Double pole med Rebecka


Jag ber verkligen om ursäkt för otroligt dålig uppdatering. 
Det har varit så mycket senaste tiden. I helgen hade jag min första dansuppvisning. Jag har aldrig dansat inför publik innan. Jag kunde verkligen koreografin utantill, men just på uppvisningen gick inte snurrarna som jag ville för jag bara halkade och fick inget tag. Då kom verkligen prestationsångesten in och jag har fått jobba mycket med mig själv. 

Igår hade jag i alla fall träning med Rebecka och vi körde double pole vilket är väldigt roligt. Jag är underst på bilden, så jag har alltså gul topp på mig. :) Jag vet inte riktigt när jag kommer uppdatera som vanligt. Det har varit möten hit och dit och jag har verkligen fullt upp så jag har inte så mycket energi kvar, men vi hörs snart igen. Hoppas ni mår bra! :)

Tror du att poledance innebär att strippa? Då tror du fel. Läs mitt inlägg om vad det är hääär.

Du bestämmer över dig själv

Man kan ofta se tips som: "sminka dina ögon rätt" eller "klä dig rätt för din kroppsform".
Jag tycker absolut att dessa tips kan vara bra och det är bra att det finns tips så man kan utvecklas både i sitt tänkande gällande kläder, smink, hår och så vidare.

Det som jag dock tycker är viktigt är att tänka på att detta är inget krav. Även om du får höra att du inte "ska" sminka dina ögonbryn på ett visst sätt, men du gillar det så tycker jag fortfarande att du ska sminka dig så. Vi har alla åsikter och olika smaker på olika saker. Det finns inga rätt eller fel egentligen tycker jag, så länge man själv är nöjd med sina kläder, sin sminkning och sitt hår. Självklart är det bra att det finns tips och "riktlinjer" så man har något hum om saker och ting men när det gäller skönhet tycker jag att den enda som kan bestämma vad som är rätt angående din sminkning är du. :)


Video - vad är pole dance?


Världens finaste läsare

 

Jag har verkligen de finaste läsarna man kan ha! Tusen tusen tack för alla fina kommentarer ni skickar varje dag, det gör verkligen min dag ska ni veta! Finns inte ens ord för hur mycket det betyder för mig. Ni är bäst! :) ♥

Saker du aldrig ska tänka om dig själv #1

"Jag är hopplös."
- Du är inte hopplös och när du tänker dessa tankar så glömmer du bort att du hela tiden utvecklas. Livet står inte bara still utan man utvecklas faktiskt varje dag även om man inte ens tänker på det.

- Tänk istället:
Du kan istället tänka på att anteckna din utveckling och faktiskt se de punkter som du har gått framåt på. Ta kontroll över dig själv, våga prova nya saker, våga tro på dig själv. Ta kontroll över vad du kan och vad du är bra på men ta också kontroll över vad du vill lära dig och se till att du gör det. Då kommer du inte känna dig hopplös längre för att du faktiskt ser din utveckling och märker att du vågar mer och mer.

Det kommer komma fler delar i denna serien så glöm inte att kika in igen för fler tanketips. :)


Leggings gömda juveler


1 | 2 | 3 | 4

Jag är ett kap

Jag har varit väldigt osäker på mig själv när det kommer till killar och kärlek tidigare.
Jag har inte tyckt att jag har varit något speciellt och gått med oron över att aldrig duga till någon. Den där känslan av att vara otillräcklig är verkligen hemsk och den kan förstöra så mycket. Jag tappade respekten för mig själv när jag såg ned så otroligt mycket på mig själv och det har också förstört en del relationer och det har också gjort att jag har dragits till fel typ av killar.
Nu för tiden försöker jag peppa mig själv mer och faktiskt inse att jag är ett riktigt kap. Den killen som får mig ska skatta sig lycklig för jag är faktiskt bra och jag räcker till. 

Här är några punkter som gör mig till ett riktigt kap:

♥ Jag är ärlig, trogen och lojal.
♥ Jag är omtänksam och älskar att bry mig om min partner.
♥ Jag älskar att överraska.
♥ Jag är bra på att baka, alltifrån bullar till kakor, till matbröd, till smörgåstårtor.
♥ Jag börjar bli riktigt bra på att laga mat.
♥ Jag får folk att skratta.
♥ Jag gillar att städa och pyssla.
♥ Jag håller på med pole dance fitness och är vig haha.
♥ Jag är lätt att prata med och bra på att lyssna.
♥ Jag är smart.

Nu kanske du undrar varför jag gör ett sådant här inlägg. Anledningarna är först och främst för att peppa mig själv till att våga tro på mig själv för när jag inser att jag är bra och tycker om mig själv så kan jag också träffa en bra kille som ser mig för den jag är. Sen är det också för att jag ska peppa er och gå emot jantelagen. Det är okej att berömma sig själv, det är okej att se sig själv som värdefull och bra. Det viktigaste är att man fortfarande är ödmjuk. Jag är inte bättre än alla andra, men jag är inte heller sämre än någon annan. Både du och jag är lika värdefulla och förtjänar ett bra liv med bra och sann kärlek!


5 tips - sänk kraven på dig själv

Försök tänka realistiskt. - Nej, du är inte bra på allt, det är ingen. Men behöver du vara bra och perfekt på allt då? Hur viktigt är det att vara bra på allting egentligen? Försök absolut att lära dig nya saker, men döm inte dig själv om det inte funkar, för ingen kan allt.

Inse dina starka sidor. - Vad är du bra på? Anteckna allt du faktiskt kan och se de punkterna istället för de du inte kan. Jag exempelvis är bra på att skriva och uttrycka mig i text, däremot är jag dålig på matte. (Att jag tog med vad jag är dålig på är för att ni ska se att även om jag är bra på att skriva så innebär det inte att jag är bra på allt jag heller.)

Ha tålamod. - Jag vet hur det är att vilja lära sig saker snabbt. Jag har själv dåligt tålamod och ganska höga krav på mig själv. Men hur realistiskt är det att man ska kunna saker med en gång? Ha tålamod så lär du dig till slut. Det behöver inte sitta på första försöket.

Låt dig inte hindras av dina hjärnspöken. - Jag vet själv hur svårt det kan vara att slå bort de där hjärnspökena som ibland kan hindra en, men våga slå bort dem och våga försöka ändå. Du kanske lyckas mindre bra idag, men vem har sagt att du inte klarar det imorgon? Våga prova nya saker, för bara det kan öka ditt självförtroende!

Inse vad bra du är. - Du kan ju så mycket annat som är bra, så även om du är mindre bra på att dansa så gör det inte dig till en sämre människa. Du är fantastisk och bra exakt som du är. Försök att inse de och var nöjd med de bra egenskaper du har och det du faktiskt kan. 


Positiva och negativa saker #9

Vad har varit positivt och negativt denna veckan?

Positivt:
+ Jag gjorde en smörgåstårta för första gången som jag blev väldigt nöjd med.
+ Vi hade kalas för pappa vilket var jättekul.
+ Jag har sovit bättre.
+ Det känns som jag faktiskt kan se min egen utveckling och att jag verkligen har gjort framsteg.

Negativt:
- Min ångest har vandrat lite fram och tillbaka.
- Jag har känt en del oro.
- Pappa har fortfarande inte fått tillbaka sin bil...

Vad har varit dina + och - under veckan?

 
Smörgåstårtan jag gjorde. :)

Video - Q/A


4 tips - lär dig hantera din stress
Du är inte ensam

Ibland kan man känna sig ensam om att vara eller ha varit mobbad.
Men detta är långt ifrån sanningen. Jag tror att de flesta människor någon gång har varit utsatta för mobbning och kränkningar. Jag såg på Hellenius hörna i onsdags och såg att Måns Zelmerlöw har varit utsatt för mobbning på grund av att han var "annorlunda" och han är inte den enda kändisen som har varit utsatt.

Du är långt ifrån ensam så du ska inte tro att det är något fel på dig. De som mobbar och utsätter andra för kränkningar mår oftast väldigt dåligt själva så det är hos dem problemet ligger, inte hos dig. Du är bara ett slumpmässigt offer. Hade de inte valt dig så hade de valt någon annan, tyvärr. 

Jag vet att det kan vara jättesvårt att inte ta åt sig när någon är elak, men försök att tänka som så att personen faktiskt mår dåligt och att det är synd om personen. Ingen människa som mår bra behöver beté sig på det viset och om du tänker så, så kanske det känns lite lättare att inte bry sig. Dock ska man ha i åtanke att det inte är någon ursäkt till att beté sig illa. Oavsett om man har en dålig dag så är det inte okej att beskylla, kränka eller vara elak mot någon. Det är inte fel på dig som blir utsatt och det är inte fel på dig som utsätter, men du som utsätter måste ta tag i dina problem för detta är inte okej!

Du är långt ifrån ensam om att må dåligt och om vi kämpar tillsammans så kan vi alla börja må bättre! ♥


Polegirlsdilemma....

 
Ja, så här är det standard att man ser ut när man tränar pole dance då. :P Haha ibland blir jag nästan förvånad själv hur mycket blåmärken det faktiskt kan ge. Men det är så värt det för det är så roligt! Bara jobbigt när folk undrar vad som händer i ens liv egentligen och man ska förklara för en äldre dam: "Nej, jag har inte blivit slagen, det är bara så att jag tränar på en stång som jag slår mig mycket på" haha. xD

Att sticka ut eller att sticka in? (repost)

Vissa människor vågar inte sticka ut och vara sig själva för att de är rädda för att bli dömda av samhället. Att bli utstött, mobbad och hånad för att man är annorlunda kan göra väldigt ont, särskilt i ungdomsåren. Därför följer många med strömmen istället, för att slippa må dåligt över att bli utstött. 

Men jag undrar, mår man verkligen sämre av att sticka ut än att sticka in? Om man hela tiden tvingas ha en fasad där man inte kan vara sig själv. Man vågar inte säga att man tycker att det är tråkigt med alkohol, man vågar inte färga håret lila, man vågar inte som kille ta på sig en kjol för att man måste passa in. Mår man verkligen bra då? Det tror faktiskt inte jag. Ärligt talat, så tror jag att man tappar bort sig själv mer om man inte vågar visa vem man är, utan måste följa strömmen. Vågar man vara sig själv så kommer man till slut träffa några människor som accepterar en för den man är, då man visar det direkt. Men om man bara följer strömmen är nog risken stor att man bara träffar fel människor och aldrig känner sig accepterad och älskad, inte ens av sig själv. Jag tror att man lättare förlorar en del av sig själv om man alltid följer strömmen.

Våga sticka ut, våga vara du och våga följa din tro och dina drömmar. Du kanske inte hittat de människorna idag som accepterar det, men en dag gör du det och det allra viktigaste: DU tror på DIG!


Dagens smarta ord #7Wanties gömda juveler


1 | 2 | 3

Jämför dig med den du var igår

Det sägs ju att man inte ska jämföra sig med andra, utan den man ska jämföra sig med är den man var igår. 
Detta är så sant. Ofta utvecklas man väldigt mycket och lär sig av sina misstag och även andras misstag. Jämför man sig med sig med andra så mår man oftast sämre och inte ser vad man själv kan, är eller har, men om man jämför sig med sig själv så kan man faktiskt se sina egna framsteg. 

Den viktigaste relationen i ens liv är ju faktiskt relationen till sig själv. Människor i min omgivning kan jag säga upp kontakten med men, jag ska ju kunna leva med mig själv i ett helt liv. Det går inte att rymma från sig själv även om man ibland skulle vilja. Därför är det viktigt att behandla sig själv med respekt och kärlek. Du är den personen som alltid kommer vara med dig och du kan finna stöd i dig själv. Hitta dina styrkor, hitta dina svagheter och älska dig själv i vilket fall, för ingen är perfekt. Det är dock viktigt att vara medveten om dem så du hela tiden kan jobba med dig själv och utvecklas, för det är så vi kommer framåt. Var din egen bästa vän!


Allting som jag vill kan jag göra


Idag gör jag saker jag aldrig trodde att jag skulle kunna göra.
Jag trodde aldrig att jag skulle hitta en träningsform jag verkligen brinner för och bli så pass stark som jag är idag. Jag har alltid velat hålla på med cirkus, bli vig osv men alltid fått höra att jag inte kan då man ska börja som barn. Jag började med poledance hösten 2013 och då var jag 22 år (även om jag sen hade ett uppehåll på 7 månader pga skador) och har tagit mig väldigt långt. Jag hade aldrig tränat eller stretchat innan jag började så jag började på minus verkligen eftersom jag hade noll kondition och noll styrka.

Under dessa veckor som denna kursen har varit så har jag utvecklats enormt mycket. Jag har blivit mycket starkare både psykisk och fysiskt och jag är inte längre lika rädd för att vara på stången som jag var innan. Jag har även blivit starkare psykiskt på andra plan och har tagit steget till att göra stora förändringar i mitt liv. Jag märker stor skillnad på mitt tankesätt på bara några veckor. 

Med detta inlägg vill jag visa er att man verkligen kan göra det man vill, även om folk säger att man inte kan och även om du trott tidigare att du inte kan. Självklart känner jag ibland fortfarande att ingenting utvecklas och att jag inte kan något för det är väl en känsla som återkommer ibland, men jag vet idag att jag kan så mycket mer än vad jag tror och det kan du också. Ge inte upp för att det känns som det står still eller när självförtroendet försvinner för stunden för du är så mycket bättre än vad du själv tror och det kommer gå framåt igen. Du kommer komma dit du vill och man kan inte vinna om man inte försöker. Du är fantastisk och du kan så iväg med dig nu och briljera på det du vill göra, för det vet jag att du kan! ♥

Varför är den psykiska ohälsan så stor?

Jag tycker det är viktigt att diskutera varför psykisk ohälsa är så stor som den är idag.
Psykisk ohälsa, särskilt bland unga bara ökar. Vad är egentligen orsaken till detta? Vår generation mår sämre än andra tidigare generationer har gjort. Det finns så klart många bidragande orsaker och många gånger kanske det inte finns ens en förklaring till varför just du eller jag har drabbats av detta. Men rent generellt tror jag att det beror på dessa punkter.

* För hög arbetslöshet. - Ca 400.000 går arbetslösa i dagens samhälle. Detta leder till ökade klyftor samt oftast en försvagad självbild. Man känner sig värdelös som går arbetslös och inte har en sysselsättning, samt att det skaper en stor oro i kroppen när man inte får ekonomin att gå ihop. Många unga kanske har föräldrar som är arbetslösa, vilket kan skapa utanförskap i skolan då barnet kanske inte får resa iväg på sommarlovet eller har den där nya märkesjackan som andra barn skryter om på rasterna. 

* Bostadsbristen. - Det är väldigt hög bostadsbrist idag. Även om människor har ett jobb så kanske inte pengarna räcker för att få en bostad, samt att det finns för få bostäder. Detta leder till att unga blir kvar hemma till ca 30-årsåldern vilket också leder till en försvagad självbild. De flesta människor vill ju faktiskt kunna klara sig själva och börja leva ett eget liv. Detta kan i sin tur också det leda till utanförskap.

* Internet/media. - Samhället har inte riktigt hunnit med utvecklingen som har skett i och med internet. Dagens ungdomar är i stort sett alltid uppkopplade och ser hela tiden andras liv. De ser vad snygga och smala andra är, de ser hur lyckliga de är och vad mycket de har. Men de glömmer bort vad de själva faktiskt har. Sveriges lagar har inte riktigt heller hunnit med, vilket gör att näthatet har eskalerat och mobbningen/näthat är idag enorm. Unga får inte en lugn stund för deras haters och mobbare trackar dem så väl på sms som internet. Detta leder såklart till en försvagad självbild och psykisk ohälsa. Samhället måste komma med ett nytänk för vi har ett nytt samhälle med ny kommunikation och det är dags att ta tag i detta problemet på riktigt!

* Dålig hjälp. - Idag är det väldigt svårt att få psykiatrihjälp i tid. Många gånger hamnar man mellan stolarna och får inte rätt hjälp i rätt tid. Barn och ungdomar behöver någon som lyssnar på deras tankar och känslor, som inte bara rycker på axlarna och säger att det är bara en fas i livet. Vi måste bli bättre på att sätta in hjälpen där den behövs i rätt tid! Skapar vi starka barn behöver vi inte laga så många trasiga vuxna. Du som vuxen, oavsett om du är en lärare, förälder, moster, morbror osv har ett ansvar att lyssna och bry dig!


Video - till dig som tänker på självmord


Bloggar jag följer


 
* Jag följer Moas blogg för att jag gillar hennes personlighet. Hon är sig själv, går sin egen väg och kommer med bra tips. Jag gillar även hennes videos då hon ofta bjuder så på sig själv och man verkligen får skratta. Hon piggar upp mycket. :)

 
* Keela är en av mina favoriter! Jag tycker hon är så fin och så rolig. Hon är verkligen en inspiration för mig. Hon är så stark och så cool tycker jag och jag gillar hennes stil. :)

 
Revoltens blogg läser jag för att hon har så otroligt bra skrivna inlägg! Hon är verkligen duktig på att uttrycka sig i text och jag gillar hennes åsikter. Detta är faktiskt den blogg jag kollar in varje dag för att det verkligen ger mig något att läsa hennes blogg!

 
Bellas blogg läser jag för att jag gillar att läsa om hennes familjeliv och tycker att hon är väldigt inspirerande gällande bloggvärlden och entreprenörskap. Tycker det är så mysigt att se hennes två små barn. :)

 
Jag kollar ofta in Saras blogg då jag tycker att även hon uttrycker sig väldigt bra i text och har bra åsikter. Hon tar upp saker och problem som verkligen behöver pratas mer om i samhället. 

 
Jag brukar även titta in på Lisas blogg då jag finner henne som en väldigt stark tjej. Hon är otroligt fin och skriver om mycket som intresserar mig. Jag tycker hon är jättecool och inspirerar mig. :)

 
Sen läser jag ju såklart min syster Annas blogg då jag gillar att läsa om vad hon gör om dagarna nu när vi inte ses så ofta längre. :) Jag älskar dig kära syster!

Sist men inte minst brukar jag titta in på Saras blogg då jag älskar att baka och intresset för matlagning har också börjat växa fram. Hittat många bra recept här inne så detta är en blogg jag ofta besöker. :)

Jag läser lite fler storbloggares bloggar ibland också, men kan inte länka exakt alla bloggar jag tittar in på titt som tätt. Sen läser jag ju ALLAS bloggar som kommenterar min också. :) Men detta är några favoriter jag har!

Var med i kampen du också!

 Många i världen lever i fattigdom.
Barnarbete och barnäktenskap är en vardag för många barn i olika delar i världen. Medan de flesta barn här har tak över huvudet, kläder på kroppen, föräldrar som älskar dem och mat på bordet så sitter barn världen över och svälter. Många föräldrar i exempelvis Indien och Östra Afrika har inte jobb och därför måste barnen bidra till att försörja familjen. Det finns många i Sverige som mår dåligt och har problem, men många utav oss häromkring har inte en aning om hur illa det faktiskt är i dessa länder. Alla barn förtjänar trygghet och ett välmående. Barn ska inte behöva giftas bort eller behöva arbeta. Varje barn ska ha rätt till skola och utbildning och fler måste öppna ögonen för hur det faktiskt ser ut i stora delar av världen. Där är inte de rättigheter vi har lika självklara.

Hand in hand jobbar just med detta. Det startades i början av 90-talet och deras fokus blev att utbilda och träna kvinnor framförallt i Indien i entreprenörskap, för att kunna hjälpa dem att starta egna företag och barnen istället får gå i skolan. Hand in hand jobbar i Indien, södra och östra Afrika samt i Afghanistan. Sedan starten har cirka 1 miljard kronor investerats i programmen och 1,9 miljoner nya jobb har skapats, mer än 240.000 barn har fått börja skolan. I bara Indien finns det 1.600 barnarbetsfria byar. De har även skaffat internet så invånarna kan gå in där och deras medicinska program har behandlat nära 500.000 människor. Var med och kämpa du också för ett bättre samhälle, där alla barn är lika mycket värda och har samma rättigheter som dina och mina barn. Vi kan göra skillnad!

 
 
Kvinnor i Indien utbildas i entreprenörskap av en coach i sk. självhjälpsgrupper

Positiva och negativa saker #8

Vad har varit positivt och negativt denna veckan?

Positivt:
+ Jag hade en jättebra privatlektion med min tränare och lärde mig mycket nya trick.
+ Jag lagade god klyftpotatis och egen tsatsiki.
+ Jag har känt mig väldigt glad.
+ Jag har haft inspiration till att skriva.
+ Jag har spelat in videos och tagit nya bilder.
+ Jag blev utsedd till veckans inspiratiör hos en bloggare.
+ Jag fick vara med på en intervju på ett instagram-konto.

Negativt:
- Hade mycket panikångest och prestationsångest natt till lördag.
- Ångesten satt i även under lördagen. 
- Det har varit ganska kallt och blåsigt.
- Jag har fortfarande inte fått mitt paket med kläder som jag väntar på.

Vad har varit dina plus och minus denna veckan?


Intervjuad av youtubers_in_swedenIgår fick jag vara med på en intervju hos youtubers_in_sweden på instagram. :) Väldigt kul tycker jag! För att läsa hela intervjun, klicka hääär.

Att läka ordentligt

Ibland möter vi jobbiga händelser i livet och många händelser ärrar oss ordentligt.
De flesta människor har nog varit med om något som gjort dem riktigt illa och som gör att de har haft ett stort sår.
Det viktigaste är att ge sig själv tid att läka. Det är som ett sår i huden, du kan försöka snabba på läkningstiden genom att plåstra om det, tvätta det och ta hand om det, men du kan inte tvinga det att läka ihop. Samma gäller sår på insidan. Du kan försöka göra så gott du kan, kanske gå i terapi och självläka, men man kan inte tvinga ett sår att läka.

Ge dig själv tid att läka ordentligt innan du rusar vidare till nästa punkt, för då kommer du till slut känna att du är starkare än innan. Du är helt fantastisk och förtjänar att må så bra som möjligt så var snäll mot dig själv!


Dagens smarta ord #6Video - The life tag


Kändisar är också människor

 
Du kanske sitter och jämför dig med olika människor i kändisvärlden. De verkar ju ha allt. Drömutseendet, pengarna, berömmelsen, kärlek, vänner, pengar, fint boende, fina bilar, lyckliga hela tiden. Men är det verkligen så? - Nej, det är det inte. Kändisar är bara människor de också och känner samma sak som alla andra människor. Ibland är de ledsna, ibland blir de dumpade och sårade. Ibland är de arga och tycker allt är skit. Ibland leker livet. 

Utseendet då? Ja, de ser faktiskt ut som dig och mig osminkade. De kan ha påsar/mörka ringar under ögonen. De kan ha finnar eller andra utslag. De har små läppar, de har små bröst. De har magar som korvar sig, de har lår som går ihop och de har celluiter. Ibland har de problem med jobbet och ibland har de dåliga hårdagar.

Ingen är mer än människa, berömd eller inte så försök att inte jämföra dig så mycket med det som inte är verkligt. Ingen är perfekt, ingen lever ett felfritt liv. Alla har problem ibland och alla har dagar där de känner sig mindre fina. Det andra är bara en fasad. Jag tycker det är dags att vi visar mer av våra äkta sidor, att allt inte är en rosa fluffvärd utan att det också finns grått, svart, vitt, brunt, rött och alla andra färger i detta fluffet också! 

4 tips - vänd det negativa till något positivt


Boosta dig självShut up and dance

 Idag bokade jag privatlektion med bästa Sofia (min tränare) för att kunna träna mer på det jag behövde träna på. Vi hann mycket på en timme och fick även prova tre nya trick som ni ser här ovanför. Jag är så stolt över mig själv, att jag har kommit så pass långt med dansen och att jag börjar komma dit jag vill, äntligen!

Jag har utvecklats väldigt mycket under dessa lektioner denna terminen och jag har fortfarande två lektioner kvar på denna kursomgången. Alltså fan vad glad och stolt jag är! :D Jag är så glad över att jag bestämde mig för att gå ned en nivå för att börja träna upp styrkan ordentligt och bli mer säker på stången igen. Man kan verkligen klara allt man vill med mycket kämpande och med mycket mod! Det kanske inte går bra med en gång, men tids nog så sitter det och då briljerar man verkligen!

Tror du att poledance innebär att strippa? Då tror du fel. Läs mitt inlägg om vad det är hääär.

Att kunna se sin utveckling

Jag tror det är viktigt att se vad mycket man faktiskt har utvecklats och hur långt man har kommit i sitt liv
Ibland är det lätt att man gräver ned sig och bara ser det man inte har och det man inte har lyckats med. Tro mig, jag vet verkligen hur det är, men det är ett helvete att tänka så och man borde tänka oftare på vad man faktiskt har lyckats med och utvecklats på.

Ibland känns det som motgångar bara förstör, men i slutänden brukar man lära sig något utav det och bli starkare.
Jag vet att det kan kännas som ett helvete med alla motgångar, särskilt när de kommer gång på gång på gång, men försök tänka positivt och se hur du har utvecklats. Mitt liv förändrades ganska mycket sommaren 2013, men idag är jag jätteglad för det för jag har utvecklats mer och mer och jag märker en stor skillnad.

* Jag började träna för första gången i mit liv och vågade faktiskt gå iväg till pole dancingen och testa något nytt, fast jag var livrädd eftersom jag inte kände någon där.

* Jag vågade söka hjälp för min ångest och går hos en kurator på psykiaktrin som säger att jag har gjort stora framsteg sen vi började ses för några månader sen.

* Jag har gått ned ca 10 kg i vikt.

* Jag har utvecklats i mitt youtubande (är det ett ord haha?) och lärt mig att redigera och trivs verkligen framför kameran.

* Jag har skaffat jobb.

* Jag har börjat vänja mig mer och mer med tanken att flytta hemifrån och börjat köpa in saker till att flytta. Håller även på att kolla runt på olika lägenheter ibland. 

* Jag har vågat prova på flera olika danser och har insett att dansandet verkligen är min grej.

* Jag har lärt mig massor om mig själv och vilka människor jag vill ha i mitt liv. 

* Jag har fått mer uppmärksamhet för mitt skrivande och kämpar mer nu för att komma dit jag vill. 

* Jag har börjat laga mycket mer mat och vågar experimentera.
 
* Jag har blivit mycket starkare i min kropp och klarar saker jag aldrig trodde att jag skulle klara.

Detta är några punkter jag har utvecklats på. Tänk efter, vad har du utvecklats på som du är stolt över? :)

 
En bild från 2014 :)

Våga rensa bort människor

Energitjuvar är ingen idé att ha i sitt liv. 
Det kan vara svårt att rensa bort dem till en början, men man måste våga ta bort dem ur sitt liv. Jag har börjat mer och mer att kasta bort energitjuvar ur mitt liv för vad tjänar man på att ha människor i sitt liv som bara irriterar en och suger musten ur en? - Ingenting faktiskt.

Jag har börjat ta mer ansvar för mitt liv efter att jag har tänkt efter. Jag har börjat fundera på vad jag vill ha för människor i mitt liv och märkt att många av dem som jag har lagt tid på och engagerat mig i har inte ens förtjänat min tid. Idag svarar jag inte på onödiga meddelanden om exempelvis sex, jag bara blockerar dem för varför ska jag engagera mig i någon som inte har respekt nog att inte ställa privata frågor om sex det första de gör? 

Våga bry dig om dig själv och våga rensa bort människor som tar din energi, oavsett om det är på instagram, facebook, i verkligheten eller på din youtubekanal. Det viktigaste är att du mår bra så känner du att din energi försvinner när du exempelvis kollar in någons blogg eller instagram så sluta kolla in den, för din egen skull. Du har rätt att må bra och känner du att någon hindrar dig från att göra det så försök helt enkelt att bryta den kontakten. Jag har börjat med detta för att må så bra som möjligt, för vi är värda att må så bra som vi bara kan! ♥


Veckans inspiratör hos Madeleine.

 

 
Idag blev jag utsedd till veckans inspiratör hos Madeleine. Blev så himlad glad, tusen tack för dina fina ord!
De värmer verkligen ska du veta. :) Kram ♥

12 saker jag gör när jag mår dåligt1. Skriver av mig.
2. Lyssnar på bra musik som gör mig glad.
3. Ser på youtubeklipp, särskilt på de jag följer där.
4. Pratar med mamma.

 
5. Dansar.
6. Ser på en rolig film.
7. Sover.
8. Stretchar.

 
9. Skriver till en vän.
10. Kramar min hund.
11. Tänker på vad bra jag faktiskt har det trots allt.
12. Skriver listor om allt som jag är bra på.

Två gamla bilder på mig från 2014. :) Vad gör du när du mår dåligt för att må bättre?

Keep calm and pole dance
Tror du att poledance innebär att strippa? Då tror du fel. Läs mitt inlägg om vad det är hääär.

Testa dig själv och din oro

 

Positiva och negativa saker #7

Vad har varit positivt och negativt denna veckan?

Positivt:
+ Jag tränade pole dance hemma och fick ihop en bra tutorial och bra bilder.
+ Jag har hittat ny bra musik.
+ Haft barnfilmstema med mamma och min syster Sofie.
+ Har fått tummen ur och gjort saker jag behövt göra länge.

Negativt:
- Har haft mycket ångest och oro.
- Sovit dåligt igen... Somnat sent och sovit väldigt oroligt.
- Inte haft någon inspiration till att skriva eller göra videos.

Vad har varit dina + och - under veckan?

 
 Helt normal bild. :P

3 tips - bli tryggare i dig själv

 
* Bli medveten angående dig själv. - Andas lugnt och känn efter vad du känner just i detta nu. Fundera på vart i kroppen känslan sitter, hur den uttrycker sig och vad du tänker just nu. 

* Försök att förstå dig själv. - Ifrågasätt varför du känner på ett vis och varför du tänker på ett vis? Försök gå tillbaka till barndomen och fundera på hur din omgivning reagerade när du exempelvis var arg eller ledsen. 

* Hitta vad du behöver. - Fråga dig själv vad du behöver i detta nu? Kanske är det positiva tankar om dig själv du behöver. Sträck på dig, andas lugnt och säg till dig själv: "jag är en bra, stark, viktig och smart person. Jag förtjänar lycka och att må bra." Oavsett vad du än känner att du behöver, så sikta mot att komma dit och försök behålla detta lugnet i kroppen som du fick när du tänkte dessa tankarna om dig själv.


Video - Pole strength exercisesTror du att poledance innebär att strippa? Då tror du fel. Läs mitt inlägg om vad det är hääär.

12 låtar som peppar mig


1. Katy Perry - Roar
2. Katy Perry - part of me
3. Agnes - Allt ljus på mig
4. Annika Herlitz - Slå dig fri (frost)
5. Taylor Swift - Shake it off (youtubelänk)
6. Kapten Röd - Ju mer dom spottar
7. Eric Gadd - Vi kommer aldrig att förlora
8. Nause - Made of
9. Robin Stjernberg - Scars
10. Medina - Se på mig nu
11. Walk off the earth - rule the world
12. Linda Bengtzing - Ta mig

Alla låtar är länkade till spotify om inget annat anges. Vilka låtar peppar dig? :)


Har du inte hoppat framför tåget än?

Jag minns när jag fick min första hatkommentar.
Det var 2004 och jag hade lagt upp en bild för första gången på lunarstorm. Jag var nöjd med bilden, men direkt bilden publicerades började det komma hatkommentarer. Jag hade en ful och spetsig näsa, jag såg ut som Michael Jackson och jag var bara äcklig. Jag tog direkt bort bilden och blev missnöjd med mig själv. Det dröjde några månader innan jag försökte på nytt med en annan bild. Samma sak hände då, men då var det av min dåvarande pojkvän. Han och hans vänner började ringa till mig för att berätta vad ful jag var. De kunde vara i telefonen och i 5-10 minuter stå och skrika: "RÅTTAN! RÅTTAN! RÅTTAN!" för att mina tänder är lite spetsiga. Detta fick mig att hata mig själv och börja skada mig själv ännu mer. Jag kunde inte se min egen spegelbild och jag vågade inte ens le för jag var så rädd att även andra skulle se mig som en råtta.

Jag har mött mycket näthat genom mina år på internet. Jag har fått höra allt ifrån att jag är missbildad, till att min funktionshindrade syster inte borde få leva, till att jag borde ta självmord för att ingen älskar mig. Kommentarer som: "har du inte hoppat framför tåget än din slyna?" eller att jag var en billig hora som såg ut att vara över 40 var vardagsmat för några år sen. När det var som värst kunde det titta in minst 15 sådana här kommentarer varje dag. Ska det verkligen behöva vara så? Vad krävs för att det ska bli en ändring?

 
Mobbning, förolämpningar och kränkningar är LIKA FEL oavsett om det sker i verkliga livet eller på internet/sms/telefon. Det är verkliga människor som får ta emot dessa förolämpningar och människor tar livet av sig på grund av mobbning.
En dag kanske du skriver till någon som faktiskt mår riktigt dåligt och är en bidragande orsak till att personen tar livet av sig. Vill du ha det på ditt samvete? Att du skadat den personen och personens nära så otroligt mycket? Det finns hjälp där ute att få, både för dig som utsätter och för dig som blir utsatt. Ingen ska behöva bli behandlad så här för detta är fel och olagligt! 
Stå på dig och låt ingen någonsin trycka ned dig! Du är värd att må bra, du är värd att behandlas med respekt.
Du är fantastisk som du är och du räcker till mer än väl! Jag vill att ALLA ska vara med och kämpa för ett mer kärleksfullt samhälle. Vi kan stoppa detta tillsammans!Vad kan man göra för att stoppa mobbning och kränkningar?

1. Var en bra förebild. - Vi som vuxna har ett ansvar. Vi måste föregå med gott exempel och inte uppmuntra barn och unga till ett sådant här uppförande. Låt barn och unga få en bra förebild att se upp till.

2. Var uppmärksam. - Vad gör dina barn egentligen? Var lite nyfiken och engagera dig i deras liv, även på internet. Be dem berätta lite om vad de gör och låtsas att de lär dig något nytt.

3. Stå upp för andra. - Ser du någon som är utsatt, försök då gripa in på något sätt genom att exempelvis anmäla till de som äger sidan eller berätta för någon vuxen du kan ta hjälp av. Du kan även ringa polisen.

4. Diskutera och informera. - Detta är ett stort måste! Våga diskutera med dina barn, dina elever, eller med dina kompisar. Det är jätteviktigt att detta ämne inte tystas ned utan hela tiden uppmärksammas med bra information och ju fler som engagerar sig, desto större chans att vi övervinner detta.

5. Våga berätta. - Är du utsatt för något så måste du våga berätta för någon och våga be om hjälp. Våga berätta din historia och visa att det finns många som varit utsatta för detta!


 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...