Nytt från gömda juveler fashion
Pole dance in my heart

 

 
Igår blev jag utsedd till "dagens hjälte" på min studios instagram och facebooksida. :) Bilden de la ut var på detta trick här ovanför och motiveringen ser ni här ovanför. Blev så glad när jag såg detta och blev nöjd över bilden också, även om jag kan göra det bättre. :D

Tror du att poledance innebär att strippa? Då tror du fel. Läs mitt inlägg om vad det är hääär.

Video - 6 udda saker om mig


Till dig som kränker andra

Jag vet att du som kränker och mobbar andra människor inte mår bra.
Ingen människa som mår bra skulle göra något sådant och du ska veta att jag lider med dig när du faktiskt mår på detta vis. Det du måste förstå är att det skadar andra människor. Du gör andra illa med din handling och du gör även dig själv illa. Du vet väl att det är olagligt att förolämpa, hota eller kränka människor? Du skadar andra människor med dina ord och handlingar och du skadar även dig själv. 

Detta är inte rätt väg att gå. Det finns andra sätt för att få hjälp och uppmärksamhet, där varken du själv eller andra blir skadade. Du behöver inte leva så här, du behöver inte utsätta andra för elaka handlingar för du har rätt att få hjälp för att leva ett sunt och bra liv. Du är värd att leva ett sunt och bra liv och du är värd respekt du också. Om du bara vågar hitta den rätta vägen så kan du också komma till ett välmående, där du inte behöver ta ut dina svårigheter på andra. Kom ihåg, dina handlingar är fel, men du är inte fel. Du är fortfarande människa och förtjänar exakt lika mycket hjälp och respekt som andra, men denna handlingen där du tar ut dina svårigeter på andra är inte rätt, varken mot dig eller personen som får utstå det. Du förtjänar att må bra, så snälla sök den hjälpen du behöver och har rätt att få, för både din skull, min skull, dina näras skull och andra människors skull. Ingen ska behöva må dåligt, vare sig du eller den utsätter för elakheter.

Dit du kan vända dig för att få hjälp:

* Ungdomsmottagningen (Hitta närmsta mottagning på UMO.SE)
* Barn & ungdomspsykiatrin (Hitta närmsta mottagning på BUP.SE)
* Vårdcentralen
* Skolkuratorn/annan skolpersonal
* Jobbets kurator/annan personal
* BRIS (Hitta telefonnummer/chatt på BRIS.SE)
* Ringa 1177 för rådgivning
* Närmsta psykiatriska mottagning
* Föräldrar/annan vuxen/annan anhörig
* Vänner


Katastroftankar, vad är det? (repost)

Studier visar att flera hundra tusen människor lider av generaliserad ångestsyndrom (GAD). Men vad innebär då detta? Den som lider av GAD har oftast en stor oro över det mesta i livet, vilket resulterar i en överdriven ängslan som kan styra hela ens liv. Man är oftast själv medveten om att den ständiga oron är överdriven, men har ändå svårt att förhindra och hantera sina katastroftankar. Tankeinnehållet blir gradvis mer negativt och vi föreställer oss att värsta tänkbara alternativ kommer bli verklighet och du får en så kallad kamp-flykt reaktion.

Jag kommer dö.
"Hjärtat kommer stanna." "Jag kommer kvävas."

Jag kommer bli galen.
" Jag kommer aldrig bli bra igen." "Jag kommer tappa kontrollen."

Jag kommer skämma ut mig.
"Alla kommer se hur dåligt jag mår." "Jag kommer misslyckas och göra något pinsamt."

Många som lider av GAD söker vård för fysiska symptom i första hand, så det gäller för läkare att vara uppmärksamma på den oro som egentligen döljer sig bakom sömnsvårigheter, huvudvärken eller vilka andra symptom man nu har. Människor som lider av GAD löper också större risk att drabbas av depression eller missbruk.

Symptom man kan få vid GAD:

* Överdriven rädsla och oro för saker i livet.

*Kroniskt beredskapsläge.

* Huvudvärk.

* Sömnsvårigheter.

* Koncentrationssvårigheter.


Ingenting är omöjligt

Jag tror att många av er kan känna igen er i känslan att vissa saker är omöjligt.
Där man känner att det kvittar hur mycket man kämpar så kommer man inte komma dit man vill i alla fall. Tro mig, jag har känt denna känslan många gånger. Men stämmer det verkligen att saker är omöjligt? 

Jag har många gånger känt att saker är omöjligt men en dag har jag ändå stått där och faktiskt klarat det. Exempelvis när det gäller min pole dance. Vissa trick jag har gjort hittills har jag tänkt att jag aldrig skulle klara. Jag trodde det var omöjligt för mig att ens komma upp på stången, men jag gjorde det. Jag kan fortfarande ha känslan av att vissa trick är omöjliga, men varför skulle de vara det om jag ändå lyckats med det jag innan trott var omöjligt?

Som min tränare säger, det ska klicka helt enkelt och när det klickar så kommer saker inte vara omöjligt längre. Det kanske känns omöjligt idag, men en dag kommer du stå där och ha lyckats med det du vill göra och du kommer vara så stolt över dig själv, så sluta inte kämpa!


Gömda juveler fashionGlöm inte att kolla in gömda juvelers fyndhörna där de säljer väldigt fina plagg till ett väldigt billigt pris! Några exempel på fina kläder är bland annat dessa godingar ovanför. :)

Hitta det du gillar!Jag har gått ned ca 10 kg sen jag började träna. Men jag tränar inte inför "beach 2015". Jag tränar inte för att passa in eller bli omtyckt. Jag började med pole dance för att det var sjukt kul och jag blev fast. Jag hittade en träningsform som jag tycker om och då ändras också kroppen som en bonus. Jag äter och unnar mig både skräpmat och godis, fortfarande ganska ofta faktiskt. Försök hitta den träningen du gillar så kommer även kroppen att utvecklas. Våga prova dig fram och försök att inte fokusera så mycket på "beach 2015", lägg fokus istället på att ha kul och må bra så kommer du lyckas med dina mål. Skitsamma med ideal och stränder, så länge du har ett välmående i dig själv och trivs med det du gör! Jag har hittat mitt stora intresse som jag tänker hålla fast vid. 

Detta inlägg är inte till för att få någon att må dåligt över sin kropp eller känna ett tvång till att träna. Detta inlägg är till för att jag vill visa att mycket kan hända med både ens kropp om själ om man bara gör det man tycker om. Om man bara slutar fokusera så mycket på just sin kropp och istället bara lever och har kul, att man faktiskt hittar ett intresse som man brinner för. Det är det jag tycker är viktigt i livet, att må bra både i kropp och själ och göra det man tycker om.

Måndagspepp

DU DÄR, ja just du som läser detta.
Tack för att du är du. Tack för att du finns på denna jord och tack för att du klickat dig in på min blogg och läser runt lite. Har du tänkt på vad unik du är? Vad speciell och vacker du faktiskt är? Det är en slump att just du finns och ingen annan är som dig. Du är en egen individ, med en egen personlighet och ett eget utseende och de som får vara i din närhet kan skatta sig lycklig. 

Lova mig att försöka att älska dig själv, för det är du värd. Du är så mycket bättre än vad du faktiskt tror och du kan så mycket mer än vad du anar. Ingenting är omöjligt, det kanske tar lite längre tid men du kanske också klara det du vill göra. Ge inte upp. även om det kan kännas tufft för du klarar dig igenom det och kommer bli starkare. Sluta aldrig drömma, sluta aldrig hoppas, sluta aldrig kämpa. Du är värd det bästa! ♥


Positiva och negativa saker #3

Vad har varit positivt och negativt denna veckan?

Positivt:
+ Jag har hjälpt mamma att inreda och det blev riktigt bra.
+ Jag träffade några vänner i tisdags och hade tjejkväll.
+ Jag var på stan och kände mig så nöjd med min outfit och mig själv. Träffade även massor av bekanta på stan som jag pratade med, vilket kändes väldigt kul.
+ Jag handlade lite nya kläder som jag blev jättenöjd med.
+ Dansen gick jättebra.
+ Videon jag la upp om att fisa inför sin partner och att lite k*k löser allt blev väldigt populär.

Negativt:
- Jag har haft en del panikångest denna vecka, särskilt på nätterna.
- Jag fick väldigt ont i ryggen i fredags och hade svårt att röra mig.
- Jag har sovit väldigt dåligt vissa nätter.

Vad har varit dina + och - denna vecka?


Video - say anything challenge


Vilka sidor jag använderJag har fått väldigt mycket vänförfrågningar på min facebook de sista dagarna och har inte en aning om hur alla hittar mig. Men därför länkar jag denna video igen där jag pratar om vilka sidor jag använder för att undvika missförstånd.

Att våga söka hjälp

Innan jag vågade söka hjälp hos vårdcentralen för min ångest 2014 så ville jag så gärna klara mig själv. Även fast jag gick på BUP (barn och ungdomspsykiatrin) när jag var yngre så ville jag så gärna klara mig själv utan hjälp från samhället. Men jag kom till en punkt där jag kände att jag inte klarade det på egen hand och idag är jag så fruktansvärt glad över att jag vågade söka hjälp.

Oavsett vad det gäller så är det inte fel att söka hjälp. Man är inte en svagare människa för att man behöver hjälp från andra. Jag tycker det är starkt att våga erkänna att man har svårigheter och även att våga erkänna det för andra. Det kan faktiskt knäcka en att behöva stå ensam med sina svårigheter. Vi är alla värdefulla och förtjänar att må bra och du är inte ensam om att ha svårigheter i livet. Våga prata om det, våga erkännna dina svårigheter så du en dag kan komma vidare och ta dig förbi dessa svårigheter. Jag håller på att ta mig förbi det och jag ska ta mig dit jag vill i livet, för det är jag värd!


Den där osäkra tjejen

När jag gick i grundskolan var jag den där osäkra tjejen som oftast inte märktes så mycket.
Jag var den som alltid gjorde mina läxor direkt jag kom hem från skolan och kom aldrig till skolan utan att ha gjort läxan och glömde den aldrig hemma. Mina lärare fick be mig prata mer och väsnas mer för jag var så tystlåten och märktes nästan aldrig. 

Jag var väldigt skötsam men jag var också väldigt osäker. Jag gillade inte att prata inför klassen för jag var så rädd att bli utskrattad. Jag ville aldrig delta på idrotten för jag ville inte duscha tillsammans med de andra och jag ville inte vara den som alltid var dålig på allt. Jag har aldrig haft mycket vänner och jag var rädd för att ta kontakt med de andra för redan som liten visste jag att jag var annorlunda, hade andra tankar, hade min giftstruma (det kan ni läsa om hääär). Jag kände mig redan då annorlunda men det kändes inte som det var något positivt då.

Saker och ting började faktiskt ändras andra året på gymnasiet. Då började jag kunna prata mer med folk, höras mer i korridorerna och på lektionerna. Jag började trivas mer med mig själv helt enkelt och vågade ta plats, men det dröjde 17 år att hitta den delen av mig själv. Jag jobbar fortfarande mycket med mig själv, för det är mycket som behöver utvecklas och bli bättre och jag hoppas att det kommer gå lite fortare.


FredagspeppEnsam är stark?

Vad säger ni, stämmer detta ordspråk?
Om jag utgår ifrån mig själv så tycker jag inte att det stämmer. Jag blir inte stark när jag är ensam. Jag blir stark tillsammans med någon som jag får ge stöd och som ger mig stöd tillbaka. Jag är en person som är i behov av att ha andra människor i mitt liv då jag är en väldigt pratglad person och ofta vill och behöver prata om saker. Allt ifrån djupa saker till oseriösa och konstiga saker.

Jag tror att man tillsammans blir starkare, att man tillsammans kan övervinna mycket ont både i världen och i sig själv. Jag tror att alla behöver en axel att luta sig emot, att någon lyssnar och bryr sig på riktigt. Jag tror också att alla behöver känna sig behövda. 


Video - snoppar och fisar


Ta inte illa upp men... (repost)

Varför säger folk många gånger: "Ta inte illa upp" innan de förolämpar en?
- "Ta inte illa upp, men din näsa är jätteful och passar inte alls ditt ansikte."

Okej, så vad var syftet om du inte ville att jag skulle ta illa upp? Vad vill du att jag ska göra med informationen? Om jag tar illa vid mig och faktiskt börjar fundera på om det stämmer så kanske jag överväger en plastikoperation eftersom min näsa inte passar mitt ansikte. Men eftersom du inte ville att jag skulle ta illa vid mig och alltså inte bry mig, så varför sa du det? Var det för att jag ska bli glad och tänka: "JIPPIIEE någon tycker min näsa är ful. Fan vad bra jag är!!" och baka en tårta för att fira? 

Jag tror det är så att om människor lindar in förlolämpningen i en lite mildare mening som: "Ta inte illa upp." eller "Inget illa menat." så kanske det känns lite lättare inombords att faktiskt säga förolämpningen. De tror inte att de får lika dåligt samvete om de försöker "säga det på ett bra och lite mildare sätt". För om sanningen ska fram, visst är det så att du vill att personen ska ta åt sig och bli ledsen, så du får gotta dig lite i andras lidande?


Poledancing sweden


Idag blev jag länkad av poledancing_scandinavia på instagram. :) Sjukt kul tycker jag! Så sjukt kul när man märker att man kan och det uppmärksammas. :) Jag SKA verkligen ta mig dit jag vill med dansen för detta är bland det bästa jag vet! För att se fler pole dance bilder kan du kolla in min kategori poledance/polefitness häääär. :)

Tror du att poledance innebär att strippa? Då tror du fel. Läs mitt inlägg om vad det är hääär.

Livet pendlar...

Livet är så konstigt ibland. 
Jag kan känna mig nöjd med den personen jag är idag på ett vis. På ett vis mår jag bättre nu än för två år sen exempelvis. Jag har min dans, jag har mitt jobb, jag har hittat mig själv mer inom klädsel och smink. Jag har gått ned lite i vikt och trivs väldigt bra i mitt utseende. Jag har min kurator som jag får bolla idéer med och utvecklas med. Jag har lättare att prata med folk. Inget av detta hade jag för ca två år sen. 

Men ändå har jag också förlorat en positiv och gladare del av mig själv. För några år sen kom ingenting åt mig. Jag skrattade ännu mer än idag, jag var mer positiv, jag drev en mer positiv blogg med fler läsare. Jag oroade mig inte lika mycket, hade inte lika svårt att sova, hade inte lika mycket ångest. 

Det är konstigt hur livet pendlar och hur man kan hitta en del av sig själv, men samtidigt förlora en annan del. Jag hoppas på att hitta tillbaka till den där personen som sov bättre, som var mer positiv och glad, för det är så jag egentligen är och jag vet inte egentligen vad som hände när den delen försvann.


Video - gissa låten


TisdagspeppOffentliga personer väljer näthat

"Du har ju valt att vara en offentlig person, så du får finna dig i att bli näthatad. Du har ju valt det själv."

Detta är en mening som sägs till många offentliga personer. Både när det gäller artister, bloggare eller youtubers. Detta är så fel tycker jag. Ja, man har valt att exempelvis sjunga, blogga eller att göra klipp till youtube. Ja, man har valt sitt yrke och man har valt att göra det man trivs med. Men är det så fel då, att välja det man vill göra i sitt liv? Förstår ni hur dumt det låter att säga att någon har VALT att bli utsatt för mobbning, näthat och kränkningar? Ingen väljer att bli utsatt för kränkningar och övergrepp. Ingen väljer att må dåligt. 

Man väljer ju även vem man träffar och vem man blir tillsammans med. Men om nu en person blir kär och väljer att bli tillsammans med en annan person och den man blivit tillsammans med börjar misshandla en, har man då valt att bli misshandlad också, eftersom man valde att bli ihop med just den personen? 

Jag menar, man vet ju inte innan vem som är ett svin och man kan inte veta innan att man kommer bli mobbad eller utsatt på internet. Ska vi resonera så att alla offentliga personer har valt att bli utsatta, hur långt ska vi då dra det? Ska alla som spelar fotboll finna sig i att bli mobbade av sitt lag? Ska alla som jobbar på ett pappersbruk finna sig i att bli mobbade av sin chef eller ska alla helt enkelt sluta göra det de vill göra och istället sitta i sin soffa och kura hela dagarna? Jag hoppas att ni som yttrar er om detta förstår hur fel det faktiskt är att säga så. INGEN får skylla sig själv som blir mobbad. INGEN väljer att må dåligt eller bli utsatt. Behandla andra människor med respekt istället och försök hjälpa de som är utsatta så minskar också risken att du, jag eller någon av våra nära och kära blir utsatta!


Vem hjälper du?En organisation i Ontario i Kanada tar strid mot sexuellt våld och sexuella trakasserier med en stark kampanjfilm med en enkel fråga: Vem hjälper du?

Kämpa och sätt gränser (repost)

Det finns ca 7 miljarder i världen, därav ca 7 miljarder sätt att leva och vara.
Varje människa är unik, hur den än väljer att vara. Varför skulle det vara fel på mig för att jag väljer att klä mig som jag gör? Varför skulle det vara fel på dig för att du väljer att alltid gå i mjukisbyxor? Det ÄR INGA fel. Det är bara det att vi alla väljer olika. Jag skulle aldrig välja att ha kort hår, men det kanske just du väljer att ha, medan du kanske aldrig skulle välja att klä dig i sådana kläder som jag. Det finns 7 miljarder sätt att leva på, 7 miljarder åsikter, 7 miljarder personligheter. Det kvittar om du och 1000 skulle klä er likadana, ni kommer aldrig bli identiska, just för att ni alla är unika! Var stolta över det och sluta kränka andra som inte passar eran smak!

Jag förstår att man inte kan förändra hela världens syn på mobbnigar och kränkningar. Många är trångsysnta och kommer aldrig förstå hur fel det är att kränka någon, många kommer aldrig förstå att det är hos dem som kränker/mobbar som problemet sitter hos, inte hos den som får ta emot skiten. Men genom att FÖRSÖKA ändra folks syn, genom att kämpa så kanske jag kan ändra synen hos 10 människor, hos 20 människor, hos 1000 människor. Som får sig en tankeställare, som slutar med dessa dumheter, då är det iallafall några mindre. 

För kämpa måste man göra. Jag är ingen som ger upp, och det tänker jag inte göra nu heller!
Du kommer ALDRIG bli älskad eller gillad av alla dessa 7 miljarderna i världen, men DU kan göra skillnad. DU kan stå upp för dig själv och andra och visa att det inte är respektabelt att kränka och mobba likaså över internet!


Följ gömda juveler


Dance our tears away


Haft en liten snabb träning hemma idag igen och denna gången gick det mycket bättre att göra detta trick. :) Kunde göra flera olika varianter av den och kände mig tryggare på stången. Dock blir jag sliten fort efter att jag var sjuk så länge så tränar bara kortare pass för att komma igång igen. Känns så skönt att sätta lite olika saker!

Tror du att poledance innebär att strippa? Då tror du fel. Läs mitt inlägg om vad det är hääär.

Positiva och negativa saker #2

Vad har varit positivt och negativt denna veckan?

+ Positivt:
+ Jag har rensat och sorterat mina kläder och skor.
+ Jag fick mycket beröm av min kurator för att jag utvecklat mitt tankesätt.
+ Jag lyckades träna lite styrka på stången för första gången på flera veckor eftersom jag har varit sjuk.
+ Jag har fått hem snygga kläder som jag har beställt.

- Negativt:
- Jag har haft mer ångest denna veckan.
- Jag har sovit sämre.
- Jag har varit på ganska dåligt humör då det känts som att jag inte lyckats med något och bara står och trampar på ett och samma ställe.

Även fast det är mer plus på listan så känns det ändå som om denna veckan faktiskt har varit ganska dålig just för att jag har haft mer ångest och just de punkterna på minussidan påverkar dagarna och ens liv mer än vad man kan tro, så veckan har inte varit så jättebra. Dock är jag väldigt glad för de sakerna som är på plussidan i alla fall så vi får hoppas att nästa vecka blir bättre!

Vad är era + och - denna vecka?


Att vara nöjd

När jag läser runt på bloggar osv så ser jag ofta meningar som "jag har aldrig varit nöjd med mitt utseende". Det är så konstigt egentligen, för mig har det nästan alltid varit tvärtom. Jag har länge varit nöjd med mitt utseende och jag har blivit ännu mer nöjd med åren. Jag är en person som tycker att jag är ännu snyggare utan kläder än med då jag faktiskt trivs med min kropp och mitt utseende. Däremot har jag tvekat mer på min personlighet, om jag räcker till som person och vad jag egentligen kan och dessa tankar finns fortfarande titt som tätt.

När det kommer till relationer så är jag inte rädd för att inte vara attraherande utan just för att inte räcka till med vem jag är som person. Jag får ibland tankar om vad jag egentligen kan och varför jag egentligen är bra som jag är. Det är så konstigt att vi människor ska behöva gå igenom dessa tankar oavsett om det gäller utseende eller personlighet. Varför tvekar vi så och varför ser vi bara vad andra har?

Jag menar, jag får ju ofta beröm för min personlighet också, ändå är det svårare för mig att tro på än vad det är för mig att tro på när någon säger att jag är snygg. Likadant känner nog ni som är osäkra på ert utseende kan jag tänka mig. Jag hoppas att vi alla lyckas sluta oroa oss för att inte räcka till, för det gör vi egentligen!


Video - the secret life of a youtuber


Smal som tjock, man som kvinna

Jag tänkte faktiskt spinna vidare lite på mitt inlägg om kroppar på sociala medier.
(Mitt förra inlägg kan du läsa hääär).


En plus size kvinna la som sagt upp en bild på facebook i enbart trosor för att visa att hon är stolt över sig själv.
Hon har nu hyllats något enormt. Expressen och nyheter24 har skrivit om henne. Hennes bild har gillats och delats ett x antal gånger och folk berömmer henne för hennes mod, för att hon vågar gå emot strömmen och idealen.

Men om en plus size man gjorde exakt samma sak, la upp en bild på sin kropp i kalsonger, hade han då hyllats lika mycket? Jag menar, män har ju också ideal att gå efter som de blir matade med. En man ska ju ha muskler, magrutor och det där lilla "v:et" enligt media. Jag tror dock inte att han hade hyllats lika mycket. Jag tror att många hade tyckt att han hade varit äcklig bara. Jag kanske har fel, men det är min känsla i alla fall för man ser inte ofta en överviktig man lyftas fram för att han vågar visa sin kropp. 

Jag tycker ingen ska hyllas mer eller mindre för vi behöver se olika kroppstyper hos både män och kvinnor. Att vara alltför underviktig eller alltför överviktig är inte sunt, men ovasett vad som är sunt eller inte så kommer vi inte komma ifrån att vissa kommer vara större och andra mindre, både när det gäller längd, vikt och benstruktur osv. Därför behöver vi se olika kroppstyper, men då ska samma sak gälla för alla. Smal som tjock, man som kvinna.

 

Lördagspepp


Utmaning - 13 saker du är bra på

Jag utmanar alla som vill att göra denna utmaning. Ni ska skriva 13 saker ni är bra på. Det kan vara vad som helst. Är det svårt att komma på så kan ni ta hjälp av era nära och kära som kan berätta vad ni är bra på. :) Sådana här listor är bra för att peppa sig själva och se vad vi faktiskt kan.

1. Jag är bra på att skriva.
2. Jag är bra på att hålla ordning.
3. Jag är bra på att baka.
4. Jag är bra på att lyssna och ge råd.
5. Jag är bra på köra bil.
6. Jag är bra på att få folk att skratta.
7. Jag är bra på att argumentera.
8. Jag är bra på att städa.
9. Jag är bra på att ta hand om djur och barn.
10. Jag är bra på att tänka ett steg längre och sätta mig in i andras situationer.
11. Jag är bra på att prata.
12. Jag är bra på att peppa andra.
13. Jag är bra på att känna medkänsla för andra.

 

Tackar du dig själv? (repost)

Jag antar att du som läser detta är en sådan person som brukar tacka andra människor.
För att de har gjort något bra, för att de varit snälla eller för att de är de. Men hur ofta tackar du dig själv? Om din partner lagar en god middag så brukar du antagligen säga: "Tack för den goda maten älskling!". Men om du hade gjort denna goda middagen, hade du tackat dig själv då? Du får berömma dig själv och beundra dig själv, det är inget fel att göra det. Du behöver inte säga det högt om du inte känner för det, men tacka dig själv inombords och säg till dig själv att denna middagen var väldligt god och att du är duktig.

Vi behöver bli bättre på att boosta oss själva och vi måste bli bättre på att se andra boosta sig själva, utan att tycka att det är löjligt eller egoistiskt. När du har lärt dig att berömma dig själv och tacka dig själv för att just du finns, så kommer du känna dig säkrare i dig själv, eftersom du märker vad bra du faktiskt är!


Hej på dig kära ångest!

Just nu känns det som min positiva inställning är som bortblåst.
Jag har ju mått bättre det senaste och knappt haft någon ångest alls. Jag har lyckats ändra mitt tankesätt på många olika plan vilket har lett till att jag mått bättre. Dock känns den positiva känslan väldigt långt borta just nu.

Jag kan inte sova. Jag känner mig ledsen, ensam och allmänt dålig. Jag vet att det kommer dippar ibland och att det är livets gång och förhoppnings är det bara några dåliga timmar här som sen blir bättre igen. Jag sitter och kollar på en föreläsning om ledarskap och självförtroende för att jag vill få inspiration till att komma ännu längre med mig själv, men just nu hjälper inte det så bra så får nog kolla om den när jag mår bättre.

Hur kommer det sig att vissa dagar och timmar kan kännas så tunga och svåra? Jag är så rädd för att falla tillbaka igen i min fruktansvärda ångest för det är så skönt att få andas ut och må bra. Jag njuter verkligen av känslan att gå och lägga sig på kvällen och känna: "detta har varit en bra dag. Jag mår bra och nu kan jag faktiskt somna lugnt". Jag kanske sätter för stor press på mig själv att jag ska må bra för fort, för jag menar det tar ju tid att utvecklas och bli "bra igen". 

Kanske ett väldigt flummigt inlägg, men jag behövde bara skriva av mig lite och få ur mig lite tankar. Förhoppningsvis känns det bättre imorgon. Hoppas ni sover gott! Kram.


Tränat lite styrka


 
Har tränat lite styrka på stången efter tre veckor som sjuk och det kändes kan jag säga. :P Har ju inte tränat på länge nu då jag knappt kunnat gå ur sägen och ville inte köra på för snabbt så körde ett litet pass idag. Dock ska översta armen lite längre ned på sista bilden så att jag kan bli mer rak i kroppen, men orkade inte mer för jag var helt slut haha. :P Sorry för dåliga bilder, är stillbilder från ett filmklipp med en dålig webbcamera.

Tror du att poledance innebär att strippa? Då tror du fel. Läs mitt inlägg om vad det är hääär.

Torsdagspepp


Skönhetsingrepp ökar drastiskt

Det genomförs ca 25.000 skönhetsoperationer i Sverige varje år. Ca 85% av de som opererar sig är kvinnor. SIFO har gjort en undersökning på uppdrag av SVT där 1000 personer intervjuades. Populärast är det bland tjejer mellan 15-29 år att vilja fixa till något på sin kropp och det har ökat med nästan 40% på enbart två år. 

Varför vill så många ändra på sig själva och sina kroppar? Många skulle svara: "Jag gör det för min egen skull." Detta får mig faktiskt att fundera och jag tycker att du som överväger att göra ett skönhetsingrepp ska fråga dig själv några extra frågor.

1. Varför gör jag detta?

2. Varför tycker jag att det är snyggt? Är det för att jag blivit matad med att vi ska se ut på ett visst sätt hela min uppväxt? Att det enda vi ser i media är smala kvinnor med stora bröst, tight rumpa och stora läppar? 

3. Gör jag detta för att jag tror att jag kommer bli lycklig och mitt liv kommer ordna sig mer om jag får ett par större bröst eller är det för att jag hoppas på att bli mer uppskattad av samhället och passa in?

För många unga tjejer blir kroppen ett objekt, något som är till för att tillfredsställa andra och det är lätt att "bli sitt utseende". Får man då inte den där bekräftelsen för sin kropp som man tror att man behöver så blir det väldigt lätt att hitta fel och man lägger lättare märke till vad "alla andra har" och uppmärksamheten de får.

Det är givetvis upp till var och en om man väljer att göra ett skönhetsingrepp eller inte, men jag tycker det är viktigt att vara vuxen nog att kunna föra denna dialogen med sig själv och faktiskt fråga sig själv varför man så gärna vill ha de där stora läpparna. Vare sig vi vill eller inte så blir vi väldigt påverkade av samhället och dess ideal, särskilt när vi blir matade dag ut och dag in om vad som är det "rätta utseendet". Jag tror att om det hade varit ett ideal att väga 100 kg och ha dubbelhaka så hade människor kämpat för att nå det idealet också. Så jag tror faktiskt att anledningen till att skönhetsingrepp ökar är den idealbild som finns och som gör att vi tror att vi är fel om vi inte passar in i den och då vill unga tjejer ändra på sig själva i hopp om att de blir lyckligare och helt enkelt få passa in i denna mall.


Onsdagspepp

 
 

En 12-årings kropp som vuxen (repost)

Jag är inte direkt smal. Jag är inte heller överviktig, tjock eller fet. Jag är normalviktig helt enkelt. Jag har inga ambitioner om att bli smal, jag är inte ute efter att få den där "perfekta" slanka magen eller mellanrummet mellan benen. Tyvärr har många tjejer just det önskemålet, att se ut som modellerna gör. I Norge motsvarar size zero storlek 32, som motsvarar en 12-årings storlek. Jag kan inte förstå hur man som vuxen kvinna vill banta sig undernärd för att se bra ut när de redan ser bra ut som de gör.

När en flicka hamnar i puberteten förbereder sig hennes kropp för att bli befruktad, för att kunna bära ett barn. Något av det vackraste kroppen kan tillverka. Därför anpassar sig kroppen efter att kunna bära ett barn. Det är inte fel att se ut som en kvinna när man är kvinna. Jag tycker det är så synd att kvinnor och tjejer idag vill banta och bli så underviktiga då det kan förstöra så mycket i kroppen. Det är inte värt att banta för att bli en size zero om du ändå blir så sjuk att du knappt kan resa dig ur sängen. I värsta fall leder det till döden. 

Lär dig att älska dig själv, försök leva hälsosamt och njut av livet. Du kommer inte bara må bättre, du kommer också bli så mycket vackrare för att din inre skönhet ger din yttre skönhet sin glans! För du är vacker, du är unik, du är speciell och snygg, börja lita på dig själv och se dig för vad du egentligen är!EDIT:  Jag vill bara lägga till att min mening är inte att kränka någon som är smal och drar size zero för självklart är ni också vackra. Min poäng är bara att jag tycker inte att man ska banta sig till att bli en size zero om man inte är menad naturligt till att vara det, för det kan orsaka så mycket smärta i både kropp och själ. Vi alla har olika förutsättningar och får jobba med det vi har och vi duger som vi är, utan att behöva banta oss undernärda eller hetsäta oss kurviga. Jag ändrade även en mening i inlägget och formulerade den bättre. Ville bara förtydliga det så ingen missförstår.


Hylla plus size, såga smala?

Jag såg nyss en bild på facebook där en tjej lagt ut en bild i trosor för att visa upp sin kropp. 
Hon är en "plus size girl" och ville berätta att hon har insett att hon är fin exakt som hon är och ville få andra att inse att de är fina exakt som de är. Hon har fått ca 4500 likes på bilden och 183 stycken har delat den hittills. Självklart tycker jag detta är jättebra och jag är glad för att fler människor vågar vara stolta över sig själva och faktiskt inse att vi alla är vackra som vi är. Det som dock stör mig är att en kvinna som är smal, underviktig eller "normalviktig" förmodligen inte skulle få samma respons, just för att hon är smal eller "normal". 

Ja, att vara smal är många gånger idealet idag, men det innebär inte att alla som är smala är nöjda med sig själva då det idag ofta tjatas om att det ska vara kurvor och något att ta i. En smal kvinna kan få höra vilket benrangel hon är eller att bara hundar gillar ben. En smal kvinna blir oftast inte lika hyllad för att hon försöker visa att alla är fina som de är. Hon kan istället få höra vad äcklig hon är som viker ut sig i enbart trosoro och att hon söker uppmärksamhet och det tycker jag är fel. 

Oavsett om man är överviktig, underviktig eller normalviktig så är vi alla vackra exakt som vi är. Ingen ska hyllas mer eller mindre för att vi vågar vara stolta över oss själva. Jag är jätteglad att hennes bild uppmärksammades och för all fin respons hon har fått, men det borde inte gälla åt ett håll. Vi duger alla som vi är och har alla rätt att vara stolta och få visa det! Ingen har rätt att kränka någon annan människa, vare sig det är en smal, stor eller normalviktig person!


Video - whisper challenge

  

Automatiska tankar

Alla människor har något som heter automatiska tankar. Dessa tankar dyker upp spontant och utan någon tidigare reflektion. De kommer snabbt och passerar ibland medvetandet så hastigt att vi inte hinner lägga märke till dem, men trots det hinner de påverka känslor och handlingsmönster. Det finns neutrala, positiva och negativa automatiska tankar och det är främst de negativa som ger oss besvär. 

Ett exempel: 

Du är ute på en fika med en ny dejt och personen kollar ofta på klockan. 

Neutral automatisk tanke: "Personen kollar säkert ofta på klockan för att barnvakten snart ska gå hem och h*n vill passa tiden."

Positiv automatisk tanke: "Personen kollar ofta på klockan för att h*n vill prata ännu mer med mig och vill inte att tiden ska gå."

Negativ automatisk tanke: "Personen kollar ofta på klockan för att jag är så tråkig..."


Vad kan man då göra för att bli medveten om dessa tankar? - Jo, nämligen att skriva ned dem. Skriv ned händelsen, vilka tankar du fick och dela in dem i neutral, positiv eller negativ. Ofta kan man få flera automatiska tankar samtidigt och då ska du anteckna alla och dela in dem i rätt ruta.

Du kan också ställa dig själv några motfrågor när du får en negativ automatisk tanke:

* Kan du tänka på något annat sätt?
* Är det säkert att det är så?
* Hur skulle din bästa vän se på detta?


Jag blev min ångest

De senaste veckorna har jag haft mindre ångest och jag har faktiskt börjat tänkt till lite extra.
Jag tror att det har blivit för mycket fokus på min ångest överlag det senaste. Jag har pratat med nära och kära, jag har skrivit om det här, jag har pratat med min kurator och självklart har det varit bra att prata om det. Jag har verkligen behövt prata och få ur mig allt, men jag tror att det har tagit över för mycket av mitt liv.

Det känns som jag blev min ångest och jag identifierade mig med min ångest. De senaste veckorna har jag sett att det finns så mycket mer av mig än min ångest. Jag har sett att det finns så mycket mer att prata om och att jag är intressant som jag är, utan min ångest också. Jag tror att jag behövde prata extremt mycket om det, men just nu känns det som det är bättre när jag faktiskt fokuserar lite mindre på det. Just nu känns det som att jag börjat hitta den delen av mig själv som jag förlorat och hittat även fler sidor av mig själv. Så jag hoppas att ni håller tummarna för mig att det nu kommer hålla i sig! ♥


Du är fortfarande värdefull


När man blir illa behandlad kan det vara lätt att börja tycka illa om sig själv.
Man anser sig vara mindre värd än andra och man tar på sig skulden för personens handlingar. Det är lätt att känna sig värdelös om man blir utsatt för olika slags kränkningar exempelvis.

Men det är viktigt att inse att ditt värde inte minskar på grund av en annan persons handlingar.
Du är fortfarande lika värdefull, du är fortfarande en bra person som förtjänar lycka och omtanke. Du är fortfarande värd att älskas av både dig själv och andra. Skriv ned denna lista och peppa dig själv när du känner att tron på dig själv försvinner, för allt detta stämmer in på dig!

* Du är vacker.
* Du är värdefull.
* Du är unik.
* Du är duktig.
* Du är snäll.
* Du är värd kärlek.
* Du är värd att älskas.
* Du är värd att må bra.
* Du är värd att lyckas.
* Du är bra.
* Du är speciell.

Gilla gömda juveler


Internationella kvinnodagenIdag är det den 8 mars, alltså internationella kvinnodagen. 
Denna dagen handlar inte om att man ska vara glad att man är kvinna eller att gratulera någon som man gör på mors dag eller en namnsdag. Detta är en dag som finns till på grund av att kvinnor runt om i världen inte blir likställda med män. Sverige är ett bra land och har kommit långt till skillnad från många andra länder, men vi har mycket kvar att jobba på och måste fortsätta utvecklas. Detta är bara några få punkter över varför denna dagen faktiskt inte är något att fira eller säga "grattis" för. Denna dagen är till för att upplysa om dessa problem och i en bättre värld hade inte denna dagen behövts finnas. Detta är inte en dag där kvinnor får sig lyxen att få en egen dag i almanackan. 

* Omkring 28 200 fall av misshandel mot kvinnor över 18 år anmäldes under 2014 i Sverige. 30% av all anmäld misshandel som sker i hemmet är kvinnliga offer mot manliga offer på 6%.

* Totalt anmäldes 3 150 våldtäkter mot barn i åldern 0–17 år år 2014 i Sverige. I 92 procent av fallen (2 890 anmälda brott) var offren flickor. Det är främst män som misstänks för sexualbrott; av de misstänkta är endast 2 procent kvinnor. Unga män dominerar bland gärningsmännen, medan unga kvinnor är överrepresenterade bland offren — något som framkommer både i NTU och kriminalstatistiken. (källa

65 miljoner flickor inte går i skolan.

39 000 flickor tvingas in i barnäktenskap varje dag – en flicka varannan sekund.

Tidig graviditet och olagliga aborter är de vanligaste dödsorsakerna bland flickor 15-19 år i utvecklingsländer.

Över 2 miljoner flickor i åldrarna 4-11 år könsstympas varje år. (källa)

*  Kvinnor har minst inflytande i politiken. 80 procent av världens parlamentsledamöter är män. 

* År 2013 i Sverige var löneskillnaden mellan män och kvinnor 5,8%, om man med hjälp av standardvägning tar hänsyn till skillnader i yrke, sektor, utbildning, ålder och arbetstid. (källa)

* I världen över ammas flickor oftast i kortare perioder än vad pojkar gör, då flickor många gånger måste stå tillbaka för sina bröder. Flickor får många gånger inte heller samma tillgång till vård, mat och omvårdnad eftersom pojkar anses vara mer värda. 

Många flickor gifts bort i mycket tidig ålder. Enligt de senaste undersökningarna ligger andelen barnäktenskap i Sydasien på 46 procent medan det i västra och centrala Afrika är 41 procent som gifter sig innan 18 års ålder. Detta kan jämföras med 10 till 25 procent av pojkarna i samma åldersgrupp. (källa)

Jag tänker avsluta med att skriva att nej, jag är inte en kvinna som hatar män. Jag anser inte att alla män är svin, jag anser inte att världen vore bättre om bara kvinnor fick styra. Jag anser inte heller att män har en dans på rosor och inte har ett enda problem, för jag är inte naiv. Detta är bara ren och skär fakta på hur världen ser ut och jag tycker att ingen vare sig pojke eller flicka, man eller kvinna ska behöva leva i ett sådant här samhälle. Jag vill att vi alla oavsett hudfärg, läggning, ursprung, kön och ekonomi ska vara lika mycket värda!

Vlog 6/3-7/3


Saker du måste göra innan 25

Jag läste en lista nyligen där det stod "25 saker du måste göra innan du fyller 25!"
Några punkter var att man skulle säga upp sig från sitt jobb utan att tänka på konsekvenserna, leva på skräpmat hela tiden och ha one night stands och leva livet innan det är dags för familjeliv.

Detta får mig att bli väldigt fundersam... Jag är idag 23 år gammal och ärligt talat, jag vill inte vara så pass omogen att bara leva på skräpmat och säga upp mig från mitt jobb utan att tänka på konsekvenserna. Varför ska jag behöva göra sådant här innan 25? Varför ska jag behöva ligga runt innan jag är 25? Ärligt talat så tycker jag att sådana här listor är fruktansvärt omogna. För det första, livet tar inte slut efter 25 och för det andra så är väl inte ett familjeliv det tråkigaste i världen eftersom man ska "leva livet innan det är dags för familjeliv".

Det är samma detta med att man inte ska tänka på kärleken som ung utan man ska istället satsa på sig själv och sin karriär och uppfylla sina drömmar. Om man inte har några större drömmar då utan man är nöjd med ett svenssonliv, ska man då tvingas skaffa en karriär och "stora drömmar"? Om ens stora dröm är att få bilda familj, bo i villa och ha vovve, ska man då behöva offra den för att man ska "satsa på sig själv och sin karriär"?

Alla har olika drömmar och vi borde alla acceptera det
. Vi måste inte "leva livet" innan vi är 25, vi måste inte ligga runt eller skaffa en karriär. Vi måste inte skaffa familj utan vi lever helt enkelt så som vi själva vill och lägger energi på våra egna drömmar istället för att fokusera så på vad andra vill eller ska göra.


Video - saker jag inte förstår


Positiva och negativa saker

Jag var inne på Henriettas blogg och såg ett inlägg där som jag tänkte ta inspiration ifrån faktiskt. Nämnligen ett inlägg om vad som har varit positivt och negativt denna veckan. 

+ Positivt:
+ Jag har börjat må bättre från min förkylning.
+ Har haft mindre ångest.
+ Hade ett bra möte med min kurator.
+ Har sovit bra. 
+ Har ätit bra.
+ Lagade god mat i måndags.

- Negativt:
- Internet krånglar och bredbandsbolaget har blivit jättedåliga.
- Jag kom inte iväg på min träning i måndags.
- Jag har haft väldigt tråkigt när jag inte har kunnat blogga.

Som ni ser så har det varit mestadels positva saker hittills denna veckan, vilket jag faktikst inte ens har tänkt på förrän jag skrev ned det. Kanske borde göra detta varje söndag och skriva positiva och negativa saker som skett under veckan? 

 

Blombud från min bästa vän


I måndags fick jag hem ytterligare ett blombud från en av mina bästa vänner faktiskt. Var ett gosedjur, blommor och två kort med och texten i kortet var verkligen jättefin så jag började gråta när jag läste det. Så tack min underbara vän för dessa fina blommor och presenter, det betyder jättemycket för mig! 

Kränkningen har hänt

Alla går vi igenom motgångar i livet och det är väldigt många människor som utsätts för olika slags kränkningar i livet. Det kan vara mobbning, sexuella övergrepp, misshandel, rån eller andra slags kränkningar. Det som är viktigt är att inse att denna kränkningen faktiskt har hänt och att man har rätt att må dåligt och säga: "Aj, det där gjorde ont!"

Många gånger när någon mår dåligt slätar man bara över det med att det kommer bli bättre, men ingen bryr sig om att lyssna och faktiskt låta personen säga aj. Jag vet själv hur det är. När jag gick på BUP (barn och ungdomspsykiatrin) så fick inte jag rätt hjälp. Jag fick aldrig prata ut exakt om det jag kände och de slätade ofta bara över saker. Jag fick aldrig säga att det gjorde ont och därför har det följt mig i många år

Nu när jag faktiskt får må dåligt och vara öppen om det så blir det faktiskt lättare att hantera och jag börjar känna att jag är på väg åt rätt håll. Det är faktiskt jätteviktigt att inse rätten att få må dåligt och rätten att få sätta ned foten och säga "aj".


PS. Jag har fortfarande inget internet då det kommer och går så just nu är det svårt att göra inlägg och svara på kommentarer. Jag hoppas det snart är tillbaka då jag saknar att blogga!


 
Arkivbild då jag inte kan ladda upp nya bilder just nu

Gömda juveler


Hittade en väldigt snygg tröja på gömda juveler fashion som jag ville tipsa om. Den finns i flera olika färger och den ljusrosa är faktiskt min favorit. 

Ni får ursäkta att jag varken gjort inlägg eller svarat på kommentarer det senaste. Har varit jättesjuk och nu har jag inget internet så uppdaterar via appen lite snabbt för första gången.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...