Saker du måste göra innan 25

Jag läste en lista nyligen där det stod "25 saker du måste göra innan du fyller 25!"
Några punkter var att man skulle säga upp sig från sitt jobb utan att tänka på konsekvenserna, leva på skräpmat hela tiden och ha one night stands och leva livet innan det är dags för familjeliv.

Detta får mig att bli väldigt fundersam... Jag är idag 23 år gammal och ärligt talat, jag vill inte vara så pass omogen att bara leva på skräpmat och säga upp mig från mitt jobb utan att tänka på konsekvenserna. Varför ska jag behöva göra sådant här innan 25? Varför ska jag behöva ligga runt innan jag är 25? Ärligt talat så tycker jag att sådana här listor är fruktansvärt omogna. För det första, livet tar inte slut efter 25 och för det andra så är väl inte ett familjeliv det tråkigaste i världen eftersom man ska "leva livet innan det är dags för familjeliv".

Det är samma detta med att man inte ska tänka på kärleken som ung utan man ska istället satsa på sig själv och sin karriär och uppfylla sina drömmar. Om man inte har några större drömmar då utan man är nöjd med ett svenssonliv, ska man då tvingas skaffa en karriär och "stora drömmar"? Om ens stora dröm är att få bilda familj, bo i villa och ha vovve, ska man då behöva offra den för att man ska "satsa på sig själv och sin karriär"?

Alla har olika drömmar och vi borde alla acceptera det
. Vi måste inte "leva livet" innan vi är 25, vi måste inte ligga runt eller skaffa en karriär. Vi måste inte skaffa familj utan vi lever helt enkelt så som vi själva vill och lägger energi på våra egna drömmar istället för att fokusera så på vad andra vill eller ska göra.

#1 - FrökenTV, bloggen om tv och film

läste också det... Tyckte inte heller något av det lät lockande direkt utan mer slöseri. Kärlek som ung finns absolut även om dem flesta kanske inte hittar den rätta fören lite senare. Har en kompis föräldrar som varit tillsammans sen dem var 16 och 18, nu är dem 43 och 45.

#2 - milina.blogg.se

Håller helt med! Också tänkt på det där. Detsamma när folk planerar sin framtid - "om 2 år ska jag skaffa barn" tycker inte man kan planera sånt. För man har ingen aning om vad som sker om 2 år, tycker folk har alldeles för bråttom..

#3 - zara

Snygg outfit:)

#4 - Linn

Tycker de är så idiotiskt sånna där listor man ska göra innan 25..som om livet skulle ta slut efter de. jag längtar så fruktansvärt mycket efter att bli äldre. min skoltid/gymnasietid har verkligen vart jobbig o ser bara framtiden som en ljus tid. mitt liv är verkligen inte slut efter 25 då har de ju knappt börjat!

#5 - Karin Lygnersjö

Håller med dig till 110%, hatar såna listor .__.
Självklart ska man gå sin egen väg men inte på det sättet som beskrivs i den texten!

Sv: Oja, det är en fantastisk känsla. Jag har väldigt svårt att bli riktigt glad pga depressionen, har alltid vart så. Men efter rallylydnaden kan jag må riktigt bra även om det inte varar så länge!

#6 - Linnea

Jag är redan över 25.... Jag har varit deprimerad från 25 till 28. Idag är jag 28 innan 30 vill jag hinna med att gå ner i vikt15 kg. Skaffa en hund. Börja göra klart min förskollärar utbildning. Träna på ansiktsmålning. Träna skidor. Springa en halvmara. Åka till island. Åka till paris.

Svar: Jag tror och hoppas att du kommer uppfylla dessa saker och även om det inte just blir innan 30 så har du fortfarande tid efter 30 också. :)
Evah Åberg

#7 - Tisa

Bra skrivet!

#8 - Stina

Fin bild på dig :)

#9 - ♀ THE REVOLT ♀

Håller med. Lite Yolo-tänk där på de där listorna, och tycker bara de är patetiska. Eller som du formulerar det: omogna >.<

#10 - Sofie♥

Så himla omogen lista, håller verkligen med dig!

#11 - Pauline

lät som en väldigt dum lista...

#12 - Henrietta Nylund

Håller verkligen med!