Du är inte ensam
Ibland kan man känna sig ensam om att vara eller ha varit mobbad.
Men detta är långt ifrån sanningen. Jag tror att de flesta människor någon gång har varit utsatta för mobbning och kränkningar. Jag såg på Hellenius hörna i onsdags och såg att Måns Zelmerlöw har varit utsatt för mobbning på grund av att han var "annorlunda" och han är inte den enda kändisen som har varit utsatt.

Du är långt ifrån ensam så du ska inte tro att det är något fel på dig. De som mobbar och utsätter andra för kränkningar mår oftast väldigt dåligt själva så det är hos dem problemet ligger, inte hos dig. Du är bara ett slumpmässigt offer. Hade de inte valt dig så hade de valt någon annan, tyvärr. 

Jag vet att det kan vara jättesvårt att inte ta åt sig när någon är elak, men försök att tänka som så att personen faktiskt mår dåligt och att det är synd om personen. Ingen människa som mår bra behöver beté sig på det viset och om du tänker så, så kanske det känns lite lättare att inte bry sig. Dock ska man ha i åtanke att det inte är någon ursäkt till att beté sig illa. Oavsett om man har en dålig dag så är det inte okej att beskylla, kränka eller vara elak mot någon. Det är inte fel på dig som blir utsatt och det är inte fel på dig som utsätter, men du som utsätter måste ta tag i dina problem för detta är inte okej!

Du är långt ifrån ensam om att må dåligt och om vi kämpar tillsammans så kan vi alla börja må bättre! ♥

#1 - Anonym

Så fin du är!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#2 - Carolina Thoor

Fint skrivet. Ja, det var starkt utav Måns att berätta, men konstigt att han umgås med dem än nu idag? :P

Sv; Ja, kanelbullensdag var det ju så :D
kram ♥

Svar: Ja jag håller med dig!
Evah Åberg

#3 - Anna

Fantastiskt bra skrivet! Som alltid. Det är så viktigt att veta att man aldrig, aldrig är ensam.

Svar: Åh tack :)
Evah Åberg

#4 - Johannaofsweden!

Så fin du är!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#5 - Linnéa

Jag har aldrig varit mobbad. utstött-visst sedd ner på av flera personer-visst. Men inte just mobbad. Jag kan inte förstå vilka svårigheter det innebär. Jag vet däremot vilka svårigheter psykisk ohälsa innebär...=( Nu är jag rätt så frisk, men min uthållighet är fortfarande dålig som idag när jag skulle vara ute med min syster och hennes barn. Jag var bara 1,5 timmar med dem, men det var kallt också. Jag vet att jag borde känna mig nöjd för jag har trots allt gjort framsteg, men det gör jag inte!
Kan du skriva fler inlägg om hur man sänker ribban-folk brukar säga åt mig att jag har för höga krav på mig själv. Sen behöver jag samtidigt pushas att anta fler utmaningar-Vi människor är verkligen komplexa varelser. Tack för att du finns, tack för att du har en blogg!

Svar: Skönt att du inte blivit mobbad i alla fall! Jag har själv väldigt höga krav på mig själv så jag ska absolut försöka tänka ut ett sånt inlägg för jag behöver själv tänka på det:) Tack för dina fina ord. Kram <3
Evah Åberg

#6 - Vanessa andersson

mobbning borde verkligen straffas på ett hårdare sätt än vad det gör nu. Jag menar det är pinsamt att vi kan låta folk förstöra andras liv så utan att det sätts konsekvenser för personen.

Svar: Jag håller med dig!
Evah Åberg

#7 - Emma

Vilket bra inlägg! <3

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#8 - Jasmine

Himla bra inlägg, det är så lätt att känna sig ensam när en mår dåligt, det är bra att bli påmind om att det inte riktigt är så!

Svar: Tack :) Ja verkligen!
Evah Åberg

#9 - Henrietta Nylund

Så sant och viktigt! När man mår dåligt tror man verkligen att man är den enda!

Svar: Verkligen!
Evah Åberg

#10 - Moa Persson

Hååller med dig! Såg med på hörnan när Måns var med. Mobba han för att han var annorlunda. Det finns människor till allt..

Svar: Så sjukt...
Evah Åberg

#11 - Jessica Högberg

Inte ensam, långt ifrån tyvärr... En kram till alla som drabbats/drabbas!

Svar: <3
Evah Åberg

#12 - Skogsraah ☾

Jättebra inlägg! Så rätt, vi är inte ensamma. Och supersnygg är du :)

Svar: Tusen tack! :)
Evah Åberg

#13 - LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Jättebra inlägg!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#14 - Mikaela

Mobbning är tyvärr alltför vanligt. När jag gjorde praktik i USA hade de något som kallas för "Names Day", vilket var en dag som handlade om mobbning. Innan de fick diskutera i grupper samlades alla i en aula och alla som ville och vågade fick gå upp och berätta om den mobbning de blivit utsatta för. Det var så många att alla inte hann prata utan fick vänta tills de skulle ha diskussionsgrupper. Det är betydligt fler utsatta än man tror.

Svar: Usch det är så hemskt med mobbning...
Evah Åberg

#15 - Nora Bååth

Riktigt bra skrivet!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#16 - Julia Wisniewska

Lika bra och klokt inlägg som alltid!

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#17 - Elin

Grymt inlägg, du har så bra åsikter och skriver jättebra :)

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#18 - Miss 22

Upplysande inlägg! Jag gillar att du tar med den som mobbars perspektiv (som säkert mår dåligt för ingen person som mår bra vill som sagt få andra att må dåligt), jag tror faktiskt vi skulle behöva stötta/hjälpa dem som mobbar lika mycket som de som blivit utsatta! Det tycker jag kan ge en mer inkluderande och "icke-uteslutande" bemötande av alla som mår dåligt! (oavsett om man är den som orsakar smärta eller bli utsatt för det) #spridkärlek

Kram Miss 22

Svar: Det håller jag verkligen med dig om! Kram
Evah Åberg

#19 - wiveca

Helt fantastiskt bra inlägg! Du skriver jättebra. Kramar

Svar: Åh tack så mycket :) Kram
Evah Åberg