Har du inte hoppat framför tåget än?
Jag minns när jag fick min första hatkommentar.
Det var 2004 och jag hade lagt upp en bild för första gången på lunarstorm. Jag var nöjd med bilden, men direkt bilden publicerades började det komma hatkommentarer. Jag hade en ful och spetsig näsa, jag såg ut som Michael Jackson och jag var bara äcklig. Jag tog direkt bort bilden och blev missnöjd med mig själv. Det dröjde några månader innan jag försökte på nytt med en annan bild. Samma sak hände då, men då var det av min dåvarande pojkvän. Han och hans vänner började ringa till mig för att berätta vad ful jag var. De kunde vara i telefonen och i 5-10 minuter stå och skrika: "RÅTTAN! RÅTTAN! RÅTTAN!" för att mina tänder är lite spetsiga. Detta fick mig att hata mig själv och börja skada mig själv ännu mer. Jag kunde inte se min egen spegelbild och jag vågade inte ens le för jag var så rädd att även andra skulle se mig som en råtta.

Jag har mött mycket näthat genom mina år på internet. Jag har fått höra allt ifrån att jag är missbildad, till att min funktionshindrade syster inte borde få leva, till att jag borde ta självmord för att ingen älskar mig. Kommentarer som: "har du inte hoppat framför tåget än din slyna?" eller att jag var en billig hora som såg ut att vara över 40 var vardagsmat för några år sen. När det var som värst kunde det titta in minst 15 sådana här kommentarer varje dag. Ska det verkligen behöva vara så? Vad krävs för att det ska bli en ändring?

 
Mobbning, förolämpningar och kränkningar är LIKA FEL oavsett om det sker i verkliga livet eller på internet/sms/telefon. Det är verkliga människor som får ta emot dessa förolämpningar och människor tar livet av sig på grund av mobbning.
En dag kanske du skriver till någon som faktiskt mår riktigt dåligt och är en bidragande orsak till att personen tar livet av sig. Vill du ha det på ditt samvete? Att du skadat den personen och personens nära så otroligt mycket? Det finns hjälp där ute att få, både för dig som utsätter och för dig som blir utsatt. Ingen ska behöva bli behandlad så här för detta är fel och olagligt! 
Stå på dig och låt ingen någonsin trycka ned dig! Du är värd att må bra, du är värd att behandlas med respekt.
Du är fantastisk som du är och du räcker till mer än väl! Jag vill att ALLA ska vara med och kämpa för ett mer kärleksfullt samhälle. Vi kan stoppa detta tillsammans!



Vad kan man göra för att stoppa mobbning och kränkningar?

1. Var en bra förebild. - Vi som vuxna har ett ansvar. Vi måste föregå med gott exempel och inte uppmuntra barn och unga till ett sådant här uppförande. Låt barn och unga få en bra förebild att se upp till.

2. Var uppmärksam. - Vad gör dina barn egentligen? Var lite nyfiken och engagera dig i deras liv, även på internet. Be dem berätta lite om vad de gör och låtsas att de lär dig något nytt.

3. Stå upp för andra. - Ser du någon som är utsatt, försök då gripa in på något sätt genom att exempelvis anmäla till de som äger sidan eller berätta för någon vuxen du kan ta hjälp av. Du kan även ringa polisen.

4. Diskutera och informera. - Detta är ett stort måste! Våga diskutera med dina barn, dina elever, eller med dina kompisar. Det är jätteviktigt att detta ämne inte tystas ned utan hela tiden uppmärksammas med bra information och ju fler som engagerar sig, desto större chans att vi övervinner detta.

5. Våga berätta. - Är du utsatt för något så måste du våga berätta för någon och våga be om hjälp. Våga berätta din historia och visa att det finns många som varit utsatta för detta!


 
#1 - Tisa

Vad ledsen jag blir över att du, som verkar hur underbar som helst, blivit så utsatt. Det är så jävla fegt att sitta bakom en dataskärm och spy ut nedlåtande och grymma kommentarer till människor. Och du, jag ska säga dig att du är vacker, både inuti och utanpå. Det är ingenting jag bara skriver nu för denna text utan det är något jag verkligen tycker! Jag är glad över att du aldrig lät dem som kommenterade vinna, jag förstår så klart att du varit jätteledsen och hatisk (somdu själv skrivit) mot dig själv. Men du verkar idag så stark, och bara genom din blogg förmedlar du så mycket till andra, för att hjälpa andra, och visar att man minnsann inte sätter sig på dig längre! Du är såååå bra tjejen! Och de som skrev hatkommentarena till dig borde sätta på sig glasögonen. För jag ser då bara en väldigt fin tjej med hjärtat på rätt ställe! Kram

Svar: Tusen tack för dina fina ord, vad glad jag blir! Kram <3
Evah Åberg

#2 - Jasmine

Vad bra inlägg, det är så hemskt att så många känner att de kan vara elaka på internet.

Svar: Tack! Jag håller med dig!
Evah Åberg

#3 - Hanna Rosell

Dessa fegisar som inte vågar att visa sig, blir så förbannad. Har oxå blivit utsatt på bloggen ett antal gånger, tills det visade sig att det var min partners bror... Blir chockad och förbannad! Man vill bara ge igen, men man vill inte sjuka till samma nivå som dem tyvärr! Det är bara att stå på sig och se det positiva, att vi blir desto mer starkare och kan tillslut hantera situvationen trotts att det egentligen inte borde finnas! <3

Svar: Nej men usch vad hemskt. :O Fattar inte att folk orkar... Jag håller med dig. Kram <3
Evah Åberg

#4 - Linnéa

Du e snygg. och sexig för de som tänder på tjejer!
Så bra att du är en av dem som överlevt! Du behövs! Din blogg behövs! Dina inlägg behövs. Jag.är.beroende.
Du ger en myskänsla i min kropp! och en trygghetskänsla i att det finns såna som du där ute. och att din syster borde vara död är SÅ fel att säga.

Ofta försöker samhället tysta ner offer. För ingen vill se eller höra en förlorare. Och om det finns offer så finns det förtryckare och den sanningen är svår att se i vitögat. Så bra att du vågar stå upp som ett offer. Det är inte alla som gör det. Barn som blir misshandlade av sina föräldrar döljer det för det är skamligt att vara offer för den man är mest beroende av.
Offers röster behövs höras...

Trevlig första maj! ska du demonstrera?

Svar: Tack fina du för dina fina ord, de värmer verkligen ska du veta! Jag håller med dig och det är synd att det ska vara så. Det måste vi ändra på så folk vågar be om hjälp och vågar berätta sin historia. Nej, jag har jobbat idag så har inte demonstrerat något. Hoppas din dag har varit bra. :)
Evah Åberg

#5 - milina.blogg.se

Alltså fyfan vilka människor det finns.

Bra punkter för övrigt! Jag tror dock det är viktigt att hjälpa mobbare också, för många som mobbar - antingen på nätet eller i verkliga livet har själva problem och tar ut det över andra. T.ex att dom haft en riktigt jobbig uppväxt och fortfarande har det dåligt hemma. Det är absolut ingen ursäkt till deras beteende! Mer en förklaring kanske.. Så att hjälpa dom med, hjälper både dom och offren. Men sen finns det ju skithögar som inte alls mår dåligt utan finner sånt där skitkul och såna människor borde fan dränkas i toaletten.

För övrigt vill jag bara be om ursäkt för min senaste kommentar! Jag var på dåligt humör, en annan hade kopierat inlägget rakt av samma dag så ja! Men hur som helst, bra och viktigt inlägg! Hoppas verkligen att du förstår att du är superfin och fruktansvärt stark som gått igenom allt det där! Vet själv hur det är, aldrig sådär grovt dock!

Svar: Jag håller med dig om att man måste hjälpa även mobbarna för de flesta som kränker andra mår inte bra! Tack för dina fina ord. :)
Evah Åberg

#6 - Vanessa andersson

Jag hade faktiskt ett tal om just detta i skolan. Om hur överstyr allt gått!! riktgt bra skrivet!

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#7 - Annster

Du har så rätt!
Hemskt att människor inte har högre intelligens en så.
Bara genom dina insikter och att du växer som människa gör att du ligger så långt steg för dem. Då ställer man sig frågan "har de inte blivit vuxnare än så"? Det bästa man kan göra är att stänga ute sådana människor och släppa in dem som förtjänar det. Inte lätt alla gånger. Men på något sätt måste man försöka om man ska kunna finna lyckan i livet :)

Svar: Tack! Jag håller med dig. :) Kram
Evah Åberg

#8 - Saendra

Men fy fan! Vad ledsen ja blev när jag läste detta min fina vän :( Ingen ska få vara med om såna saker. Hur du än ser ut eller hur du än är som människa ska kvitta. Det ger inte någon rätten att vara elak. Har man inte något snällt att säga, då kan man knipa igen. Du är stark vännen <3

Svar: Tack fina du och jag håller med dig <3
Evah Åberg

#9 - Janie

Jag undrar vad som får folk att göra så. Jag har väldigt sällan fått harkommentarer, får knappt kommentarer alls och jag tror det beror på att mina bilder inte når ut till folk. Så hatkommentarer visar ju iallafall att man faktiskt når ut till folk, vilket jag aldrig lyckats med. Rätt coolt att få så mkt uppmärksamhet.

Men det är självklart aldrig okej.

Svar: Jag tror att det beror på att de flesta som gör så här mår väldigt dåligt i sig själv och/eller sin omgivning och då projicerar sin osäkerhet på andra.
Evah Åberg

#10 - Blondina

Dessa människor mår inte bra, ingen utav de NÅGONSTANS! De personer som sitter bakom en dataskärm och sprider näthat är psykiskt sjuka och oinstabila, och osäkra, plus de är fega som kräk som inte förtjänar kärlek eller respekt. Jag hoppas att de åkt dit.

Du förtjänar bättre och de som sprider sån skit på nätet, tar karma hand om ;) Stå på dig gumman. Stor kram

Svar: Tusen tack. Kram <3
Evah Åberg

#11 - Pauline

åh fyfan, så hemskt. Du är så himla bra och verkar så stark, kramar till dig

Svar: Tusen tack, vad glad jag blir!
Evah Åberg

#12 - Henrietta Nylund

Alltså usch vad hemskt att någon seriöst lägger ut såna kommentarer! :(

Svar: Jag håller med dig...
Evah Åberg

#13 - Sara Navjord

Så himla stark och viktigt inlägg! Jag har också blivit utsatt för mobbning och näthat i hela min uppväxt och jag vet hur hemskt det är och det är så viktigt och bra att du skriver om det Här! ❤

Svar: Tusen tack! Usch vad hemskt. :/ Hoppas du känner att du kan hantera det någorlunda bra i alla fall. Kram <3
Evah Åberg

#14 - purposes.blogg.se

Men gud!o.O Evah, så illa trodde jag inte att det var. Vafan är det där för jävla beteende som de beskriver att de gjorde i stycket ett? Jävla idioter .... Bara för att man är ung, måste man inte vara dum :/ Har de fan mobbad dig för att din syster har funktionshinder? Det visste jag inte! Men fan är det för fel på folk?

Jag vet ju att näthat finns, men det har inte hänt just mig ofta. En gång sa ngn att jag borde bli våldtagen som min mamma, för att jag är feminist. Men det var liksom det. Jag har inte hört grejs via nätet. Sjklart har jag hört grejs, men då var det irl, inte nätet. Det här med näthat har jag varit emot, ock aldrig direkt utsatts för. En på min blogg var lite sned i hjärnan, men med tiden blev han mer en lojalläsare än ett nättroll.

Asså nu går jag ur ämnet, men asså detta inlägg fick mig verkligen att bli sur. Vilka människor det finns! Usch!

Väldigt bra att du delar med dig! För det finns många som kanske är i samma sists som du var i, och de behöver läsa detta. Jag hoppas verkligen att fler läsare hittar hit

Svar: Ja, jag har upplevt ganska mycket hat mot min syster faktiskt. Det är ju relativt lugnt idag men ändå skrämmande hur folk faktiskt beter sig.... Herregud att bli våldtagen för att man är feminist?! Tyvärr är det ju väldigt vanligt att man får sådant hat när man går ut med sina åsikter om feminism osv vilket är fruktansvärt. Hur kan det vara fel att vilja att ALLA MÄNNISKOR ska behandlas lika med samma respekt? Skönt att du varit ganska fri från näthat i alla fall!
Evah Åberg

#15 - Maria

Helt sjukt att det ska förekomma- Vissa saker blir bättre med åren, andra sämre- Jag har själv en förståndshandikappad lillasyster som jag älskar över allt annat. Hon är den mest empatiska och ödmjukaste människan jag känner och hon talar alltid om hur mycket hon tycker om mig (den enda som säger det till mig) Skulle någon säga så om henne så skulle jag bli riktigt kränkt och skulle något ge mig såna hatkommentarer så skulle dom inte bara såra mig utan även henne som jag faktiskt betyder mycket för. Fortsätt med det du gör. Du gör det bra!
Kram

Svar: Jag förstår vad du menar angående din syster för så är det med min syster också. Hon kan inte prata eller göra något själv alls, men hon är ändå så positiv, glad och en sådan härlig person. Hon ger så mycket värme och kärlek. Tack för dina fina ord! Kram
Evah Åberg

#16 - Miss 22

Vilket underbart välformulerat inlägg om hur vi kan gå till väga för att sprida mer nätkärlek! Det är helt oacceptabelt att detta "klimatet"/acceptansen gentemot näthat ska finnas, att vissa tror det är lämpligt att bete sig på dess nedvärderande och destruktiva sätt för att få andra att må dåligt. Men framför allt är jag bara så otroligt stolt och glad över att du tagit deras negativitet och väljer att sprida positivitet! Det finns inget vackrare, starkare eller mer beundransvärt än det. Låt dem som mår dåligt hata, men vi kommer ta deras hat och förvandla det till kärlek! För alla förtjänar att må bra, precis som du och jag. Du är så grym Evah! #spridkärlek

Kram på dig!

Svar: Stort tack för dina fina ord kära du! Jag håller med dig till 100%. Kram
Evah Åberg

#17 - Petra Wikman

Jättebra skrivet! Blivit själv utsatt för nätmobbning då folk gjorde fejkkonton där de skrev massa skit, facebooksidor där de skrev hat och bjöd in mig till gruppchatter där de berättade för mig hur ful de tyckte att jag var. Det är aldrig okej någonstans att mobba någon och det är en kamp som jag förmodligen aldrig kommer att ge upp, jag vill inte att mina framtida barn ska behöva växa upp i ett samhälle där man får behandla varandra hur som helst. Ännu värre tycker jag att det är att polisen inte tar det på minsta allvar...

Svar: Tusen tack! Usch vad tråkigt. :/ Jag håller med dig till fullo! Kram
Evah Åberg

#18 - Erica

Så otroligt bra inlägg (som vanligt)! :)
Jag kommer ihåg när jag blev mobbad i skolan i låg- och mellanstadiet. Mådde så dåligt pga det och otroligt nog så var det inte en enda lärare som verkade bry sig eller som "såg mig". Så borde det aldrig få vara...

Svar: Tack så jättemycket. :) Men vad sjukt, hatar när vuxna inte tar sitt ansvar!
Evah Åberg

#19 - Anna

Jag blir mörkrädd när jag ser sådant här. Jag kan för allt i världen inte förstå hur en person kan sitta bakom sin datorskärm och skriva dessa ord till någon de inte ens känner. Eller känner för den delen. Kan inte ens tänka mig hur det är att få se sådana där kommentarer. Vidrigt!

Yay för dig som går något så här bra utav det och faktiskt skriver om det. Det hjälper säkerligen fler människor där ute!

Svar: Jag håller verkligen med dig! Tusen tack! :)
Evah Åberg

#20 - Elin

Det är hemskt alltså hur världen är och varit!!! Hur folk verkligen beter sig och allt - liksom vill dem att deras kompisar, familj, dotter/son ska råka ut för en sådan sak som dem gör och säger!?

Människor tänker inte alls!

Att jag sitter och läser sånt här om människor gör mig OTROLIGT ledsen :( Ingen förtjänar något sånt här! INGEN!

Att du står här än idag, stått ut med alltihopa när du mått som sämst bevisar att du är en GRYM KÄMPA! Du vill verkligen bevisa att du är du, att du vill att alla ska göra som dem vill och SE UT hur dem vill!! Och det bästa och viktigaste - att DU vill leva här på jorden.

Du är en riktig förebild Evah, för många, men speciellt för mig ska du veta!<3

You go girl! Otroligt inlägg som får fram både tankar och känslor!!! <3

Svar: Jag håller med dig!Tusen tack för dina fina ord, de värmer verkligen ska du veta! Jag blir så glad och tack för att du läser och kommenterar så fint. :) Kram <3
Evah Åberg

#21 - Ida

Det är så sjukt att det finns såna personer här i världen som håller på så! Du är ju jätte fin!

Jätte bra inlägg!

Svar: Tusen tack <3
Evah Åberg

#22 - Moa Persson

Usch vilka elaka människor det finns som ens har mage att göra/skriva sådär..! Du är bra som du är iallafall<3

Svar: Tusen tack fina du <3
Evah Åberg

#23 - Carola Adolfsson

Man blir ledsen när det är så. :-( Det är aldrig okej med mobbning/kränkningar hur det än sker. ♥ Kramar.

Svar: Håller med dig. Kram <3
Evah Åberg

#24 - Sara

Men alltså usch, vad arg och ledsen jag blir av att läsa det. Du är otroligt vacker och unik, verkligen en stark människa som tar upp dessa ämnen. Och att det finns sådana fega människor som måste klanka ner på andra för att må bättre är så hemskt ! Skulle vara roligt att se hur tuffa de är i verkligheten ! Du inspirerar mig varje dag, tycker du är så stark och cool <3 Kram

Svar: Åh tack så mycket, vad glad jag blir! :) Kram <3<3
Evah Åberg

#25 - lars-erik

usch vad ledsen jag blir när jag hör vad dumma de är kram på dig fina evah <3

Svar: Kram kram <3
Evah Åberg

#26 - Mikaela

Vad hemskt att läsa om det du har blivit utsatt för, ingen borde någonsin bli utsatt för något sånt. Jag har aldrig förstått vad det är för glädje folk får ut av att bete sig så och jag kommer aldrig förstå det heller. Ett jätteviktigt ämne att uppmärksamma och diskutera!

Svar: Jag håller med dig!
Evah Åberg

#27 - Www.crazycatlady.vimeddjur.se

Människor kan vara så elaka.. Ingen är värd det du gått igenom!

Svar: Håller med dig!
Evah Åberg

#28 - annelie

vad bra du skriver åh synd med hatet...du är värld ett bra liv..det är vi alla oavsett hur vi ser ut eller är!! skickar en styrkekram!!Annelie

Svar: Håller med dig. Kramar
Evah Åberg

#29 - Jessica Högberg

Jag har så svårt att förstå, men MER KÄRLEK kanske kväver dom!! <3 <3 <3

Svar: Jag håller med dig. <3
Evah Åberg

#30 - Elin Sandberg

Det är så svårt att förstå hur man kan vara så elak mot någon. Vad modigt att skriva om det så bra som du gör. Ta hand om dig!

Svar: Tack så mycket! Kram
Evah Åberg

#31 - FrökenTV, bloggen om tv och film

Men what... :/ fattar intre grejen med hat. Bra inlägg alla fall.
Har bara fått elaka kommentarer några gånger. Värsta jag fått var nån idiot som skrev en grej om min mamma..

Svar: Tack så mycket! Usch det är så hemskt :/
Evah Åberg

#32 - Josefin

Jättebra skrivet!!

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#33 - Hjördis

Hej, tycker det är bra att vi vågar stå upp för all form den alltmer grova mobbningen som förekommer bland alla bloggare, men är en helt anonym iskall person bakom varje dator men vågar inte säga det mellan fyra ögon i verkligheten, där är personen rätt svag.

Så fortsätt kämpa och stötta den som blir mobbad för det behöver den personen än mer.

Tack för mig !!!!!



Svar: Jag håller med dig! Kram
Evah Åberg

#34 - Eva Guillén

Gud vad grymt att det är många kommentarer här och folk som reagerar. Grymt! :D

Jag tycker också att du är ögongodis, som någon nämnde, för tjejer som tänder på tjejer! :)

Svar: Tusen tack! :)
Evah Åberg

#35 - Paulina

Vilket bra inlägg! Jag tycker det är bra av dig att ta upp detta. Jag har själv fått utstå så otroligt mycket näthat ang mitt utseende genom åren och när man försöker ta upp detta med andra tar de inte en på allvar för att det är just via internet. Fortsätt kämpa och ha en bra vecka :)

Svar: Tusen tack! Usch vad tråkigt... Ha det bra. :) Kram
Evah Åberg

#36 - Sonja

Är jag bara dum eller varför kan jag inte hitta gilla-knappen? :( Jag brukar inte bry mig så mycket om andras bloggar men hit verkar jag alltid komma tillbaka! Du verkar vara en jättebra människa, skit i alla haters som inte har nått annat för sig än att skriva en massa jävla kommentarer! Du har ett stort hjärta! :)

Svar: Om du är på mobilen så är det ett hjärta som är gillaknappen och är du på datorn så står det gilla under inlägget. :) Tusen tack för dina fina ord, vad glad jag blir! Kram
Evah Åberg

#37 - Ellie

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, mer än att jag tycker att du är jättevacker! Vad är det för fel på andra människor? Jag lyssnade på en intervju med Marcus Birro häromdagen och han var helt övertygad över att det största näthatet och de flesta trollen numer sitter på Twitter. Vad tror du om det? Jag har inte twitter eller facebook själv, men var en flitig användare av Lunarstorm när det begav sig. Och förr, när jag hade Facebook fick jag en kommentar på en av mina bilder med: "Fy fan du är så äckligt ful" av en av mina dåvarande - ARBETSKAMRATER - när han var på fyllan. Hur roligt var det att gå till jobbet efteråt, och så hade han precis fått barn med en av mina tjejkompisar. Allt blev förstört, bara för att han inte kunde hålla sina tankar för sig själv.

Stå på dig! Många kramar till dig!

Svar: Tusen tack fina du! Det kan nog stämma, twitter och ask kan jag tänka mig. Jag använder varken twitter eller ask. Usch vad jobbigt att få en sån kommentar av sin arbetskamrat :/ Kram
Evah Åberg

#38 - ddianasliv.blogg.se

Tack för ett starkt och bra inlägg! Tråkigt att höra att du har blivit utsatt för så mycket hat och kränkningar, och starkt att du delar och vänder det till något positivt. Håller helt med om dina råd. Heja dig! :)

Kram och ta hand om dig!

Svar: Tusen tack för dina fina ord. :) Kram
Evah Åberg

#39 - Mickis

Du är jättevacker. Och så stark!
Mobbing är bland det värsta som finns. Ingen borde få lida bara för att andra människor inte har något liv förutom att pracka ner på andra.
jag var själv mobbad under flertalet år & mycket sitter kvar. Speciellt om utseendet..

så starkt skrivet <3

Svar: Tusen tack! Jag håller med dig. Kram
Evah Åberg

#40 - Giselle

Du är vacker och stark, det är ju osäkra och avundsjuka människor som håller på så här. Shine on!

Svar: Tack så jättemycket. :) Kram
Evah Åberg

#41 - Gina

det här inlägget var riktigt bra! Blogg.se har dig på startsidan :D förresten så har jag smått stalkat dig från Lunarstorm, bdb och här sen föralltid. Och det är för du är grymt snäll, smart och riktigt vacker! Du är en förebild gumman! <3

Svar: Tack så jättemycket för dina fina ord <3 Kram
Evah Åberg

#42 - Maria Lekare

Du...
Jag har ett projekt med mina femteklassare just nu, där vi diskuterar det här med hur en är på nätet, att saker aldrig försvinner därifrån, osv. Får jag skriva en sammanfattande text med citat från dig, eller visa på storskärm, det du skriver ovan? För det är så bra uttryckt och jag vet att det kommer väcka tankar och diskussioner.
Allt gott till dig! ♥

Svar: Ja absolut, det är bra att det uppmärksammas. :) Tack så mycket för dina fina ord! Kram
Evah Åberg

#43 - Andreas

Människor i allmänhet är svåra att förstå. Många gör sånt skit pga sin egen osäkerhet och mindervärdighets känsla och behöver få bekräftelse genom att mobba och hata. Såna har jag ingen förståelse för då även jag utsatts för mobbning och hat och det finns bara ett sätt och det är att säga stopp. Jag tar inte detta längre. Du är fin och jag hoppas att du slipper sånt skit nå mera. Lita på dig själv, den du är och var inte någon du inte är! Lycka till :-)

Svar: Jag håller med dig! Tack för dina fina ord. :) Kram
Evah Åberg

#44 - sarah

Vilken stark och underbar person du verkar vara! <3

Svar: Tusen tack :) <3
Evah Åberg

#45 - Cecilia Johansson

Blir så ledsen över att människor kan vara så elaka mot varandra. Håller med dig om att man borde sprida mer kärlek istället.
Skönt att se att du lyfter detta viktiga ämne.
HEJA DIG!!!
/Cecilia

Svar: <3 <3
Evah Åberg

#46 - Lovisa

Skickar massa Nätkärlek! <3

Svar: <3<3
Evah Åberg

#47 - JOSEFINE -

Det är inte okej någonstans med näthat (eller mobbning överhuvudtaget). Du är svinsnygg förresten, första gången jag besöker din blogg och måste säga att du verkligen är jättevacker. Puss!

Svar: Tusen tack fina du! :) Kram
Evah Åberg