Offentliga personer väljer näthat
"Du har ju valt att vara en offentlig person, så du får finna dig i att bli näthatad. Du har ju valt det själv."

Detta är en mening som sägs till många offentliga personer. Både när det gäller artister, bloggare eller youtubers. Detta är så fel tycker jag. Ja, man har valt att exempelvis sjunga, blogga eller att göra klipp till youtube. Ja, man har valt sitt yrke och man har valt att göra det man trivs med. Men är det så fel då, att välja det man vill göra i sitt liv? Förstår ni hur dumt det låter att säga att någon har VALT att bli utsatt för mobbning, näthat och kränkningar? Ingen väljer att bli utsatt för kränkningar och övergrepp. Ingen väljer att må dåligt. 

Man väljer ju även vem man träffar och vem man blir tillsammans med. Men om nu en person blir kär och väljer att bli tillsammans med en annan person och den man blivit tillsammans med börjar misshandla en, har man då valt att bli misshandlad också, eftersom man valde att bli ihop med just den personen? 

Jag menar, man vet ju inte innan vem som är ett svin och man kan inte veta innan att man kommer bli mobbad eller utsatt på internet. Ska vi resonera så att alla offentliga personer har valt att bli utsatta, hur långt ska vi då dra det? Ska alla som spelar fotboll finna sig i att bli mobbade av sitt lag? Ska alla som jobbar på ett pappersbruk finna sig i att bli mobbade av sin chef eller ska alla helt enkelt sluta göra det de vill göra och istället sitta i sin soffa och kura hela dagarna? Jag hoppas att ni som yttrar er om detta förstår hur fel det faktiskt är att säga så. INGEN får skylla sig själv som blir mobbad. INGEN väljer att må dåligt eller bli utsatt. Behandla andra människor med respekt istället och försök hjälpa de som är utsatta så minskar också risken att du, jag eller någon av våra nära och kära blir utsatta!

#1 - Linnéa

Så rätt!

#2 - Celine

Så bra skrivet!

#3 - Angelica

Så bra skrivet!

#4 - milina.blogg.se

Word!

#5 - Kajsa-Stina

Tycker verkligen det är så dålig stil av personer som uttrycker sig så och säger att man får skylla sig själv. Vafan är det för jävla resonemang!? Har själv stött på och hört talas om det och det är helt fel. Att blogga och vara en offentlig person har såklart sitt pris men man ska inte bli bedömd och illa behandlad för att man gör det man tycker om. Blir så ledsen hur stort näthatet är nuförtiden och att dom kommer så lätt undan med hur dom beter sig också. Tycker att straffen borde bli större och mer allvarligare. Att dom verkligen får sota för hur dom beter sig mot sina medmänniskor. Kramar <3

#6 - Ida Lindborg ♡

gud vilket bra inlägg, så rätt! så himla bra skrivet av dig!

Sv: Tack så mycket! :D

#7 - Twiggy Lundberg

Vilket bra inlägg. Tycker detsamma! Tycker det är en sak att om man lägger ut åsikter om saker eller saker man gör i enkomt för att provocera andra människor får man finna sig i att andra människor tycker OLIKA, men näthat ska aldrig accepteras, inte ens om man står på sina bara knän och ber om det.