6 tips - våga prova något nytt
 
Att våga prova något nytt är inte alltid det lättaste. Ofta kommer hjärnspöken och förstör och man blir rädd för att inte klara det, inte våga eller att något annat ska gå fel. Här kommer några tips på hur man kan tänka för att våga prova något nytt och släppa den där ångesten lite.

Vad är det värsta som kan hända? - Du kanske ska spela fotboll för första gången och är rädd för att göra fel, men vad är det värsta som kan hända? Du kanske inte klarar att göra mål på första träningen, men vad gör det? Alla är vi nybörjare någon gång och alla har vi ibland missat eller gjort fel. Det är inte jordens undergång om du inte kan det du provar på med en gång.

Hur troligt är det? - Du kanske som jag lider av katastroftankar och får upp många hemska scenarion i ditt huvud, men hur troligt är det att detta kommer att hända? Det är en väldigt liten risk, så det är din hjärna som förstorar upp det här. Försök intala dig att det kommer att gå bra och dina hjärnspöken behöver inte alls ha rätt, så låt dem inte vinna!

Bättre lycka nästa gång. - Om det skulle vara så att du missar det där målet på fotbollen så kommer det ju alltid en ny chans senare och då kanske det går jättebra, så ge inte upp för att det inte gick så bra första gången eller för att du är rädd för att det inte ska gå bra. Det finns fler chanser!

Du duger som du är! - Att man tvivlar på sig själv är många gånger största anledningen till att man låter bli att prova nya saker. Men du måste släppa de där tankarna och våga chansa. Tänk om du skulle vara jättebra på den där fotbollen och kanske kan bli en ny stjärna, men du undviker att gå dit för att du är rädd? Tänk vad mycket du missar på grund av din rädsla. Du är ju bra exakt som du är och du räcker till. Våga chansa för att vinna!

Du kanske träffar nya vänner eller en partner. - När man vågar prova något nytt så kanske man kan finna nya kontakter och vem vet om The One eller din nästa BFF befinner sig där? Även om du kanske inte skulle gilla att spela fotboll så kanske du har fått vänner för livet.

Tänk på känslan efteråt. - Föreställ dig hur du skulle känna dig om du faktiskt genomförde detta och vågade prova något nytt. Förmodligen är det glädje och stolthet som du känner för att du faktiskt klarade av detta. Tänk att få berömma dig själv för att du faktiskt provade något nytt. Föreställ dig den känslan så kanske det peppar dig till att våga mer!

#1 - Karin

Behövde verkligen det där; vill nämligen göra någonting som jag verkligen vill göra men vågar inte riktigt men jag SKA göra det snarast!

Svar: Vad bra :) Lycka till!
Evah Åberg

#2 - N A T H A L I E

Gud så bra inlägg, bra tips! :)

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#3 - Skogsraah ☾

Jättebra inlägg! :)

Svar: Tack! :)
Evah Åberg

#4 - linah

sjukt bra!! <3

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#5 - Madeleine

Jättebra inlägg! Önskar verkligen att jag kunde ta till mig varenda ord, men mina hjärnspöken är så mäktiga just nu :/

Svar: Håller tummarna att de snart försvinner <3
Evah Åberg

#6 - Emiza

jättebra tips

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#7 - GlitterChic

Detta har inte så mycket att göra med just detta inlägget men jag ville bara säga det iallafall; din blogg är helt enkelt grym! Önskar verkligen att det fanns fler "må bra" bloggar därute som kämpar för att göra tillvaron lite lättare för andra. Du verkar vara en så genuint genomgod människa!
Massa kramar!

Svar: Åh tack snälla, vad glad jag blir! :) Kram!
Evah Åberg