vi dra det om mensskydd borde vara gratis? Ska även toapapper bli det då? Både män och kvinnor bajsar och kissar och det har ingen av oss valt själva, men det finns ju mycket roligare saker att lägga pengar på än just toapapper också. Och ja, både män och kvinnor bajsar medan mens är något som bara drabbar kvinnor. Men kvinnor med stora bröst då, ska de även få gratis bh:ar? Jag menar, ingen kvinna har ju valt att få bröst och de med stora bröst behöver ju extra bra stöd i både sportbh och vanlig bh, ska det också vara gratis då?

På exempelvis ungdomsmottagningen kan ju kondomer vara gratis, men ska alla andra preventivmedel också vara gratis då eftersom man har ju inte valt att vara kåt och man ska väl inte straffas för att man är kåt genom att bli gravid? Sen kan man ju faktiskt bara gå till ungdomsmottagningen tills man är 23 och på vissa ställen är det 25.

Jag ser hellre faktiskt att vi lägger dessa resurserna för att göra sjukvården bättre och faktiskt lägga vikt på de viktiga sakerna för samhället. Just nu tycker inte jag att gratis mensskydd är det viktigaste i samhället för att kvinnor inte ska straffas för att de är kvinnor. Jag tycker vi borde lägga mer vikt på att göra samhället mer jämställt angående lika lön för lika jobb, samma rättigheter och ett tryggt samhälle där ingen diskrimineras oavsett kön, läggning, plånbok, ursprung, normalstörd eller utvecklingsstörd.


Tävling avslutad


Nu är tävlingen där man kunde vinna ett smink-kit avslutad. Vinnaren blev Nathalie, grattis till dig! :)
Tack till alla som deltog och bättre lycka nästa gång!

8 tips - underlätta din vardag

 
♥ Sänk kraven på dig själv. Ta bort "onödiga" måsten och dela upp dina sysslor.

♥ Säg nej till vissa saker, du är inte en sämre person för det. Gör det du orkar.

♥ Fortsätt att ha drömmar och mål. Dröm så mycket du kan och försök se ljust på framtiden.

♥ Tillåt dig själv att skratta och må bra. Försök göra det ofta, så blir det lite lättare.

♥ Men tillåt dig även att gråta och må dåligt ibland, för det behöver alla.

♥ Var snäll mot dig själv. Döm dig inte så hårt. Försök vara din egen vän.

♥ Gör saker som får dig att må bra och skratta.

♥ Planera din tid (tips på det kommer i ett inlägg framöver så håll utkik!)


Måndagspepp


Positiva och negativa saker #12

Vad har varit positivt och negativt denna veckan?

Positivt:
+ Jag hade en jättebra träning i måndags.
+ Jag har rensat massor av smycken osv.
+ Jag har haft en jättebra helg.
+ Det finns en person som verkligen lyser upp hela min värld och som gör allting så mycket bättre. ♥

Negativt:
- Jag har haft mycket pms och mensvärkar.
- Panikångesten har varit väldigt jobbig och jag har nojat väldigt mycket.
- Det känns som jag inte kommer någonstans med bloggen. Känns bara tröttsamt...
- Det har varit väldigt dåligt väder...
- Jag kunde tyvärr inte ställa upp på min tävling som jag skulle vara med i. 

Vad har varit dina + och - denna veckan?


Fakta om självmord #1

• 1606 människor tog sitt liv under 2013.

• Av dessa var 1107 män och 499 var kvinnor.

• Den åldersgrupp som har högst självmordstal är personer 45-64 år.

• Sedan 1980 har självmordsantalet sjunkit för samtliga åldersgrupper, förutom unga i åldern 15-24. Där har det istället skett en ökning. 

• Totalt registrerades ca 8697 självmordsförsök 2013.

• Av dessa var 3641 män och 5056 var kvinnor.

• I Sverige försökte 2 432 ungdomar mellan 15 och 24 år ta sina liv år 2013, varav 176 dog.

• Män begår 70% av alla självmord.

• 90-95 % av alla som tar sitt liv har en psykisk sjukdom. Vanligast är depression.

• Det skiljer sig mellan kommunerna, men Värmland ligger över snittet när det kommer till självmord.

 

Må bra tipsMin motivationSaker du aldrig ska tänka om dig själv #6

♦ "Alla pratar skit om mig och tycker illa om mig."
När vi går runt och tror att alla iaktar oss och pratar illa om oss så brukar det leda till att vi förminskar oss själva. Vi drar oss undan, blir rädda för att göra bort oss och vågar inte uttrycka våra tankar, känslor och åsikter. Om någon skrattar är det lätt hänt att vi tänker att det är oss personen skrattade åt och vi börjar fundera på om vi har mat runt munnen, något mellan tänderna, att tröjan är ut och in och så vidare.

♥ Tänk istället:
- De flesta människorna är är fullt upptagna med att tänka och noja över sig själva. De lägger inte märke till mig på det viset som jag tror att de gör. Personen som skrattade tänkte säkert på något kul som hade hänt i helgen för hela världen kretsar inte runt just mig. 

Det kommer komma fler delar i denna serien så glöm inte att kika in igen för fler tanketips. :)


Video - deep talk - att lita på andra


You can always change directionTänk vad man kan förändras med åren. 
Det är faktiskt först detta året som jag börjar hitta mig själv i både klädsel och utseende känns det som. Jag har provat mig fram på olika saker, men det känns äntligen som jag börjar trivas mer. Självklart kan jag fortfarande noja väldigt mycket över saker och ting och vissa dagar känns ingenting bra och jag känner mig bara tjock, men så har de flesta människor ibland.

Det kanske inte syns så stor förändring på bilderna, men jag känner stor förändring i mig själv. Både när det gäller mitt utseende och min personlighet. Idag mår jag bättre än vad jag har gjort på många år, vilket är otroligt skönt. Jag vet vem jag är på ett annat sätt idag och jag kommer inte sluta kämpa. Idag har jag något att kämpa för, människor i mitt liv som är värda att vara där och min träning som jag verkligen älskar. Idag är mitt liv något värdefullt och jag känner mig mycket tryggare idag 2015, än vad jag gjorde 2010.

Jag vill ändra idealen

Som ni vet så är modellvärlden väldig enformig.
Modeller är ofta väldigt smala och långa. De har en kropp, som många i världen inte har. Tjejer står framför spegeln och suger in magen för att se ut som dessa människor. Det alla inte förstår, är att inte alla är menade för att se ut som dessa modeller. Vissa är naturligt smala, men vissa är också naturligt kurviga och mycket beror på hur skelettet är uppbyggt.

Jag tycker det är synd att modebranschen inte tar fram mer modeller. Modeller av olika typer. Långa, korta, smala, kurviga, plattmage, putmage, små höfter, stora höfter. Verkligheten ser ut så. Verkligheten är ingen mall, där alla ser likadana ut, utan det är en plats där alla ser olika ut, där alla har olika förutsättningar och gener. Jag tror inte bara att vi "vanliga" människor skulle tjäna på om modebranschen utvecklades, utan även de själva skulle tjäna på det. Idag ser människor snygga kläder. De vill ha dessa kläder men många tänker såhär: "Jag skulle aldrig passa i dessa kläder. Jag ser ju inte alls ut som henne. Jag har för stor mage för dessa byxor." 

Där förlorar alltså modebranschen massor av pengar. För folk vågar inte köpa dessa kläder, på grund av osäkerhet, för de ser inte ut som modellerna. Skulle däremot det finnas olika modeller, med olika typer av kroppar skulle folk känna sig mer säkra i sig själva och VÅGA köpa kläderna. Då skulle de se att de faktiskt inte är ensamma om att ha en lite mer kurvig kropp exempelvis. Då vinner både vi "vanliga" människor, olika sorters företag och modebranschen. 


Bättra på din självkänsla (repost)

 

Dagens smarta ord #9Just love this workout

Idag har jag äntligen tränat lite igen. Har kommit ifrån träningen lite efter senaste kursomgången tog slut eftersom jag har svårt att verkligen träna om jag inte har inplanerad träning. Men det kändes skönt att komma igång igen och träna. Jag mår ju bättre när jag får göra det jag faktiskt älskar att göra. Nu känner jag mig som en människa igen. :) ♥

Tror du att poledance innebär att strippa? Då tror du fel. Läs mitt inlägg om vad det är hääär.

Video - SWEDISH SUMMER TAG


Positiva och negativa saker #11

Var ett tag sen jag gjorde en sådan här lista. Brukar ju göra dem varje söndag egentligen, men nu kör vi på en sådan här igen. :) Vad har varit positivt och negativt denna veckan?

Positivt:
+ Jag har klippt mig och färgat håret mörkare.
+ Jag har handlat lite nya klänningar som jag verkligen älskar!
+ Det har varit varmt, även om det varit lite för varmt ibland.
+ Jag har haft mycket mer bloggenergi och spelat in flera videos.
+ Jag känner mig gladare.
+ Det är många som har deltagit i min tävling. 

Negativt:
Det har varit så pass varmt att jag har haft svårt för att sova.
- Jag har inte orkat träna så mycket som jag borde...

Vad har varit dina + och - denna veckan?

 
En helt normal bild. :P

Ditt födelsedatum kan avgöra hur du mår

När man är född på året kan ha stor inverkan på ditt humör resten av livet. I tidigare biokemiska studier har födelsesäsongen visat sig påverka signalsubstanserna dopamin och serotonin som styr humöret. Forskarna menar att detta kan ha en avgörande effekt på vilken sorts temperament en person får. 

♠ Om du är född på vintern är det större risk att du blir deprimerad än för de som är födda tidigare under året. Däremot är det mindre troligt att du är en lättirriterad person.
 
♠ Om du fyller år på våren är det väldigt stor chans att du är en väldigt positiv person.

♠ Föddes du på sommaren är det högre risk att du har kraftiga humörsvängningar med tvära kast mellan lycka och nedstämdhet.

♠ Fyller du år på hösten är risken lägre att du blir deprimerad än om du hade varit född på vintern.

Forskarna är dock också noga med att påpeka att detta bara är en faktor som spelar in. Även genetik och miljö har stor inverkan på ditt temperament.

KällaVad tror ni, stämmer detta? Jag är född på sommaren och jag tycker att jag har ganska kraftiga humörsvängningar faktiskt. När är du född och stämmer detta på dig tycker du?


Vad säger lagen om mobbning? (repost)

♥ DU HAR RÄTT ATT:
♦ Behandlas lika bra som andra människor.
♦ Bli tagen på allvar.
♦ Vara med och påverka.
♦ Bli respekterad för den du är.
♦ Vara dig själv.

♥ DIN SKOLA MÅSTE:
♦ Försöka undvika att elever utsätts för kränkningar och mobbning.
♦ Veta vem som ska hjälpa den utsatta eleven och vad man ska göra.
♦ Informera eleverna om mobbning, vem de kan vända sig till om de är utsatta.
♦ Förklara att det är fel och lära barnen.

 SÅ HÄR FUNGERAR DET:
♦ Rektorn, lärarna, städarna, kuratorn och så vidare måste hjälpa en elev som är utsatt.
♦ Ingen av de som jobbar på skolan får kränka en elev.
♦ Skolan ska se till att inte undervisning eller läromedlen kränker någon.

Informationen hittade jag hos friends.se 


Bli nöjd med dig själv

Att vara nöjd med sig själv är inte alltid det lättaste, vare sig när det gäller utseende eller personlighet.
Jag har oftare varit nöjd med mitt utseende, men har faktiskt tvekat mer på min personlighet. Jag har haft svårt att känna att jag räcker till som person. Men vad kan man då göra för att bli mer nöjd med sig själv? Här kommer några tips.

♥ Anteckna allt som är bra med ditt utseende och det du är nöjd med, exempelvis ditt hår eller dina ögon.
♥ Skriv ned allting som är bra med din kropp, så som att du är frisk, du kan gå och så vidare.
♥ Anteckna allting som du är nöjd med angående din personlighet. Kanske att du är snäll och omtänksam.
♥ Skriv ned allting som du tycker att du är bra på. Kan vara att spela fotboll eller köra bil.
♥ Be dina nära skriva vad de tycker är bra med dig.

Slutligen kan det vara bra att skriva även vad man är missnöjd med, för att rannsaka sig själv och peppa sig själv att bli bättre på det man är missnöjd med. Hur skulle det kunna se ut? Här kommer ett litet exempel.

"Jag är missnöjd med att jag skjuter upp pluggande till sista stund.
♦ Varför skjuter jag upp mitt pluggande? - Jag har inte motivation nog.
♦ Hur skulle jag kunna bli bättre? - Skriva upp en planering, mål och delmål så jag vet vad jag kämpar för."Dagens smarta ord #8

 

Må bra

Vill du bli utsatt för näthat? (repost)

Vi vet att det finns många människor som kränker andra människor.
De kan kallas troll, näthatare, fega människor eller något annat, välj själv. Så nu tänkte jag faktiskt vända mig till er som gör detta och ge er en tanke. Denna kommentaren har du som kränker andra människor tänkt skriva:

"Alltså, du är så jävla ful. Ingen vill ha dig, du borde gå och ta livet av dig istället. Hela din familj är cp-skadad. Jag fattar inte att det ska få finnas sådana fula och äckliga människor. Du får mig att spy och din mamma är en stor äcklig h*ra."

Nu vänder vi på detta. Du som tänkt skriva denna kommentaren får höra denna kommenrar själv. Du blir matad varje dag med sådana här ord. Varje dag får du minst 10 kommentarer om hur äcklig du är och att du borde dö. Du får varje dag hot om att folk vill skada dig. Du får varje dag höra från främmande människor vad fel du är och vad fel du gör, att inget du gör är bra. Att allt du tar dig för är hemskt och folk hånskrattar åt dig. Hur skulle det kännas? Hur skulle det kännas att någon kränker dig och din familj dag ut och dag in? Att någon ger sig på dina barn, dina syskon, dina föräldrar, din partner verbalt varje dag? Skulle du skratta åt att någon hånar dina barn? Skulle du skratta åt att ditt barn och din familj varje dag blir utsatta för kränkningar och hot? Skulle du känna en njutning i att varje dag bli hånad? Skulle du skratta åt det och njuta av att ditt barn blev utsatt utanför datorskärmen? Om inte, varför skulle du i så fall göra det bakom datorskärmen? Känn efter ordentligt och sätt dig in i situationen, för det är så här många har det varje dag. 

 
Bildkälla

Saker du aldrig ska tänka om dig själv #5

♦ ”Jag får inte göra andra besvikna."
Detta är en tanke som kan göra att vi till slut blir utbrända då vi tackar ja till allt och vill vara alla till lags hela tiden. Vi tar helt enkelt på oss mer än vad vi orkar och till slut fungerar det inte längre och man blir helt slut i både kropp och själ.

♥ Tänk istället:
- Ingen människa är perfekt och ingen människa orkar precis allting. Vi är inga supermänniskor, utan vi har behov, tankar och känslor. Ibland måste du säga nej till att hjälpa andra och vara alla till lags för din egen skull. Mår du bra så kommer även din omgivning må bra. Du räcker till även om du inte är en supermänniska.

Det kommer komma fler delar i denna serien så glöm inte att kika in igen för fler tanketips. :)


Dagens smarta ord #7
Video - deep talk


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...