Ungdomar har inte riktiga problem
"Tonåringar och barn har inga riktiga problem. De vet ingenting om livet och det kommer bara bli värre när man blir äldre."

Detta är meningar som jag hör och läser från människor titt som tätt och detta får mig att fundera lite. 
Vad räknas som "riktiga" problem? Vad menas med att det kommer att bli värre när man blir äldre? Varför har åldern så stor betydelse för vad man vet om livet?

Det finns barn och ungdomar som växer upp med föräldrar som dricker, knarkar, inte bryr sig. Det finns barn och ungdomar som blir utsatta för våld och övergrepp av sina egna föräldrar. Det finns barn och ungdomar som blir utsatta för mobbning dagligen i skolan, på fritiden och på internet. Det finns barn och ungdomar som lever med svåra sjukdomar så som cancer, barnreumatism, depressioner eller olika funktionshinder. Räknas detta som "riktiga" problem eller är det inte tillräckligt? Vissa människor upplever till och upplever mycket av detta på en och samma gång. 

Alla människor har sina egna svårigheter i livet, men varför ska vi jämföra dem och underminera andras problem och kamper i livet? Du lever med ditt, jag lever med mitt och andra lever med sitt. Ditt är jobbigt för dig och mitt är jobbigt för mig, men vi ska inte sitta och jämföra och tävla om vem som har det värst eller vem som har "riktiga" problem. Även om man är barn, ungdom, vuxen, gammal, man, kvinna, hen, oavsett ursprung och storlek på plånboken så har vi alla känslor, tankar och behov. Sluta underminera andras kamper och kämpa istället för att vi ska vara ett samhälle där alla mår så bra som möjligt!

 
#1 - Mary

Det är mycket gnäll på barn och ungdomar. Fattar inte varför folk alltid ska jämföra sina lidanden med varandra för att se vem som har "mest" rätt att få gnälla. Barn och ungdomar är ofta väldigt utlämnade, om man blir mobbad i skolan är det inte alls lika lätt att byta skola som det är när man är vuxen...
Jag har varit i Karlstad City idag och strosat omkring, dessutom har jag varit väldigt sugen på kaffe hela dagen för jag tyckte att det luktade det överallt, å pappa berättade sen att Löfbergs Lila har sin fabrik här:D Bättre än Kristianstad som luktar skit från reningsverket;) Imorn blir det ut på Wåxnäs (?) tror jag det heter!Kram

Svar: Håller med dig! Vad kul. :) Kram
Evah Åberg

#2 - Boel

Så himla bra inlägg! Klart barn och ungdomar också har problem!?

Svar: Tusen tack! :)
Evah Åberg

#3 - Abra

Håller med dig. Ett mående har aldrig med åldern att göra. Vi som mått dåligt hela våra liv, vet. Vi vet att det spelar ingen roll om man är 10 eller 30. Vi kan bara försöka lära oss hantera våra problem. Men så jävla trist att behöva höra sådant.
Vi får stick together. Vi som vet sanningen.

Svar: Precis!
Evah Åberg

#4 - N

Jättebra inlägg, verkligen!

Svar: Tusen tack! :)
Evah Åberg

#5 - annelie

sååå himla sant såå..du e en fin å klok människa =)

Svar: Åh tack :)
Evah Åberg

#6 - Emma

Fler borde läsa detta och få sig en tankeställare! Bra inlägg :)

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#7 - Tisa

Håller verkligen med dig!

Svar: :)
Evah Åberg

#8 - Emelie

Tycker verkligen det är så viktigt att komma ihåg att problem är individuella. Man kan ha problem i tonåren och i äldre ålder, som rik och som fattig (osv), folk måste verkligen inse det! Bra inlägg :)

Svar: Exakt :)
Evah Åberg

#9 - Skogsraah ☾

Så bra skrivet!

Svar: Tusen tack!
Evah Åberg

#10 - Erica

Väldigt bra sagt! För mig så blev det snarare bättre när jag blev äldre eftersom jag hade det så pissigt när jag växte upp, så tycker verkligen det är dåligt när folk säger att barn och ungdomar inte har riktiga problem. Det är väl meningen att de inte ska ha det, i en perfekt värld, men tyvärr så är det långt ifrån så...

Svar: Tack! Precis!
Evah Åberg

#11 - Klara Andersson

så otroligt bra skrivet, så sjukt klok

Svar: Åh tack :)
Evah Åberg

#12 - Lovisa

Bland det bästa jag har läst på länge :)

Svar: Åh tusen tack! :)
Evah Åberg