Ditt födelsedatum kan avgöra hur du mår
När man är född på året kan ha stor inverkan på ditt humör resten av livet. I tidigare biokemiska studier har födelsesäsongen visat sig påverka signalsubstanserna dopamin och serotonin som styr humöret. Forskarna menar att detta kan ha en avgörande effekt på vilken sorts temperament en person får. 

♠ Om du är född på vintern är det större risk att du blir deprimerad än för de som är födda tidigare under året. Däremot är det mindre troligt att du är en lättirriterad person.
 
♠ Om du fyller år på våren är det väldigt stor chans att du är en väldigt positiv person.

♠ Föddes du på sommaren är det högre risk att du har kraftiga humörsvängningar med tvära kast mellan lycka och nedstämdhet.

♠ Fyller du år på hösten är risken lägre att du blir deprimerad än om du hade varit född på vintern.

Forskarna är dock också noga med att påpeka att detta bara är en faktor som spelar in. Även genetik och miljö har stor inverkan på ditt temperament.

Källa



Vad tror ni, stämmer detta? Jag är född på sommaren och jag tycker att jag har ganska kraftiga humörsvängningar faktiskt. När är du född och stämmer detta på dig tycker du?

#1 - Abra

Jag är född på våren och är väldigt pessimistisk. Men det finns väl alltid undantag!

Svar: Ja det gör ju det :)
Evah Åberg

#2 - Linnea Kinis

jag tror det där spelar väldigt liten roll, är så mycket annat som spelar in! jag är född på vintern men jag tror inte det stämmer på mig iaf :)

Svar: Okej :)
Evah Åberg

#3 - LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Jag är född på sommaren och det där stämmer väldigt bra på mig...

Svar: Samma här...
Evah Åberg

#4 - Moa Persson

Jag är ju född på vintern, fast tidigt på året. Och deprimerad är jag absolut inte med däremot lättirreterad haha... ^^

Svar: Okej :)
Evah Åberg

#5 - amandaaskers.blogg.se

Jag tror på sådant! Fascinerande så in i bomben. Jag är precis som du, också född på sommaren och jag tycker det stämmer in otroligt bra. Dock blir jag lätt deprimerad också. Kram!

Svar: Jag håller med dig :) kram
Evah Åberg

#6 - Freja

Jag anser att det stämmer delvi, eftersom att jag är född på vintern och jag och många andra anser att jag är en för det mesta väldigt glad person och jag har inte och har aldrig haft någon depression. Däremot anser jag att jag är mindre lättirriterad än vissa andra människor jag känner som är födda under andra årstider

Svar: Okej, intressant att något stämmer i alla fall :)
Evah Åberg

#7 - Sara

Intressant att läsa ! :) Jag är född på vintern så vet inte om det stämmer in på mig, men lite kanske :)

Svar: Okej :)
Evah Åberg