Patriarkatet påverkar även dig som man











 
Det är så intressant att läsa kommentarer om feminism och varje gång man öppnar munnen om detta ämne så kommer det alltid intressanta kommentarer som får en att skratta rakt ut för att det är så dumt. Detta är kommentarer på min artikel som aftonbladet har delat om feminism. 

Mitt inlägg börjar med att jag inte hatar män, men att jag hatar samhällets bild av hur män och kvinnor ska vara för samhällets bild påverkar även män. Här ser man tydligt att en man "inte kan vara feminist" för då saknar han stolthet, självförtroende och så vidare. De män som har försvarat mig och min text får väldigt mycket skit för det, av andra män särskilt och så ska det inte behöva vara. En man är ingen toffel eller "gay" bara för att försvarar en kvinna och hennes rättigheter och det är just det som är min poäng, att samhällets bild av hur vi ska vara påverkar alla. Män har också tankar och känslor, män har också rätt att gråta och kunna diskutera sådana här ämnen utan att bli kallad för fjollor, gay, toffel och så vidare. Samhällets bild gör oss alla illa, då vi alla ska få vara som vi är, utan att behöva få skit för det.

Sverige är ett bra land. Sverige är ett av de bästa i världen, men vi är fortfarande inte perfekta och det visar min fakta som jag tog upp i artikeln, så varför nöja oss med att vara bra när vi kan bli ännu bättre? Kampen behövs fortfarande i Sverige, men den behövs också i övriga delar av världen. Läser man den fakta jag skrev så är det klart och tydligt att Sverige är långt ifrån perfekt och att det fortfarande finns mycket orättvisor här, därför tänker jag fortsätta kämpa och dessa människor visar mig att mitt och ditt arbete fortfarande behövs. Dessa män som har kommenterat här visar ju tydligt varför feminismen fortfarande behövs i Sverige. Det är dessa få män som uttrycker sig så här och nedvärderar kvinnan som förstör samhället och som förstör för andra män. Det är dessa män som hela tiden föraktar kvinnor, som hela tiden trycker ned, misshandlar, hånar, våldtar och så vidare som förstör för de män som faktiskt är visa och bra och de som är visa och bra vågar många gånger inte yttra sig eftersom de också blir nedtryckta av dessa hatiska män och får glåpord så som, gay, fjolla, toffel, löjlig, dum och så vidare.

Att säga att man inte är feminist men är för jämställdhet är för mig som att säga: "Jag äter kött, men jag skulle inte kalla mig för köttätare." Jag tror att många har brist på kunskap inom ämnet och därför blir de avskräckta och sätter sig på tvären istället. Men läser man på vad feminismen innebär så märker vi att i stort sett alla människor faktiskt vill samma sak, att uppnå jämställdhet och få bort orättvisor i samhället, för det är i alla fall det jag kämpar för. Detta är min kamp, men det ena utesluter inte det andra och det innebär inte att jag inte bryr mig om något annat än kvinnor.

Direklänk till min artikel.
Direktlänk till kommentarerna på facebook.
#1 - Angela Östlund

Vilken bra och intressant inlägg, verkligen! Hoppas du får en bra vecka!

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#2 - Cecilia RockBabe Kärvegård

Intressant att läsa folks kommentarer. Det är ett ämne som av någon konstig anledning väcker många känslor.

Önskar dig en suverän kväll!

You Rock!!!

Svar: Eller hur!
Evah Åberg

#3 - annelie

exakt ingen är perfekt!!!!!

Svar: Precis!
Evah Åberg

#4 - linah

fyfan, blir mörkrädd

Svar: Samma här...
Evah Åberg

#5 - Pauline Hurtig

som vanligt jättebra skrivet!

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#6 - Cissi

Tänk vad något så självklart kan vara så kontroversiellt...

Svar: Ja eller hur!
Evah Åberg

#7 - ellie

Jag tror att folk anser att feminism är kvinnor som vägrar raka sig under armarna och hatar män osv är just för att de har fått synas och höras så mycket. Tycker det är sjukt att de killar som står upp för kvinnor och att vi ska ha samma rättigheter blir kallade för en massa fula saker.

Svar: Exakt!
Evah Åberg