Tackar du dig själv? (repost)
Jag antar att du som läser detta är en sådan person som brukar tacka andra människor.
För att de har gjort något bra, för att de varit snälla eller för att de är de. Men hur ofta tackar du dig själv? Om din partner lagar en god middag så brukar du antagligen säga: "Tack för den goda maten älskling!". Men om du hade gjort denna goda middagen, hade du tackat dig själv då? Du får berömma dig själv och beundra dig själv, det är inget fel att göra det. Du behöver inte säga det högt om du inte känner för det, men tacka dig själv inombords och säg till dig själv att denna middagen var väldligt god och att du är duktig.

Vi behöver bli bättre på att boosta oss själva och vi måste bli bättre på att se andra boosta sig själva, utan att tycka att det är löjligt eller egoistiskt. När du har lärt dig att berömma dig själv och tacka dig själv för att just du finns, så kommer du känna dig säkrare i dig själv, eftersom du märker vad bra du faktiskt är!

#1 - Erica

Jag skulle inte säga att jag specifikt tackar mig själv, men däremot är jag medveten om saker som jag har gjort bra och uppskattar att jag har gjort de bra. :)

Svar: Vad bra :)
Evah Åberg

#2 - Klara Andersson

så sjukt bra inlägg som vanligt

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#3 - Jessie

Jag är väldigt dålig på att tacka mig själv, men jag har börjat försöka göra det oftare. :-) Det tar dock emot lite, eftersom jag inte tycker om att skryta och att tacka mig själv blir en form av skryt i mina ögon. :-( Men som sagt, nu försöker jag bli bättre på det. :-)

Svar: Bra att du försöker i alla fall :) <3
Evah Åberg

#4 - Ellie

Håller med, man ska absolut berömma sig själv när man har gjort nåt bra/lyckats med nåt. Annars blir det lätt att man bara har en massa krav på sig själv o fokuserar på allt dåligt.

Svar: Precis!
Evah Åberg

#5 - rebeccafornstedt.blogg.se

Kloka reflektioner! Lite egenkärlek är nyttigt :) :)

Svar: Åh tack :)
Evah Åberg

#6 - Pauline

så sant och bra skrivet!

så snygg du är :)

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#7 - Linnéa

Jag tackar mig själv för att jag är så kreativ och för att jag står ut med ångest.....Jag tackar mig även för att jag verkligen anstränger mig för att bemöta människor med vänlighet även i mina grå stunder. Jag tackar mig för att jag överlevt en 3-5 år lång depression.(eg utspritt över hela mitt liv) Jag tackar mig för att jag inte ska dricka alkohol även om jag känner att jag förlorar enmassa på det men vinner mer=) Jag tackar mig för att jag gillar att överraska människor och är bra på att hitta saker på rea. Jag tackar mig för att jag läser böcker. Jag tackar mig för att jag förlikat mig med att mänskligheten är dödlig. Jag tackar mig för att jag inte längre blir förlamad av allt hemskt som händer i världen. Jag tackar mig för att jag försöker lägga mindre energi på att vara avundsjuk och svekfulla människor. Jag tackar mig för att jag insett att man alltid lär sig något, även av elaka människor och tråkiga stunder. Jag tackar mig för att jag sköter mitt arbete. Jag tackar mig för att jag försöker gå utanför min komfort zon. Jag tackar mig för att jag älskar barn. Jag tackar mig för att jag piffar upp mig ibland. Jag tackar mig för att jag kan känna mig fin utan att piffa upp mig. Jag tackar mig för att jag inte lider av ätstörning. Jag tackar mig för att jag är nöjd med min kropp. Jag tackar mig för. Jag tackar mig för att jag inte lider av köpstress. Jag tackar mig för att jag lägger pengar på mat....

Svar: Bra punkter!
Evah Åberg

#8 - Sara

Åh vilket bra inlägg som vanligt ! Jag behöver verkligen bli bättre på att tacka mig själv ! :) Kramar <3

Svar: Tusen tack :) Kram <3
Evah Åberg

#9 - kristin samuelsson

Så Himla sant! Man tackar aldrig så själv. Inte ens tänkt på det. Men vi alla borde!

Svar: Precis!
Evah Åberg