Smal som tjock, man som kvinna
Jag tänkte faktiskt spinna vidare lite på mitt inlägg om kroppar på sociala medier.
(Mitt förra inlägg kan du läsa hääär).


En plus size kvinna la som sagt upp en bild på facebook i enbart trosor för att visa att hon är stolt över sig själv.
Hon har nu hyllats något enormt. Expressen och nyheter24 har skrivit om henne. Hennes bild har gillats och delats ett x antal gånger och folk berömmer henne för hennes mod, för att hon vågar gå emot strömmen och idealen.

Men om en plus size man gjorde exakt samma sak, la upp en bild på sin kropp i kalsonger, hade han då hyllats lika mycket? Jag menar, män har ju också ideal att gå efter som de blir matade med. En man ska ju ha muskler, magrutor och det där lilla "v:et" enligt media. Jag tror dock inte att han hade hyllats lika mycket. Jag tror att många hade tyckt att han hade varit äcklig bara. Jag kanske har fel, men det är min känsla i alla fall för man ser inte ofta en överviktig man lyftas fram för att han vågar visa sin kropp. 

Jag tycker ingen ska hyllas mer eller mindre för vi behöver se olika kroppstyper hos både män och kvinnor. Att vara alltför underviktig eller alltför överviktig är inte sunt, men ovasett vad som är sunt eller inte så kommer vi inte komma ifrån att vissa kommer vara större och andra mindre, både när det gäller längd, vikt och benstruktur osv. Därför behöver vi se olika kroppstyper, men då ska samma sak gälla för alla. Smal som tjock, man som kvinna.

 
#1 - Sofie♥

Så himla sant, har inte tänkt på det sättet förut faktiskt! Du har så rätt så! :)

#2 - milina.blogg.se

Tror inte dom hyllas lika mycket just för att det inte anses vara en sån stor grej när en man visar sin kropp. En man kan ju i princip lägga upp en nakenbild utan problem, vilket inte en kvinna kan - oavsett kroppstyp. Så, därför blir det inte lika stort. Men jag håller med. Kroppsidealen finns ju hos männen också, fast tycker ändå inte att pressen är lika stor på män som den är på kvinnor - men självklart finns den där. Min lillebror är rätt överviktig och mår väldigt dåligt över det t.ex, han vågar knappt visa sig i badbyxor.

#3 - Henrietta Nylund

Håller med! Tycker inte riktigt någon kroppstyp ska ''hyllas'' i media, tycker alla ska få tycka som de vill och se ut som de vill!

#4 - vanessa

åh så bra! din blogg borde verkligen få mer uppmerksamhet. Tycker du är grym :)

Svar: Åh tack så mycket, vad glad jag blir! :)
Evah Åberg

#5 - kajsa-stina

Jag tycker precis som dig! Vi är alla lika mycket värda oavsett om vi är man eller kvinna, smal eller tjock. I grund och botten så är vi samma goda människa bara det att storleken är annorlunda. Det är så trist att vi alltid ska bli bedömda på vårat yttre och rannsakade på det viset då det faktiskt är insidan som räknas <3 Många kramar till dig <3

#6 - Sara Navjord

Så himla bra inlägg! Det är så sjukt med alla ideal både för killar och tjejer, kan vi inte bara få se ut som vi gör utan att behöva bli matade med bilden av hur man ska se ut. Kan vi inte bara acceptera att alla ser olika ut och att olikheter inte gör oss mindre vackra än någon annan! Riktigt bra skrivet av dig!

#7 - Linnéa

Ja feminism åt båda håll!

Svar: Precis!
Evah Åberg

#8 - Pauline

så tänkvärt inlägg, kan också tänka mig att en man inte skulle hyllas lika mycket.

#9 - Jessy

Måste bara säga att du är grymt fin! SV: Eller hur :D

Svar: Åh tack så mycket. :)
Evah Åberg