Tävling - vinn ett smink-kit

 

 

 

Utseendehets

Utseendet är viktigt för mig, till en viss del. Både när det gäller på en partner och angående mig själv.
Jag älskar att köpa nya kläder som jag trivs i, jag älskar att sminka mig, jag älskar att fixa naglarna och gå till frisören. Men utseendet är inte allt och det tycker jag är viktigt att man inser.

Idag är det en väldig hets om hur man ska se ut och är man inte nöjd så ska man göra olika skönhetsingrepp för att komma dit. Man ser skönhetsbloggar som skriver att "hålla sig snygg är ett heltidsarbete". Varför kan inte hålla sig snygg och fräsch vara ett intresse bara? Jag sminkar mig väldigt sällan egentligen. Jag kan gå på stan utan smink, jag kan gå hemma eller träffa vänner utan smink, men jag sminkar mig när jag känner att jag har lust till det.

Varför ska det vara en sådan hets om skönhet och utseende? Vi alla är ju vackra på vårt eget sätt och jag tycker att vi behöver lära barn och ungdomar att de duger exakt som de är och att insidan faktiskt är det som är viktigast. Får man ordning på sin insida så är det större chans att man även blir nöjd med sin utsida. 


Ungdomar har inte riktiga problem

"Tonåringar och barn har inga riktiga problem. De vet ingenting om livet och det kommer bara bli värre när man blir äldre."

Detta är meningar som jag hör och läser från människor titt som tätt och detta får mig att fundera lite. 
Vad räknas som "riktiga" problem? Vad menas med att det kommer att bli värre när man blir äldre? Varför har åldern så stor betydelse för vad man vet om livet?

Det finns barn och ungdomar som växer upp med föräldrar som dricker, knarkar, inte bryr sig. Det finns barn och ungdomar som blir utsatta för våld och övergrepp av sina egna föräldrar. Det finns barn och ungdomar som blir utsatta för mobbning dagligen i skolan, på fritiden och på internet. Det finns barn och ungdomar som lever med svåra sjukdomar så som cancer, barnreumatism, depressioner eller olika funktionshinder. Räknas detta som "riktiga" problem eller är det inte tillräckligt? Vissa människor upplever till och upplever mycket av detta på en och samma gång. 

Alla människor har sina egna svårigheter i livet, men varför ska vi jämföra dem och underminera andras problem och kamper i livet? Du lever med ditt, jag lever med mitt och andra lever med sitt. Ditt är jobbigt för dig och mitt är jobbigt för mig, men vi ska inte sitta och jämföra och tävla om vem som har det värst eller vem som har "riktiga" problem. Även om man är barn, ungdom, vuxen, gammal, man, kvinna, hen, oavsett ursprung och storlek på plånboken så har vi alla känslor, tankar och behov. Sluta underminera andras kamper och kämpa istället för att vi ska vara ett samhälle där alla mår så bra som möjligt!

 
quotes

Vad är positivt med Sverige?

Vi pratar så mycket om vad som är negatitvt i våra liv och i samhället och det är jättebra att vi tar upp saker som måste bli bättre, särskilt när det gäller samhället. Men risken är att man blir förblindad och inte ser något positivt alls, när det faktiskt finns mycket som är bra i våra liv och i samhället också. Självklart är vårat samhälle och våra liv inte perfekta, det finns mycket vi kan jobba på, men vi måste samtidigt se det ljusa och det som har gått framåt. Vi ska inte blunda för att det finns de människor som felbehandlas och att det finns människor som kämpar röven av sig och inte får någon hjälp, men som sagt vi får inte bara se det negativa heller.

Några av de punkter jag tycker är bra med Sverige och det samhälle vi lever i:

• Vi betalar skatt och har rättigheter till skola och sjukvård exempelvis. 
• Vi är inte i krig.
• Vi har inga värre naturkatastrofer.
• Kvinnor har rösträtt och mycket mer inflytande i samhället idag jämfört med i början av 1900-talet.
• Vi har lagar och regler.
• Vi har inte barnarbete, här får barnen gå i skolan.
• Sverige är ett av de mest jämnställda länderna i världen.
• Vi bryr oss om varandra.


Ångest - ett begränsat liv

Att leva med ångest kan innebära att man lever ett väldigt begränsat liv, i alla fall för mig.
Jag lider av ångest, panikångest och generaliserat ångestsyndrom (GAD) och det är många gånger jag har fått avstått saker på grund av min ångest. Vissa dagar är det riktigt svårt att ta sig ur sängen. Vissa dagar måste jag avboka i stort sett allt på grund av min ångest och det är inte alla människor som förstår detta. 

Att gå i skolan var ett helevete för bara tanken på att sätta mig på bussen till skolan eller sitta där på lektion när allt var kaos i huvudet gav mig panik. Jag orkade inte möta alla människor och samtidigt bli dömd av så många på grund av att man inte kunde delta lika mycket som alla andra gjorde det hela ännu svårare. Jag visste redan att jag inte var "normal" så jag behövde inte bli påmind om det igen. Det blev helt enkelt övermäktigt att göra alla dessa momenten. Jag trodde inte ens att jobba skulle vara ett alternativ för mig då jag till och med har haft svårigheter att ta mig ur sängen. 

Ångesten är som en demon som styr ens hjärna och försöker trycka ned så mycket som möjligt. Min hjärna skapar kaos fast det kanske inte är kaos runt om, men bara en sådan sak som att beställa mat kan bli ett rent helvete. Min ångest begränsar mig i mycket, till och med i lycka. Eftersom jag har katastroftankar (alltså GAD) så har jag svårt att ta vara på de positiva känslorna och vara lycklig, för min hjärna är inställd på katastrof hela tiden. Det gör att saker blir väldigt begränsade och jag kan lätt bli instängd i mig själv.

Jag mår mycket bättre nu än vad jag har gjort på flera år och jag har kommit långt med mitt mående, men det finns fortfarande mycket kvar att jobba på. Jag kämpar varje dag för att må bättre och för att få ett mer eller mindre ångestfritt liv, för att leva ett begränsat liv med ångest är ett helvete som ingen ska behöva gå igenom.

Jag förstår att det kan vara svårt för andra som inte varit med om detta att förstå, men det är ingen dans på rosor att leva med en diagnos eller ångest av olika slag. Det handlar inte om att man bara går hemma för att man är lat, utan det handlar om att man mår så dåligt och har så svårt att göra saker som faller sig naturligt för andra. Människor med svårigheter behöver inte höra vad dåliga de är och de behöver inte dömas. Det de behöver är respekt, kärlek och en gnutta förståelse. De flesta människor med svårigheter kämpar på ändå trots att det gör så ont inombords att man bara vill lägga sig ned och dö, det om något är styrka och det borde hyllas. Tillsammans kan vi övervinna denna skiten vi går igenom och bli bättre!


Må bra tips

Hur hittar man sig själv?

 Att hitta sig själv är inte alltid det lättaste. 
Hur vet man egentligen vad man tycker och tänker om saker? Hur vet man egentligen vilken stil man har eller vart man står i politiken? Hur vet man egentligen vilken linje man vill gå på gymnasiet? Här kommer några tips om hur du kan tänka för att reda ut saker och ting inombords.

Testa dig fram. - Vet du inte vilken frisyr du vill ha eller vilken typ av klädstil du vill ha? Prova dig då fram. Testa att sminka dig på olika vis, gå till affären och prova massor av olika typer av kläder. Det finns mycket att få tag i även som är lite billigare. 

Våga be andra om hjälp. - Tycker du det är svårt att bestämma dig när du väl är i affären? Våga fråga personalen eller ta med en vän. Ibland kan man behöva andras åsikter för att ta reda på vem man egentligen är. Men tänk på att inte bara lyssna på andra utan faktiskt söka inom dig vad du trivs i och tycker om!

Vet du inte vilket program du ska välja på gymnasiet eller vad du ska rösta på? - Forska då om det. Läs på om olika program, läs på om olika partier och försök ta reda på vad du vill i livet och vad du egentligen tycker om samhället och hur din idealbild ser ut. Att läsa på är verkligen viktigt i livet och det kan hjälpa dig med många olika val.

Vad har du för drömmar och mål i livet? - Sätt dig och skriv ned allt du vill uppnå i livet. Det kan vara allt från att köpa en ny väska, till att få körkort eller till att bli fotbollsproffs. Anteckna precis alla mål, drömmar och saker du tänker på så du vet vad du ska kämpa för och varför du ska ta dig dit.


Bilder från min födelsedag

 


 
Först och främst vill jag säga att jag har saknat er väldigt mycket och hoppas på att vara tillbaka ordentligt nu. :) Det har hänt ganska mycket sen sist vi hördes. Jag har fyllt 24 år. Jag har bakat smörgåstårta och nutellapaj. Det har varit midsommar och vi är redan i slutet av juni... Vart är det fina vädret?!

Här är några bilder från när jag fyllde år. Jag blev otroligt nöjd med både smörgåstårtan och nutellapajen, vilket verkligen ger en egoboost när man känner att man kan något. I present fick jag kläder, en kamera, blommor, choklad och lite prydnadssaker vilket jag blev jätteglad för. :) Jag hoppas att ni mår bra och att vi hörs snart igen! 

Saker du aldrig ska tänka om dig själv #4

"Jag kommer att misslyckas."
- Ibland lyckas vi mindre bra, så är livet men felet vi många gånger gör är att vi kopplar ihop med att misslyckas med att vara misslyckad. Då är det lätt att man inte vågar ta vara på sina möjligheter och inte vågar chansa. Man avstår alltså det man vill göra, för man är rädd att misslyckas och känna sig misslyckad.

Tänk istället:
- Försök tänka på att vi inte kan lyckas med allt vi tar oss för, men det innebär inte att vi är dåliga människor för det. Du har i alla fall försökt och vågat, vilket visar att du är en modig och stark person som vågar chansa och försöka. Se misslyckaden som en naturlig del i livet som du kan lära dig något av, för nästa gång du försöker kommer du lyckas ännu bättre!

Det kommer komma fler delar i denna serien så glöm inte att kika in igen för fler tanketips. :)


Video - hur tänkte du nu?Jag vet inte riktigt vad det har blivit med mig men jag känner inte sån stor lust att blogga eller göra videos för tillfället. Jag älskar fortfarande det jag gör och jag saknar att skriva, men ändå känns det så övermäktigt att lägga tid på detta igen. Jag kommer uppdatera lite titt som tätt under en period och senare försöka komma igen som vanligt för det har varit en period som inspirationen inte riktigt finns. Det känns bara svårt att skriva texter just nu.

Saker du aldrig ska tänka om dig själv #3

♦ "Jag är ful och äcklig!"
- Det är lätt att börja tänka dessa tankar när man jämför sig med andra, särskilt så som vi blir matade idag om hur vi "ska" se ut. Man ser vad alla andra har, men man ser sig själv på ett helt annat vis. Jag tror att man är mer osäker i yngre år än vad man är när man blir äldre, rent generellt. 

♥ Tänk istället:
- Försök istället att acceptera din kropp och ditt utseende som det är. Du är ju jättevacker exakt som du är och där ute kommer det finnas människor som kommer älska och avundas ditt utseende. Försök tänka att du inte är perfekt, det är ingen, men att du ändå accepterar ditt utseende exakt som det är. Jämför dig inte med någon annan än dig själv. Ta hand om dig själv och fokusera på saker som får dig att må bra. Ta fram det positiva med ditt utseende för det finns massor av fina och bra saker med dig!

Det kommer komma fler delar i denna serien så glöm inte att kika in igen för fler tanketips. :)


Tackar du dig själv? (repost)

Jag antar att du som läser detta är en sådan person som brukar tacka andra människor.
För att de har gjort något bra, för att de varit snälla eller för att de är de. Men hur ofta tackar du dig själv? Om din partner lagar en god middag så brukar du antagligen säga: "Tack för den goda maten älskling!". Men om du hade gjort denna goda middagen, hade du tackat dig själv då? Du får berömma dig själv och beundra dig själv, det är inget fel att göra det. Du behöver inte säga det högt om du inte känner för det, men tacka dig själv inombords och säg till dig själv att denna middagen var väldligt god och att du är duktig.

Vi behöver bli bättre på att boosta oss själva och vi måste bli bättre på att se andra boosta sig själva, utan att tycka att det är löjligt eller egoistiskt. När du har lärt dig att berömma dig själv och tacka dig själv för att just du finns, så kommer du känna dig säkrare i dig själv, eftersom du märker vad bra du faktiskt är!


Positiva och negativa saker #10

Vad har varit positivt och negativt denna veckan?

Positivt:
+ Jag har tränat mycket med Rebecka och lärt mig mycket mer inom polefitness vilket är jättekul.
+ Jag har mått allmänt bättre och känt mig riktigt glad.
+ Jag har börjat blogga lite smått igen.
+ Jag har börjat stretcha igen så jag inte tappar för mycket.

Negativt:
- Vissa nätter har jag verkligen haft jättesvårt att sova och bara ligger och vrider mig hela tiden.
- Jag har haft lite mer ångest än förra veckan, även om jag rent allmänt mår bättre.
- Jag har bildbrist till bloggen...

Vad har varit dina + och - denna veckan?


3 tips - få bättre självkänsla

 
♥ Våga utmana dig själv och gör något nytt. - Du klarar mer än vad du tror, så även om det känns läskigt att prova något nytt så kommer du må väldigt bra när du faktiskt har gjort det. Det kanske inte alltid lyckas, men du har ju i alla fall vågat prova och det är ju en jättebra sak! Det hjälper inte att fly.

♥  Ersätt negativa tankar. - När du får en negativ tanke om dig själv, så ersätt den mot en positiv. Fyll hela tiden på din självkänsla genom att gå och tänka bra saker om dig själv. Det är inte egoistiskt och fel, tvärtom! För att vara en så bra medmänniska som möjligt så måste du gilla dig själv.

♥ Du är en bra människa. - Du är bara mänsklig, likaså jag. Ibland gör vi fel, ibland har vi fel, men vi är aldrig fel. Ibland mår vi dåligt, ibland mår vi bra. Vi är människor, inga robotar, så ställ inte för höga krav på dig själv!

 

Bild från sommaren 2014 :)

Saker du aldrig ska tänka om dig själv #2

♦ "Jag duger inte!"
- Oftast när vi tänker denna tanken så definierar vi vårt värde som personer med våra prestationer. Om vi lyckas och presterar bra så är vi bra och duger, men lyckas vi mindre bra och presterar sämre så duger vi inte och är alltså dåliga. Detta leder ofta till att vi ställer alltför höga krav på oss själva och vill vara helt perfekta och felfria, vilket inte är rimligt.

♥ Tänk istället:
- Du kan tänka på att du alltid ska göra ditt bästa och att det är bra nog. Säg att du exempelvis ska delta i din första fotbollsmatch och råkar göra självmål försök då att inte se det som något negativt, utan bortse att du gjorde självmål och tänk på att du faktiskt deltog i matchen och bara det är ett framsteg. Man kan inte alltid lyckas men det gör oss inte till sämre personer. Ta nya tag och försök igen för du är lika bra i alla fall!

Det kommer komma fler delar i denna serien så glöm inte att kika in igen för fler tanketips. :)


Tävling - vinn 2 biobiljetter

 
 
Jag har bestämt mig för att överraska alla mina kära besökare med en kort tävling nu till helgen.
Tillsammans med dejting-bloggen dejtingkung.se har vi bestämt att skapa en rolig tävling. Hos Dejtingkung går det verkligen att hitta inpsiration och tips när det gäller att dejta på nätet. De bloggar om fördelar som nackdelar och i deras forum kan du även läsa om andras berättelser, bland annat deras erfarenheter när de har testat nätdejting. Nätdejting har idag blivit väldigt populärt och något som allt fler söker sig till. Att var fjärde relation börjar på nätet i Sverige (läs artikel) är väldigt intressant.


Du har möjligheten att vinna 2 biobiljetter och vinnaren dras midnatt 7:e Juni.


För att delta ska du:

1. Kommentera kortfattat vem du hade gått på bio med om du vann dess biobiljetter.
2. Gilla deras sida på facebook (klicka här).
3. Skriva ditt namn och mejladress så de kan kontakta dig om du vinner.

Lycka till!

TÄVLINGEN ÄR NU AVSLUTAD OCH VINNAREN BLEV LINA! GRATTIS TILL DIG!


My first polecombo

 

My first combo :) I'm so proud! #poledance #poledancing #polefitness #polegirl #karlstadpoledancing #träning #workout #workhard #training

A video posted by Evah Åberg (@missevahle) on Jun 4, 2015 at 2:26am PDT


Om ni inte kan se klippet då det är från instagram så kolla in min instagram @missevahle.
Detta är första gången jag gjorde denna kombo så var lite osäker. :) Jag ska börja uppdatera som vanligt igen med peppande inlägg osv så håll ut!

Video - The about me tag


Just pole on

Här kommer några bilder från dansuppvisningen. :) Dock stör jag mig som tusan på att jag inte tänkte på att pointa mina tår på andra bilden. :P Men i övrigt tycker jag att bilderna blev väldigt fina faktiskt. Pole dance är det roligaste jag har provat! Bilderna är tagna av karlstadpoledancing.

Tror du att poledance innebär att strippa? Då tror du fel. Läs mitt inlägg om vad det är hääär.

Find a reason to smile

Ibland blir jag så trött på mig själv.
Känner ni igen känslan av att må bra men samtidigt vara så rädd att ni bara vill dra ett täcke över huvudet och stanna där under? Det kanske låter helt sjukt i någras öron, men jag är på ett vis rädd för att må bra. Det är en läskig känsla att ta sig upp och må bättre (fast det är det man allra helst vill) för man är så rädd att falla till botten igen och det där fallet blir så långt ju högre upp man är. 

Jag saknar verkligen att blogga och känner att jag måste börja igen för att få ur mig alla mina tankar. Jag brinner ju för det här, men samtidigt känns det bara övermäktigt att ens sätta sig ned och skriva en text. Det känns som jag inte alls vet vad jag ska skriva fast jag egentligen har tusen saker att skriva om. Jag har mått mycket bättre senaste tiden och känt mig mycket lugnare faktiskt så det är ju verkligen ett framsteg. Jag vet att jag måste ge mig själv lite tid, för jag kan inte sätta för stora krav på mig själv.

Hur mår ni för övrigt? Hoppas ni mår bra trots det dåliga vädret. :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...