När ens ångest hindrar en
Min ångest gör att jag blir väldigt förhindrad i min vardag. Jag kan ha svårt att göra saker som många tycker är en självklarhet. För mig är det svårt att åka i väg på spontana resor då jag oftast vill förbereda mig på vad jag ska göra. Jag måste veta att det kommer finnas en toalett i närheten då jag är rädd för att jag ska bli kissnödig. Jag vill helst hinna planera och förbereda min hjärna på att jag ska i väg någonstans.

Det är också väldigt svårt för mig att åka i väg och träffa nya människor bara så där, då jag gärna även där vill hinna förbereda mig. Jag vet inte riktigt hur jag ska bete mig i andra människors sällskap, jag vet inte riktigt vad jag ska prata om och jag sluter mig lätt i mig själv. Ibland kan jag känna att jag inte har så mycket gemensamt med andra, speciellt eftersom jag inte är den som festar eller dricker alkohol. Jag går liksom aldrig på krogen och detta är ett ämne som väldigt många pratar om när de ses.

För mig är det svårt att träffa människor som har druckit en del, för jag är så himla rädd. Jag blir osäker när alkohol kommer in i bilden. Både när det gäller mig själv och andra. Jag blir osäker på mig själv för att jag är rädd att inte ha något gemensamt med dem, men jag blir också osäker på dem för jag är rädd att de inte ska kunna hantera det eftersom jag har varit med om så mycket skit när det gäller alkohol. Fester och alkohol skrämmer mig. 

Ibland känner jag mig så otroligt onormal och värdelös som är så här, som att jag bara är i vägen för min omgivning, även om jag vet att det inte är så. Det är bara så svårt att ha dessa rädslor och jag försöker verkligen jobba bort dem. Jag vill inte vara rädd för att umgås med människor. Jag vill inte vara rädd för att prata med nya människor, men det är jag och jag tror att det beror mycket på att jag är rädd för att inte räcka till och duga som jag är, eftersom många människor har tryckt ned mig tidigare i mitt liv. 

#1 - VERONICA - fashionblog

Himla inressant och bra inlägg. Jag gillar det starkt!! :) Grymt att du delar med dig.

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#2 - LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Så bra att du tar upp det här! Jag har också lite så där, att ångesten hindrar en del. Dessutom lider jag av extrem beslutsångest som är en väldigt stort hinder. Men själva ångesten hindrar mig från att åka spontant, gå till affären själv, gå på stan själv eller träffa någon. Jag måste också planera in väldigt mycket och förbereda mig mentalt.

Min beslutsångest gör det mycket värre också. För då kan jag inte bestämma mig för vad jag vill. Det kan handla om så enkelt som vilket buss jag ska ta, även om det bara är 10min mellan dem. Eller vilken godissort jag ska ha i affären...

Svar: Det måste ta på krafterna att ha sån beslutsångest :/ Jag tycker det är jobbigt att bara ha så ibland...
Evah Åberg

#3 - Sara Ekman

Jobbigt :(

Svar: Ja :/
Evah Åberg

#4 - Madeleine

Jag är precis likadan. Jag behöver mycket förberedelse inför vad som komma skall och spontana resor eller utflykter är big no no.

Svar: Ja det är jobbigt :/
Evah Åberg

#5 - N A T H A L I E

Åh jobbigt.. .<3

Svar: Ja :/
Evah Åberg

#6 - Erica

Känner igen mig i vissa delar av det du berättar om här. Jag vill också gärna ha en toa i närheten då min mage får fnatt ibland (vet inte om det är IBS eller vad det är), kan ibland lätt sluta mig kring andra för att jag fortfarande är så skadad sen min uppväxt och dricker inte heller alkhol (fast visserligen dricker de flesta av mina vänner inte heller).

Svar: Vad skönt att de flesta av dina vänner inte dricker heller!
Evah Åberg

#7 - Natalie Salazar

Tjusig tjej :)
hur va helgen?

Svar: Tack :) Den var så där faktiskt..
Evah Åberg

#8 - Nicole

Åh vad jobbigt :(

Svar: Ja :/
Evah Åberg

#9 - Linn Strömberg

Du är så jäkla stark, jag hoppas du förstår det!
Det är verkligen inget fel med att behöva vara den som vill förbereda sig och som inte vill ut på krogen. Vad ska man ens på krogen och göra? Man kan lika gärna sitta hemma hos någon och ha det minst lika trevligt! <3

Jag måste också förbereda mig en del innan jag ska träffa någon. Jag tycker nämligen att jag är socialt awkward, men det är bara att försöka träna bort och utmana sig själv. Du klarar det <3

Svar: Tack snälla <3 Skönt att det finns fler som måste förbereda sig. :) <3
Evah Åberg

#10 - annelie

intressant

Svar: Tack! :)
Evah Åberg