Frågeställning om psykisk ohälsa - mina svar
I ett tidigare inlägg så la jag ut en frågeställning som jag ville att ni skulle svara på. Ni behövde inte skriva det i kommentarsfältet utan ni kunde bara skriva det för er själva. Direktlänk till inlägget. Nu tänkte jag i alla fall ge mina svar på detta.

1. Vad gör du för att må bra?
Jag brukar skriva av mig, prata med nära och kära eller träna oftast. Det är saker som får mig att må bra och som jag försöker göra ofta.

2. Vilka fördomar om psykisk ohälsa vill du ta död på?
Att man bara är lat och att "det bara är att göra det och det", för det är inte så enkelt. Hade det varit så enkelt att man bara kunde knäppa med ett finger så vore problemen borta så tror jag att de flesta hade gjort det. Det finns mycket fördomar om psykisk ohälsa och jag tycker det är synd att det inte finns lite mer förståelse inom ämnet.

3. Vad gör dig ledsen och orolig?
Jag blir ledsen och orolig när jag börjar tveka på mig själv och jämföra mig med andra. Jag är många gånger rädd för att inte räcka till och det kan hindra mig från att utvecklas och komma dit jag vill, för att jag lägger fokus på fel saker.

4. Vad tror du behövs för att du ska bli av med din psykiska ohälsa (eller för att den ska bli bättre)?
Jag tror det behövs mer tid och även en annan form av terapi. Jag behöver nog mestadels tid och inte ta allting på en gång.

5. Vad ger dig trygghet?
Att ha människor i min omgivning som bryr sig om mig och som älskar mig för den jag är, samt att ha en ordnad ekonomi, med tak över huvudet och mat på bordet.

6. Vet du vad som har fått dig att må så dåligt?
Ja, till en viss del vet jag det och det är mycket saker som har hänt tidigare som har gjort att jag mår som jag mår idag, bland annat mobbning, övergrepp och svek.

7. Vart befinner du dig i livet om 5 år om du fick drömma helt fritt, utan din psykiska ohälsa?
Om 5 år så är jag 29 år. Jag skulle vilja ha barn och lever på mitt skrivande. Jag har så pass mycket pengar att jag inte behöver oroa mig för om vi har råd med mat och jag har en stabil och bra partner som jag älskar och som älskar mig. 

#1 - Jessica Högberg

Jag tycker vi bestämmer att det är så om fem år!

Svar: Ja :)
Evah Åberg

#2 - Sannal

Ditt liv om 5 år låter underbart!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#3 - VERONICA - fashionblog

Intressant att läsa, och bra tips du bidrar med. Grymt tjejen! :) Kramar!

Svar: Tack snälla! :) Kram
Evah Åberg

#4 - Sofia

Är det okej om jag kopierar o svarar med egna svar på min blogg om jag skriver att jag hittade detta hos dig? :)

Svar: Ja visst :)
Evah Åberg

#5 - Malin

Bra tips!

Svar: Tack :)
Evah Åberg