Måndagstipset #12

 

I ett tidgare inlägg tipsade jag om att bli månadsgivare på Friends. Direktlänk till inlägget.
Denna gången tänkte jag faktiskt tipsa om ett gåvobevis från Rädda barnen. Jag tycker att det är jätteviktigt att hjälpa människor som behöver det och detta är ju en av sakerna man kan göra. Man kanske har köpt julklappar till alla sina nära och känner att man vill göra något för en utsomstående person också och då tycker jag att detta är ett jättebra tips. Alla människor har det inte lika bra som dig och mig och då kan vi göra det vi kan för att göra deras tillvaro lite bättre. Jag tycker inte att det spelar så stor roll om man skänker till rädda barnen, friends, röda korset, bris eller något annat, så länge man gör det man kan och känner är rätt för stunden.

Här kan man välja vilket paket man vill ge och man ser vad det går till. Ett gåvobevis kan man även ge bort till någon som redan har allt och visa vad man har gjort för pengarna istället och det tycker jag är en jättefin tanke.

Direktlänk till rädda barnen. 
Läsarintervju #20 - Feeka

 
Hej Feeka! Vem är du och vad får man se i din blogg?
Jag är en lite halvtokig tjej som älskar när det händer saker. I min blogg får man nästan enbart glada inlägg. Jag fokuserar mycket på att inlägget inte ens ska behöva läsas för att göra bloggen så enkel som möjligt att följa. 

Hur skulle du beskriva din stil?
Min stil är lite förvirrad och ofta lite "för mycket". Jag älskar guld, silver, glitter och färger och jag har helst på mig saker som inte alla andra har. Men jag har även dagar då jag enbart bär svart och ser lite rock N roll ut. Så jag är en mix av Street och rock helt enkelt. 

Vad är ditt bästa tips för att hitta sin egen stil och det man trivs med?
Mitt bästa tips är att byta mijö. T.ex. söka till en skola långt bort där man inte känner någon. Många vet redan hur de skulle vilja se ut, men vågar inte för de vet inte vad andra ska tycka. Hamnar du på en ny plats kan du börja om från noll och vara precis den du alltid velat vara, utan att någon reagerar på att du plötsligt förändrats. Det fungerade för mig! :)

Om du fick en miljon, vad skulle du göra då?
Jag skulle äventyra ihjäl mig. Jag skulle vilja åka och hjälpa till på plats i t.ex afrika. Kanske rädda djur eller träffa barn på barnhem. Jag skulle även åka och hälsa på alla vänner jag skaffat mig jorden runt. Och så skulle jag göra allt som kostar lite pengar. Typ paintball, fallskärmshoppning, musikaler, dansutbildningar osv. Sedan skulle nog pengarna ta slut.

Vad är det roligaste med att blogga?
Det är absolut när jag lyckats göra ett riktigt snyggt inlägg med bra bilder och rolig text. Då känner jag mig nästan lika nöjd med mig själv som när jag varit ute på en löprunda. ;)

Har du någon förebild?
Det har jag absolut. Min mamma, min kusin Annie, min bästa vän Victoria och alla som är bättre än mig på det jag vill bli bra på. Man kan lära sig så mycket av folk, så alla som kan saker som jag inte kan är i alla fall himla mycket inspiration. 

Har du något favoritcitat?
"Till alla er som stöper ljus. Det är bra att ni gör det, för att jag tycker det är för tråkigt för att jag ska göra det" - Birgitta, från humorserien "Kjell". (precis min typ av humor btw)

Vad peppar dig en dålig dag?
Varje gång jag får lite ångest eller känner mig ful så tänker jag alltid "men du kan iallafall sjunga fint" och då blir jag alltid gladare. Sedan fick jag ett tips i somras av en vän som sa "prova att rulla runt på golvet". Vi skrattade åt det och sedan dess behöver jag inte ens rulla runt på riktigt, utan det gäller bara att tänka tanken, så muntrar det upp. :) 

Tusen tack för alla bra svar! :) Ni hittar hennes blogg här.


Dagens pepplåt #6