Jag vill ändra idealen
Som ni vet så är modellvärlden väldig enformig.
Modeller är ofta väldigt smala och långa. De har en kropp, som många i världen inte har. Tjejer står framför spegeln och suger in magen för att se ut som dessa människor. Det alla inte förstår, är att inte alla är menade för att se ut som dessa modeller. Vissa är naturligt smala, men vissa är också naturligt kurviga och mycket beror på hur skelettet är uppbyggt.

Jag tycker det är synd att modebranschen inte tar fram mer modeller. Modeller av olika typer. Långa, korta, smala, kurviga, plattmage, putmage, små höfter, stora höfter. Verkligheten ser ut så. Verkligheten är ingen mall, där alla ser likadana ut, utan det är en plats där alla ser olika ut, där alla har olika förutsättningar och gener. Jag tror inte bara att vi "vanliga" människor skulle tjäna på om modebranschen utvecklades, utan även de själva skulle tjäna på det. Idag ser människor snygga kläder. De vill ha dessa kläder men många tänker såhär: "Jag skulle aldrig passa i dessa kläder. Jag ser ju inte alls ut som henne. Jag har för stor mage för dessa byxor." 

Där förlorar alltså modebranschen massor av pengar. För folk vågar inte köpa dessa kläder, på grund av osäkerhet, för de ser inte ut som modellerna. Skulle däremot det finnas olika modeller, med olika typer av kroppar skulle folk känna sig mer säkra i sig själva och VÅGA köpa kläderna. Då skulle de se att de faktiskt inte är ensamma om att ha en lite mer kurvig kropp exempelvis. Då vinner både vi "vanliga" människor, olika sorters företag och modebranschen. 

#1 - felicia ericsson

helt rätt! Alla är exakt lika fina och vi borde faktiskt framhäva alla och visa att de är vackra! ingen ska behöva skämmas!

Svar: Precis :)
Evah Åberg

#2 - sara

Snygg outfit! :)

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg