Tävling - vinn ett smink-kit
 

 

 
Utseendehets
Utseendet är viktigt för mig, till en viss del. Både när det gäller på en partner och angående mig själv.
Jag älskar att köpa nya kläder som jag trivs i, jag älskar att sminka mig, jag älskar att fixa naglarna och gå till frisören. Men utseendet är inte allt och det tycker jag är viktigt att man inser.

Idag är det en väldig hets om hur man ska se ut och är man inte nöjd så ska man göra olika skönhetsingrepp för att komma dit. Man ser skönhetsbloggar som skriver att "hålla sig snygg är ett heltidsarbete". Varför kan inte hålla sig snygg och fräsch vara ett intresse bara? Jag sminkar mig väldigt sällan egentligen. Jag kan gå på stan utan smink, jag kan gå hemma eller träffa vänner utan smink, men jag sminkar mig när jag känner att jag har lust till det.

Varför ska det vara en sådan hets om skönhet och utseende? Vi alla är ju vackra på vårt eget sätt och jag tycker att vi behöver lära barn och ungdomar att de duger exakt som de är och att insidan faktiskt är det som är viktigast. Får man ordning på sin insida så är det större chans att man även blir nöjd med sin utsida. 

Ungdomar har inte riktiga problem
"Tonåringar och barn har inga riktiga problem. De vet ingenting om livet och det kommer bara bli värre när man blir äldre."

Detta är meningar som jag hör och läser från människor titt som tätt och detta får mig att fundera lite. 
Vad räknas som "riktiga" problem? Vad menas med att det kommer att bli värre när man blir äldre? Varför har åldern så stor betydelse för vad man vet om livet?

Det finns barn och ungdomar som växer upp med föräldrar som dricker, knarkar, inte bryr sig. Det finns barn och ungdomar som blir utsatta för våld och övergrepp av sina egna föräldrar. Det finns barn och ungdomar som blir utsatta för mobbning dagligen i skolan, på fritiden och på internet. Det finns barn och ungdomar som lever med svåra sjukdomar så som cancer, barnreumatism, depressioner eller olika funktionshinder. Räknas detta som "riktiga" problem eller är det inte tillräckligt? Vissa människor upplever till och upplever mycket av detta på en och samma gång. 

Alla människor har sina egna svårigheter i livet, men varför ska vi jämföra dem och underminera andras problem och kamper i livet? Du lever med ditt, jag lever med mitt och andra lever med sitt. Ditt är jobbigt för dig och mitt är jobbigt för mig, men vi ska inte sitta och jämföra och tävla om vem som har det värst eller vem som har "riktiga" problem. Även om man är barn, ungdom, vuxen, gammal, man, kvinna, hen, oavsett ursprung och storlek på plånboken så har vi alla känslor, tankar och behov. Sluta underminera andras kamper och kämpa istället för att vi ska vara ett samhälle där alla mår så bra som möjligt!