Att bo hemma när man är 24
Jag bor ju fortfarande hemma och reaktioner från andra människor varierar en del faktiskt.
De flesta reagerar inte på något speciellt sätt utan tycker att det är bra att bo hemma ett tag och spara pengar och så vidare, samt att de förstår att det är svårt att skaffa lägenhet med min ångest, samt hur det ser ut i dagens samhälle.

Men vissa människor reagerar på ett helt annat sätt och ser ned på en för att man fortfarande bor hemma. Jag förstår inte varför folk måste döma andra så hemskt mycket egentligen. Ja, för dig kanske det är helt sjukt att man bor hemma när man är 24 år, men då kanske du inte heller har gått i exakt samma skor som den personen som faktiskt bor hemma. Det finns de människor där ute som ser ned på mig för att min ångest har fått mig att knappt kunna gå utanför dörren, men jag anser att problemet ligger hos dem som inte kan försöka sätta sig in i andras situationer eller ha en gnutta förståelse för andra.

Jag jobbar som personlig assistent i dagsläget och jag jobbar med mig själv varje dag för att kunna skapa ett eget liv, för att kunna leva ett mindre begränsat liv och faktiskt vara mer eller mindre ångestfri. Till dig som kämpar och möter motstånd, försök skita i dem och tänk på att det faktiskt är synd om dem som inte kan ha sympati för andra. Du är stark som kämpar och inte trycker ned andra eller dömer andra, tänk på det! 

#1 - chris

Finns skilland på de som är lata och bor hemm och på de som faktiskt försöker och har anledningar för att de bor hemma. Tycker ingen ska se ner på di g för det, särskilt om man inte vet anledningen. Jag fyllde 25 nu och kommer få bo hemma när jag kommer tillbaka ifrån Australien, har ju inte direkt jobb när man kommer hem och lägenhet är ju skit dyrt!

Svar: Håller med dig!
Evah Åberg

#2 - Lin

Håller med, det är ju både svårt och dyrt, även om vissa betalar till hemmet om de har jobb.

Svar: Exakt!
Evah Åberg

#3 - Evelina :)

Jättebra inlägg !

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#4 - Abra

Bor också hemma, är 22 år. Har varit så skönt att inte behöva bo själv när man mått så sämst. Försökte bo själv i ca 3 månader, åkte gråtandes hem igen.
Inget fel med att bo hemma hos föräldrarna. Tycker det är bra om man kan göra det. Det är ju ens föräldrar ..

Svar: Håller med dig!
Evah Åberg

#5 - N

Det är inte alls konstigt!!

Svar: Håller med dig!
Evah Åberg

#6 - Erica

Jag flyttade hemifrån när jag hade fyllt 20, men då flyttade jag till mormor och morfar så även om det egentligen var hemifrån så bodde jag ändå med släkt, liksom. Detta för att jag inte hade gjort klart gymnasiet och behövde plugga klart det, och jag ville även kunna spara lite. Jag hade en egen våning hos dem, men det var ju ändå inte alls som att bo själv. Och jag kommer ihåg när vi var och handlade en gång och vi träffade någon som morfar kände. Han presenterade mig som sitt barnbarn och den här snubben säger nåt om att det var kul att jag hälsade på. Jag säger att jag bor där nu, och känner att han tittar lite konstigt på mig. Så jag förstår hur det känns när någon tycker att det är konstigt. Man har ju liksom sina anledningar, och folk har ingen rätt att se ner på en för det.

Svar: Konstigt att folk ska titta så konstigt på en :/
Evah Åberg

#7 - Emelie

Så tråkigt när folk ska döma sådär.. Men som du säger så sitter problemet hos dom och bristen på förståelse.

Svar: Håller med dig!
Evah Åberg

#8 - LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Ja, det är väldigt många där ute som dömer. Jag är 21 och bor hemma (vilket många 21-åringar gör), men jag vill gärna flytta hemifrån. Har ingen aning om jag är redo eller om jag kommer klara det med alla anfall jag får och ångest, panik och min beslutsångest. Men jag vill så gärna. Om så bara ett hus bort liksom eller lägenheten mitt emot mina föräldrar...

Svar: Jag vill också flytta, men den tiden kommer tids nog.
Evah Åberg

#9 - Tisa

De som dömer är oftast de som inte själv mått på liknande sätt. Fast jag förstår inte varför man i överhuvudtaget måste se ned på någon. Låt var och en leva som den vill, så tycker jag!

Svar: Håller med dig!
Evah Åberg

#10 - Boel

Grymt skrivet!
Alla går vi våra egna vägar, därför är det viktigt att inte döma :)

Svar: Tusen tack! :)
Evah Åberg

#11 - Skogsraah ☾

Verkligen inget fel med att bo hemma! Förstår inte hur människor har mage att vara så dömande. De vet ju för det första ingenting om hur situationen ser ut!

Svar: Precis!
Evah Åberg

#12 - Malin

Bra skrivet! Tycker verkligen inte att människor ska döma en, det har ju ingen aning om hur andras livssituation ser ut.

Svar: Tusen tack! :)
Evah Åberg

#13 - Amanda Asker

Tycker det är jättestarkt och smart att bo hemma! Du gör allt i den takten som passar dig för att det ska bli så bra som möjligt. Kram 💖

Svar: Tusen tack <3
Evah Åberg

#14 - ☆ Linda Filth ☆

Är i exakt samma sits, är 24 år och bor hemma. Har inte flyttat hemifrån än dels pga psykisk ohälsa som legat med mig ett bra tag och sedan att jag enbart vart timvikarie inom vården. Skönt att läsa ditt inlägg, för från min sida så skäms jag nästan att bo hemma. Jag vågar liksom inte ens träffa en partner så länge jag bor hemma, för vad hade han/hon tyckt då? Tyvärr ekar dom tankarna hos mig. Men jag letar lägenhet som en galning, men det är ju inte heller hur lätt som helst! :/ Usch. Men bra inlägg!

Svar: Jag förstår vad du menar, jag känner likadant. Min pojkvän är 11 år äldre än mig men han tycker inte det är konstigt att jag fortfarande bor hemma så jag tror inte den rätte för dig skulle bry sig faktiskt. Hoppas du snart hittar lägenhet! Kram
Evah Åberg