En 12-årings kropp som vuxen (repost)
Jag är inte direkt smal. Jag är inte heller överviktig, tjock eller fet. Jag är normalviktig helt enkelt. Jag har inga ambitioner om att bli smal, jag är inte ute efter att få den där "perfekta" slanka magen eller mellanrummet mellan benen. Tyvärr har många tjejer just det önskemålet, att se ut som modellerna gör. I Norge motsvarar size zero storlek 32, som motsvarar en 12-årings storlek. Jag kan inte förstå hur man som vuxen kvinna vill banta sig undernärd för att se bra ut när de redan ser bra ut som de gör.

När en flicka hamnar i puberteten förbereder sig hennes kropp för att bli befruktad, för att kunna bära ett barn. Något av det vackraste kroppen kan tillverka. Därför anpassar sig kroppen efter att kunna bära ett barn. Det är inte fel att se ut som en kvinna när man är kvinna. Jag tycker det är så synd att kvinnor och tjejer idag vill banta och bli så underviktiga då det kan förstöra så mycket i kroppen. Det är inte värt att banta för att bli en size zero om du ändå blir så sjuk att du knappt kan resa dig ur sängen. I värsta fall leder det till döden. 

Lär dig att älska dig själv, försök leva hälsosamt och njut av livet. Du kommer inte bara må bättre, du kommer också bli så mycket vackrare för att din inre skönhet ger din yttre skönhet sin glans! För du är vacker, du är unik, du är speciell och snygg, börja lita på dig själv och se dig för vad du egentligen är!



EDIT:  Jag vill bara lägga till att min mening är inte att kränka någon som är smal och drar size zero för självklart är ni också vackra. Min poäng är bara att jag tycker inte att man ska banta sig till att bli en size zero om man inte är menad naturligt till att vara det, för det kan orsaka så mycket smärta i både kropp och själ. Vi alla har olika förutsättningar och får jobba med det vi har och vi duger som vi är, utan att behöva banta oss undernärda eller hetsäta oss kurviga. Jag ändrade även en mening i inlägget och formulerade den bättre. Ville bara förtydliga det så ingen missförstår.

#1 - ohdarlingimsosensitive.blogg.se

Fint inlägg!

#2 - Anna

Åh, alltså du skriver alltid så bra och viktiga inlägg! Detta är inget undantag.

#3 - ♀ THE REVOLT ♀

Jag har storlek 34 och de brukar sitta för löst. Jag har aldrig bantat och jag äter som fan. Jag har lite bull i magen. Så att man ha storlek size zero, innebär inte att personerna vill vara som modeller eller se ut som en 12-åring. Alltså för ett tag sedan trodde ngn jag var tolv. Det är inget som man direkt väljer att se ut som. Jag är ganska liten av mig rent kroppsbyggnadsmässigt. Jag är kort också.

Jag förstår att du inte menar att det är ngt fel med storlek 32, då du nämnde det lite kort. Men det känns lite som att man drar för tydliga paralleller mellan mindre storlekar och bantning och ohälsosamma livsstilar. Storlek 38 skulle innebär en ohälsosam livsstil för min del.

Så känns lite sådär när man talar om storlekar och hälsosamma livsstilar i ett generellt plan då alla har olika kroppsform och uppbyggnad - inte bara livsstilsmässigt utan även genetiskt.

Men iaf, ett bra inlägg i övrigt. Med ovanstående kommentar så var det inget personligt riktat till dig utan enbart en tanke som jag fick då jag läste inlägget. Jag antar att du med din blogg vill få folk att tänka på ideal och mående och så, så därför kände jag att jag kunde dela va mina tankar efter att ha läst ^^

Svar: Det var just därför jag skrev meningen: "(Notera att jag icke menar naturligt smala kvinnor, ni behöver inte känna er träffade!)" för att de som inte bantar inte ska ta åt sig av inlägget. :) Men jag håller med dig om att samhället i sig drar mycket paralleller mellan att vara liten och bantning. Samma med att alla som är lite större äter väldigt ohälsosamt när det kan finnas andra orsaker till att personen är större, exempelvis sjukdomar och mediciner.
Evah Åberg

#4 - Ann

Väldigt bra och fint inlägg! mer sånt här behövs

#5 - Kajsa-Stina

Så viktigt inlägg kära du! Det är verkligen helt sjukt hur modeindustrin påverkar oss negativt till att vilja se ut som barbiedockor då det inte är hälsosamt på en fläck. Tvärtom det är snarare farligt att se ut så då kroppen tar så mycket stryk utav att vara underviktig. Tycker det är så bra att du tar upp och belyser detta ämnet då det är väldigt vanligt förekommande i dagsläget :(

Många kramar <3

#6 - Anonymisen

Ett superbra inlägg!Nuförtiden får man bläddra till sidorna för "plus-sizes" för att möjligen finna en bild på en normalviktig kvinna...