Självkänsla är en färskvara


Har du frågat dig själv hur det kommer sig att "alla andra" kan vara så glada och lyckliga men inte du? Undrar du ibland varför just du känner dig så ledsen och orolig? Exakt som det står på bilden så är lycka, självkänsla, självförtroende, glädje och så vidare något man kan behöva träna sig till och fylla på titt som tätt. Det är ungefär som kondtionen, den finns inte bara där utan man måste öva upp den med att exempelvis jogga för att få en bra kondition.

Konditionen brukar börja avta ju mindre man tränar och exakt så är det även med ett psykiskt välmående. Slutar du att fylla på så kommer det också ta slut. Självkänsla och självförtroende är en färskvara som man får jobba med hela livet, dock olika mycket i olika perioder och så är det för alla människor. Ibland mår man dåligt och är osäker, ibland mår man bra och är säker. 

Så mitt tips till dig är att försöka öva upp glädjen, lyckan, självkänslan och självförtroendet. Hitta de knep som fungerar för just dig och försök att göra detta regelbundet så det inte tar slut. 
#1 - Maria-Alexandra

Det var en bra jämförelse att man ska träna på självkänslan regelbundet precis som man tränar konditionen! Mycket bra poäng! Kram och ha en fin lördag

Svar: Tack! :)
Evah Åberg

#2 - Nimo

Åhh vilken bra text!

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#3 - annelie

intressant :)

Svar: Roligt att du tycker det :)
Evah Åberg

#4 - Anonym

Just nu är jag själv. Ska bara ta det lungt. Reflektera över allt o inget.

Svar: Vad skönt!
Evah Åberg