Att kunna se sin utveckling
Jag tror det är viktigt att se vad mycket man faktiskt har utvecklats och hur långt man har kommit i sitt liv
Ibland är det lätt att man gräver ned sig och bara ser det man inte har och det man inte har lyckats med. Tro mig, jag vet verkligen hur det är, men det är ett helvete att tänka så och man borde tänka oftare på vad man faktiskt har lyckats med och utvecklats på.

Ibland känns det som motgångar bara förstör, men i slutänden brukar man lära sig något utav det och bli starkare.
Jag vet att det kan kännas som ett helvete med alla motgångar, särskilt när de kommer gång på gång på gång, men försök tänka positivt och se hur du har utvecklats. Mitt liv förändrades ganska mycket sommaren 2013, men idag är jag jätteglad för det för jag har utvecklats mer och mer och jag märker en stor skillnad.

* Jag började träna för första gången i mit liv och vågade faktiskt gå iväg till pole dancingen och testa något nytt, fast jag var livrädd eftersom jag inte kände någon där.

* Jag vågade söka hjälp för min ångest och går hos en kurator på psykiaktrin som säger att jag har gjort stora framsteg sen vi började ses för några månader sen.

* Jag har gått ned ca 10 kg i vikt.

* Jag har utvecklats i mitt youtubande (är det ett ord haha?) och lärt mig att redigera och trivs verkligen framför kameran.

* Jag har skaffat jobb.

* Jag har börjat vänja mig mer och mer med tanken att flytta hemifrån och börjat köpa in saker till att flytta. Håller även på att kolla runt på olika lägenheter ibland. 

* Jag har vågat prova på flera olika danser och har insett att dansandet verkligen är min grej.

* Jag har lärt mig massor om mig själv och vilka människor jag vill ha i mitt liv. 

* Jag har fått mer uppmärksamhet för mitt skrivande och kämpar mer nu för att komma dit jag vill. 

* Jag har börjat laga mycket mer mat och vågar experimentera.
 
* Jag har blivit mycket starkare i min kropp och klarar saker jag aldrig trodde att jag skulle klara.

Detta är några punkter jag har utvecklats på. Tänk efter, vad har du utvecklats på som du är stolt över? :)

 
En bild från 2014 :)
#1 - Catta Stroph

Ja önskar att man alltid kunde använda motgångarna som lärdom. För det är ju just det det är.
Klokt skrivet!

Svar: Tack så mycket!
Evah Åberg

#2 - Boel

Åh vilket härligt inlägg att läsa :D
Du är grym och gjort massor av utveckling och framsteg :D

Svar: Tusen tack :D
Evah Åberg

#3 - Elin

Underbart att läsa, vad som DU utvecklas med! :) Så mycket men så bra grejer!

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#4 - linah

vill också gå ner så mycket);

Svar: Jaså? :O
Evah Åberg

#5 - purposes.blogg.se

"Jag har fått mer uppmärksamhet för mitt skrivande och kämpar mer nu för att komma dit jag vill."

Helt ärligt så förtjänar du mer uppmärksamhet än du fått. Alltså visst finns det flera bra bloggar, men ingen blogg är så verklighetsankrad och mänsklig som din. Och detta är inget fjäsk, utan jag menar det. Jag skulle önska att jag skulle kunna byta ut dig med flera storbloggare eller blivande storbloggare (bloggar som blir större och större). Alltså, även om vi kanske inte tycker samma om allt och även om alla tips kanske inte hjälper just mig, då jag mår dåligt på ett annat sätt än det du tar upp, så VEEEET jag att dte du gör är sjukt jävla bra. Alltså även om det kanske inte hjälper mig personligen, så är det ändå ngt sjukt stort enligt mig att din blogg hjälper många andra.

Vet inte, tkr det är synd att du inte får så mycket uppmärsamhet som du skulle förtjäna. Även om blogg.se länkar många av dina inlägg och så så känns det för lite. Jag hoppas att fler bloggar som inte är ytliga, som t.ex. din, får större utrymme i framtidens bloggosfär!

Svar: Åh tack så mycket för dina fina ord! Jag är själv väldigt nöjd med min blogg faktiskt då jag tycker att fler människor behöver läsa sådant här. Dock vet jag inte hur jag ska nå ut till fler. Men den tiden kommer förhoppningsvis. :)
Evah Åberg

#6 - Linda

roligt att läsa.

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#7 - Lin

Vilka fina framsteg!! :-D Det är viktigt att blicka tillbaka för att se sin utveckling.

Jag har lärt mig att bara kasta mig ut och lita på folk och se om det håller, för det finns ju en möjlighet. Om inte, får man ta smällen då. Det är ju inte mod om det inte finns rädsla!

Jag har varit borta ett tag, därav sena kommentarer, men tyckte ändå det var värt att skriva en kommentar så här i efterhand! :)

Svar: Tack :) Ja verkligen! Det var en bra lärdom, så borde jag också tänka!
Evah Åberg