Må bra tips från er läsare
#1 - Josss.

Jag försöker att alltid ha saker att längta till / se fram emot, jag umgås mycket med kompisar och lyssnar på peppande musik.
Jag övar också på att säga nej till saker ibland. Jag är nämligen en sån som vill vara ALLA till lags och känner mig taskig om jag skulle säga nej till att ex vara chaffis till stan trots att jag skulle va sjuk eller inte sovit riktigt på flera dygn. MEN, man måste ju faktiskt tänka på sig själv också.
Hoppas du har haft en bra dag! :)

Svar: Bra tips! :)
Evah Åberg

#2 - Cecilia RockBabe Kärvegård

Vilken bra idé! Här kommer mina tre bästa tips:

* Ta minst 15 minuter för dig själv varje dag då du mediterar eller ägnar dig åt någon form av avslappning.

* Blir det för stressigt? Ta då en paus så blir du mer effektiv sen.

* Sov, sov, sov! Se till att du får den sömn du behöver för att vara utvilad. Och har du möjlighet så ta en tupplur på dagen också.

You Rock!!!

Svar: Bra tips! :)
Evah Åberg

#3 - Jen

1) Att göra något för sin egen skull. Skita i vad alla andra tycker och sätta av egentid där man gör precis just vad lusten faller på där och då.
2) Att bli befriad från alla måsten en em/kväll. Bara att slippa laga mat/mocka åt hästarna/städa eller vad som nu kan tänkas, och få rå om varandra istället.
3) Vänner! Att umgås med djur och vänner ger så mycket energi och glädje!

Svar: Bra tips :)
Evah Åberg

#4 - evelinaeleonora.blogg.se

1. Ligga på spikmatta regelbundet några dagar i veckan 2. Träna ett styrkepass eller gå en promenad. Det kan kännas motigt men när man är klar kommer man få en riktig energi kick på naturlig väg, mör man dåligt psyiskt gör motion och träning en enorm skillnad. 3. Hitta ett intresse och utöva det minst en gång i veckan. Det kan vara vad som helst behöver inte kosta pengar. Det viktigaste är att man hittar en stund I veckan där man ägnar sig helt åt något som är roligt!

Svar: Bra tips :)
Evah Åberg

#5 - Nina Frogner

1 Se dig själv i spegeln o säg snälla saker om dig själv ❤️
2 Meditera
3 Ät näringstät mat! Bra mat är energi och en väl fungerande hjärna o kropp ❤️

Vilken bra ide att ge må bra tips! Spännande att läsa vad andra har för tips!

Länka gärna 😊 Jag vet att en del som läser min blogg har haft svårt för att hitta den. Jag skriver om psykisk hälsa/ohälsa, medberoende o hur man tar sig ur ett beteende. Självklart en hel del annat smått o gott i min vardag...
Ha en bra kväll!

Svar: Bra tips :)
Evah Åberg

#6 - Pauline

1. ta det lugnt, stressa inte upp dig, då brukar saker gå mycket bättre.
2. unna dig själv att göra något du gillar.
3. gör yoga, så härligt och bra!

Svar: Bra tips :)
Evah Åberg

#7 - Sofia

Mina må bra tips är att man sysselsätter sig med saker som man själv tycker är roligt. Jag själv går en danskurs som kallas för house Dance varje söndag, och dansen får mig till att må väldigt bra och får mig till att koppla bort allt jobbigt. Sen är även mitt tips att man umgås med personer som man mår bra av att umgås med, och som för en till att tänka positivt istället för negativt! :)

Svar: Bra tips :)
Evah Åberg

#8 - Yohanna af Skovde

1. Kramas
2. Sätt dig i en situation där du vet att du skrattar. Rolig film, kompis, serie, stand-up osv.
3. Skriv dagbok (faktiskt gärna varje kväll), det är grymt och man får alltid ur sig precis det man vill på sina egna villkor.

Svar: Bra tips! :)
Evah Åberg

#9 - isabell

Vilken fin idé, här är mina topp 3 tips:

1. Gör det du måste! Har du skjutit upp det där samtalet i flera veckor nu? Ta tag i det, det kommer vara SÅ skönt efteråt!

2. Belöna dig själv! Har du gjort något bra eller tagit tag i något du behövt göra ett bra tag (t.ex.ovan) BELÖNA dig själv! Ta nåt gott eller ta ett långt bad och ansiktsmask. Du förtjänar det!

3. Ha saker att se fram emot! T.ex. en liten resa eller bara att du och en kompis/partner ska på bio. Nä Att alltid har planer och något att se fram emot kan ibland göra vardagen lättare. Sätt upp mål!

<3

Svar: Bra tips :)
Evah Åberg

#10 - Sara

Mina tre bästa tips för att må bra är:

1. Ha inte så höga krav på dig själv. Du kanske misslyckades med något, men det gör inget. Du är bra som du är, ditt värde sitter inte i hur bra du presterar. Du får tänka på saker, prata om saker, men älta inte hur länge som helst. Fokusera istället på de bra sakerna med dig, säg dem gärna högt eller skriv dem i en dagbok.

2. Var ute i naturen! Gå bland träden, hör vinden, fåglarna och havet, känns doften av skog och blommor. Kroppen blir automatiskt lugn av naturen, pulsen sänks redan om vi ser en bild av den. Stanna upp och se på allt vackert runt omkring dig, ge dig en stund och bara njut. Att det sedan dessutom är bra motion att promenera är ju bara ännu bättre.

3. Ta med naturen hem! Ät mycket frukt och grönt, det är både gott och nyttigt. Ha mycket krukväxter runt dig, de får dig att slappna av och ökar också både det fysiska och psykiska välmåendet genom att rena luften från kemiska föroreningar, höja luftfuktigheten och mycket mer. En snittblomma på matbordet eller en skål stenar och snäckor kan också göra gott, det behöver inte vara så svårt.

Svar: Bra tips :)
Evah Åberg

#11 - ida

Mina tips är att alltid vara ärlig mot sig själv och andra. Hur man mår påverkar andra också i större utsträckning än man tror. Hitta en hobby du gillar och är intresserad av. Där kan du även hitta nya vänner med samma intresse. Låt ingen få dig att må dåligt. Om det är någon som är dum mot dig så säg till att det är inte okej att göra så!

Svar: Bra tips! :)
Evah Åberg

#12 - Mathilda Schöfl

Mina tips är att vara med dom personerna du blir glad över! Att faktiskt släpa sig ut för träning! Det behöver inte vara 3 timmar på gymmet, men alla vet hur nöjd man känner sig efteråt! Mitt allra sista tips är att göra saker i vardagen som du tycker om, lyxa till det ibland!

Svar: Bra tips :)
Evah Åberg