Till dig som kränker andra
Jag vet att du som kränker och mobbar andra människor inte mår bra.
Ingen människa som mår bra skulle göra något sådant och du ska veta att jag lider med dig när du faktiskt mår på detta vis. Det du måste förstå är att det skadar andra människor. Du gör andra illa med din handling och du gör även dig själv illa. Du vet väl att det är olagligt att förolämpa, hota eller kränka människor? Du skadar andra människor med dina ord och handlingar och du skadar även dig själv. 

Detta är inte rätt väg att gå. Det finns andra sätt för att få hjälp och uppmärksamhet, där varken du själv eller andra blir skadade. Du behöver inte leva så här, du behöver inte utsätta andra för elaka handlingar för du har rätt att få hjälp för att leva ett sunt och bra liv. Du är värd att leva ett sunt och bra liv och du är värd respekt du också. Om du bara vågar hitta den rätta vägen så kan du också komma till ett välmående, där du inte behöver ta ut dina svårigheter på andra. Kom ihåg, dina handlingar är fel, men du är inte fel. Du är fortfarande människa och förtjänar exakt lika mycket hjälp och respekt som andra, men denna handlingen där du tar ut dina svårigeter på andra är inte rätt, varken mot dig eller personen som får utstå det. Du förtjänar att må bra, så snälla sök den hjälpen du behöver och har rätt att få, för både din skull, min skull, dina näras skull och andra människors skull. Ingen ska behöva må dåligt, vare sig du eller den utsätter för elakheter.

Dit du kan vända dig för att få hjälp:

* Ungdomsmottagningen (Hitta närmsta mottagning på UMO.SE)
* Barn & ungdomspsykiatrin (Hitta närmsta mottagning på BUP.SE)
* Vårdcentralen
* Skolkuratorn/annan skolpersonal
* Jobbets kurator/annan personal
* BRIS (Hitta telefonnummer/chatt på BRIS.SE)
* Ringa 1177 för rådgivning
* Närmsta psykiatriska mottagning
* Föräldrar/annan vuxen/annan anhörig
* Vänner

#1 - Malin Lindgren

Hej, nu har jag flyttat min blogg till nouw.com/malinviola. Jag hoppas du följer med dit! :)

Väldigt bra inlägg och kloka ord. Visst är det sant, det är verkligen inte okej att kränka en annan människa bara för att man själv inte mår bra. Har själv blvit mobbad pga att jag var tjock som liten och jäklar vad det gjorde ont i mitt hjärta att bli kallad saker som typ "gäsdegen" (helt sjukt att man ens kommer på de ordet), inte en lärare brydde sig ens.. Att någon som själv mår dåligt ens vill att andra ska må dåligt, inte ok.
Gillar att du hela tiden håller en "lugn" känsla i inlägget, inte hoppar på någon och skriver att den är sämst och äcklig o bla bla bla som jag vet många andra gör. Du är grym ♥

#2 - Felicia

Bra inlägg

#3 - Sara Navjord

Jätte bra inlägg! Det är viktigt att veta att mobbare och så inte mår bra själva och att de behöver hjälp! Det är också viktigt att våga söka hjälp, bra att du länkade förslag på hjälp, det är många som inte vet vart hjälpen finns

#4 - N

Bra skrivet!!

#5 - Life of Johanna

Du skriver så bra och kloka inlägg!

#6 - Sara

Så sant och så bra skrivet! Att dela in mobbning i offer och förövare är ju bara en del av bilden, oftast är ju mobbarna också offer på något sätt.. För som du skriver, människor som mår bra beter ju inte sig så.

Jag blev mobbad en del när jag var yngre, och jag har märkt att jag ibland har en tendens att själv bete mig så nu för att "höja mig själv". Men jag vet ju att det är fel och försöker låta bli att göra så. Men ja, mobbning sätter sina spår och skulle fler mobbare få hjälp skulle det nog inte heller finnas lika många offer. Kram

#7 - Skogsraah ☾

Väldigt bra skrivet! Det är för jävligt att mobbing ens existerar.

#8 - Jessica Högberg

Vilket fint inlägg!! Du är grym!!

#9 - Ida Lindborg ♡

Så himla bra skrivet, håller verkligen med!

Sv: Tack så mycket ♥

#10 - Mary

Bra inlägg!Håller helt med om att man inte kan må bra när man beter sig så. Jag kom ihåg en tjej som skrev till mig att jag var ful och hade plastikopererat mina läppar. Sånt gör en ledsen!
Ursäkta för sent svar, katterna älskar aktiveringsplattan:) men det bästa som finns är att lägga sig i en skokartong eller på en ryggsäck, de dyra klösträden har inte en chans i jämförelse;)

#11 - Sara

Åh så bra skrivet ! Då prickar verkligen in allt så perfekt !