Alla kroppar är bra kroppar
Många människor kämpar för att gå ned i vikt och få den där slanka kroppen som oftast visas i media.
Många människor sätter upp ideal som inte alltid går att nå för alla. Många människor gör i stort sett allt för att få den där drömkroppen för att kunna trivas. 

Är du en utav dessa människor? Då vill jag att du ska fundera på varför det är så viktigt för dig att ha den där slanka "perfekta" kroppen. Du kommer säkert att svara: "För att jag tycker det är snyggt och jag skulle trivas med den kroppen." Ja visst, det kan vara jättesnyggt med en slank kropp, men det kan också vara jättesnyggt med en kurvig, lite större kropp.

Jag vill att du ska fundera på varför du just tycker att den där slanka kroppen är så snygg och varför du skulle trivas bättre i den än den kropp du har nu? Är det kanske för att skönhetsidealet oftast är den där slanka kroppen och du tänker att du då skulle passa in och faktiskt anses som attraktiv? Ideal påverkar oss mer än vad vi kan tro och det kan få oss att känna oss värdelösa om vi inte passar in i den mallen, men sanningen är att vi alla är bra exakt som vi är! Du behöver inte ha den där slanka kroppen för att anses som attraktiv eller för att räcka till, för du är snygg och vacker exakt som du är!

Så fundera på varför det ytliga är så viktigt för dig och varför du tror att du blir lyckligare av att få den där slanka kroppen. Ideal påverkar i stort sett oss alla mer eller mindre, men alla kroppar är bra kroppar. Den ena är inte bättre än den andra!

#1 - linah

såå himla bra inlägg! <3

Svar: Tack :) <3
Evah Åberg

#2 - Cornelia

Har läst din blogg lite då och då ganska länge, men aldrig lämnat något spår efter mig. Tänkte att det var dags. Din blogg är verkligen så bra och peppar mig väldigt mycket. Har själv anorexia och just detta inlägg gjorde mig mer motiverad att kämpa - för det är SÅ sant! Och jag kan säga, att man blir inte alls lyckligare av att vara smal!!
Kram och tack för en bra blogg!

Svar: Åh tack, vad glad jag blir av att höra detta! :) Kämpa på, kram <3
Evah Åberg

#3 - Sara Ekman

Bra inlägg :)

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#4 - Jessica Högberg

Nu måste jag instämma igen. Har säkert 10kg jag "borde" gå ner fortfarande men trivs så himla bra nu.. haha

Svar: Bra att du trivs :)
Evah Åberg

#5 - Sannal

Så bra!!!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#6 - Milla

Det kan finnas fula kläder. Det är sånt man snackar med sin kompis om på stan. "Gud vilken ful tröja hon har på sig." Men ingen kropp är ful. De ser bara lite olika ut. Riktigt bra skrivet.

Svar: Tack så mycket! :)
Evah Åberg

#7 - annelie

så sant så ;)

Svar: Ja :)
Evah Åberg

#8 - Josss.

Helt rätt! Vi är varken överviktiga, underviktiga eller normalviktiga. Vi är alla jätteviktiga och duger med våra kroppar som vi är! :)

Svar: Exakt :)
Evah Åberg