Frågeställning om psykisk ohälsa
Att bli av med psykisk ohälsa kan vara riktigt svårt. Ibland fastnar man i detta eviga tänkandet och det kan vara svårt att komma ifrån det. Dock finns det saker man kan göra för att underlätta det och enligt mig är det att våga prata om det. Att våga prata med familj, vänner, arbetskamrater är otroligt viktigt men det är också viktigt att våga prata om det mer öppet. Att våga prata med människor i sociala medier och faktiskt kunna få kontakt med i andra människor som lider av liknande saker. Vi måste våga prata om det för att kunna släppa denna tabun och faktiskt inse att fler människor har problem, att vi inte är ensamma.

Därför tänkte jag göra en frågeställning här nedanför som jag vill att du ska tänka på. Du behöver inte skriva svaren i kommentarsfältet om du inte vill, men om du vill så får du gärna dela med dig av dina tankar i kommentarerna. Jag kommer själv svara på dessa frågor i ett eget inlägg.

1. Vad gör du för att må bra?
2. Vilka fördomar om psykisk ohälsa vill du ta död på?
3. Vad gör dig ledsen och orolig?
4. Vad tror du behövs för att du ska bli av med din psykiska ohälsa (eller för att den ska bli bättre)?
5. Vad ger dig trygghet?
6. Vet du vad som har fått dig att må så dåligt?
7. Vart befinner du dig i livet om 5 år om du fick drömma helt fritt, utan din psykiska ohälsa?

#1 - Sannal

Så bra!!!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#2 - JoJo

superbra inlägg!!

sv; ja jag blev så glad när jag såg att det var just jag som hade vunnit! :D

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#3 - Malin

Sv: Ja, visst är den! :)

Bra och tänkvärd frågeställning!

Svar: Tack! :)
Evah Åberg

#4 - Skogsraah ☾

Jättebra inlägg!

Svar: Tack! :)
Evah Åberg

#5 - Amanda

Väldigt bra frågeställningar :)
ska spara dem och fundera över dem :)
Beroende på hur jag mår så ibland har jag svaren ibland inte

sv: tack :D

kramar

Svar: Tack så mycket! :)
Evah Åberg

#6 - Linn Strömberg

1. Umgås med människor som lyfter upp mig och får mig att må bra.
2. Att man bara "tycker synd om sig själv" och att det bara är att rycka upp sig. vet inte om det är fördomar riktigt, men anyways.
3. Att de människorna som jag bryr mig om ska försvinna/dö.
4. Jag mår nästintill så som man "ska" må nu, och hur jag kom hit är mycket tack vare de vännerna jag har och min familj. Alltså så behövdes det kärlek och omsorg helt enkelt. Jag gick också och pratade med psykolog, men det var inte riktigt min grej.
5. Min kille och min familj!
6. Svårt att svara på. Tror det var många olika faktorer. Jag började må dåligt i 6an, tror det var mycket prestationsångest som kom då. Har alltid varit väldigt stressad över att jag ska prestera bra i skolan, men då kom även prestationsångesten av att passa in och sånt. I sjuan blev jag tillsammans med en kille, och jag mådde jättebra, men när han dumpade mig föll jag tillbaka, ännu hårdare och jag skyller verkligen inte det på honom, men att han dumpade mig gjorde att jag inte kände mig tillräcklig tror jag. Och där startade min psykiska ohälsa "på riktigt".
7. Oj... Så jävla svårt. Jag är otroligt stressad inför framtiden då jag inte alls är på den skolan jag hade velat då betygen inte räckte till (pga min psykiska ohälsa -.-) så jag känner mest "meh"och så får vi se vart allting leder.

Svar: Bra svarat! :)
Evah Åberg

#7 - coffeeandcupcake.blogg.se

Bra inlägg :)

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#8 - Cissi

Tycker att det är nödvändiga, men väldigt svåra frågor, iaf för mig... Nu har ju jag kanske inte så stor psykisk ohälsa, utan mer en ångest som slår till men som jag oftast kan hantera med de redskap jag fått tidigare genom KBT. Sen tror ju jag att KBT är en färskvara som man hela tiden måste jobba aktivt med för att den inte ska glömmas eller komma bort..

Svar: Okej :)
Evah Åberg