Var saklig i din kommentar (repost)
Har du en dålig dag?
Har du bråkat med din partner? 
Har någon sagt något elakt på jobbet?

Dessa saker verkar kunna leda till att vissa människor vill uttrycka sig elakt mot andra människor på internet.
Kanske du har läst en text som fått dig att bli mer irriterade än vad du var innan. Kanske känner du dig träffad av texten och vill gå i försvar. Då har jag ett tips på vad ni kan göra istället för att skriva den där elaka kommentaren som ni vill få ur er.

Har du en dålig dag eller har bråkat med någon så skriv ut dina känslor i ett dokument eller på ett papper. Skriv exakt vad du känner, vad du tycker, skriv svordomar och hårda ord. Skriv tills du känner att du fått ur dig all skit. När du är färdig så raderar du dokumentet eller river i sönder det.

Har du läst en text som får dig att bli irriterad? Som du kanske känner dig träffad av eller kränkt av? Känner du lust att berätta för personen som skrivit texten och vara riktigt elak? Var inte det. Gör istället som ovanstående. Skriv ett dokument eller använd papper och penna. Skriv ned exakt vad du känner för den här personen som skrev texten som fick dig att bli irriterad. Här får du skriva exakt vad du vill om personen. När du är färdig med det så läser du igenom det och raderar det/river i sönder det. När din ilska har sjunkit lite och du är mer saklig så kan du berätta din åsikt för personen som skrev texten på ett bra sätt. Du kan skriva att du inte håller med och berätta hur du ser på saken, utan att dra in personliga påhopp, förolämpningar eller hot. Då har du fått ur dig din ilska på ett dokument som du sedan raderar och istället för att såra och göra illa en annan människa så kan du uttrycka din åsikt på ett sakligt och konstruktivt sätt som alla vinner på i längden.

#1 - LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Bra tips! Jag blir väldigt lätt irriterad och har ofta dåliga dagar... jag brukar skriva ut i bloggen eller i ett dokument. Ibland fungerar det och ibland inte...

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#2 - Tisa

Varför ska någon behöva ta en annan männniskas elakheter om den inte förtjänar det? Bra skrivet, bra tips!

Svar: Håller med dig! Tack så mycket :)
Evah Åberg