Att sticka ut eller att sticka in? (repost)
Vissa människor vågar inte sticka ut och vara sig själva för att de är rädda för att bli dömda av samhället. Att bli utstött, mobbad och hånad för att man är annorlunda kan göra väldigt ont, särskilt i ungdomsåren. Därför följer många med strömmen istället, för att slippa må dåligt över att bli utstött. 

Men jag undrar, mår man verkligen sämre av att sticka ut än att sticka in? Om man hela tiden tvingas ha en fasad där man inte kan vara sig själv. Man vågar inte säga att man tycker att det är tråkigt med alkohol, man vågar inte färga håret lila, man vågar inte som kille ta på sig en kjol för att man måste passa in. Mår man verkligen bra då? Det tror faktiskt inte jag. Ärligt talat, så tror jag att man tappar bort sig själv mer om man inte vågar visa vem man är, utan måste följa strömmen. Vågar man vara sig själv så kommer man till slut träffa några människor som accepterar en för den man är, då man visar det direkt. Men om man bara följer strömmen är nog risken stor att man bara träffar fel människor och aldrig känner sig accepterad och älskad, inte ens av sig själv. Jag tror att man lättare förlorar en del av sig själv om man alltid följer strömmen.

Våga sticka ut, våga vara du och våga följa din tro och dina drömmar. Du kanske inte hittat de människorna idag som accepterar det, men en dag gör du det och det allra viktigaste: DU tror på DIG!

#1 - Jasmine

Så himla bra inlägg, jag tyckte det var jobbigare att sticka ut när jag var lite yngre (typ runt 14-18). Men sen känns det som jag började acceptera mig själv fast jag stack ut, och då spelade inte så stor roll vad andra tyckte längre :)

Svar: Tusen tack!
Evah Åberg

#2 - Skogsraah ☾

Helt sant! Jättebra inlägg :)

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#3 - Ellie

Tror precis som du att man inte mår bättre av att smälta in i mängden utan tvärtom. Jag tappade däremot mig själv trots att jag valde att sticka ut, och det var för att det stack folk i ögonen att jag gick min egen väg. Tyvärr var min självkänsla så lätt att knäcka då så trots att jag gick emot strömmen mådde jag till slut dåligt av att många försökte trycka ner mig. Men absolut mår man bättre av att vara o se ut precis som man vill; dock tror jag att alla människor också har en gräns för hur mycket skit man orkar ta, oavsett om man har självkänslan eller inte.

Svar: Jag tror det beror på vilket stöd man har från nära och kära. Står man helt ensam så tror jag att det blir ännu värre, men har man ett bra stöd så tror jag att man hela tiden blir starkare.
Evah Åberg

#4 - Linnéa

Så sant. De som sticker ut kan bli mobbade på högstadiet eller väldigt populära, men det är ju bäst att vara sann mot sig själv oavsett.

Svar: Verkligen!
Evah Åberg

#5 - Elin

Grymt inlägg, grymt skrivet! Jag älskar dina såna här inlägg med åsikter och allt :)

Svar: Tack, vad glad jag blir :)
Evah Åberg

#6 - Sofie♥

Dina såndana här inlägg är alltid så bra, du är så klok du! :)

Svar: Åh tack :)
Evah Åberg