#‎NoHateSE


Nu är det nog med näthat. Vi måste se till att hjälpas åt att sprida mer kärlek i livet och se till att detta hatet upphör. Vi har alla ett ansvar och vi alla kan göra något. Den 4:e november är det No Hate dagen och jag vill att du också ska vara med att sprida kärlek och dela det här.

Vad kan man då göra för att sprida kärlek?

Först och främst, håll tyst om dina elaka åsikter om andra människor! - Det är faktiskt inte så svårt att hålla inne med elaka kommentarer om någons utseende eller om hur en person är. Du behöver absolut inte gilla personen, men du måste ändå respektera personen och inse att det faktiskt finns en äkta person bakom datorskärmen som kan ta illa vid sig. Du tjänar ingenting på att säga något elak, så håll det för dig själv, för allas skull, även din egen och genom att hålla tyst om dina elaka åsikter har du gjort en stor tjänst till samhället!

Tycker du om någon eller något en person gör? - Berätta då det för personen. Skriv att du tycker den där texten var jättebra eller att bilden var fin som personen tog nyss. Sprid mer kärlek genom att berätta för dina vänner, din familj, dina klasskamrater eller bara någon random person att de är värdefulla!

Stå upp för de som blir utsatta. - Ser du att någon blir utsatt för hat och mobbning? Försök då att stå upp för denna personen eller be en vuxen om hjälp. Vi måste stötta varandra och se till att världen blir en bättre plats och om ingen sätter ned foten och visar att det är fel med mobbning så kommer det bara att fortsätta. Ser du något på exempelvis facebook så anmäl det till admin och prata med exempelvis dina föräldrar om detta. Gör det du kan för att hjälpa till! 

Säga hej till någon på stan/i skolan. - Att bara säga ett enkelt hej till någon kan göra personens dag. Vet du att någon är ensam i exempelvis skolan, försök att säga hej för att visa att du ser personen. Bara det kan visa personen att den är värdefull och faktiskt syns.

#1 - ♀ P E A C E R E V ♀

Bra klipp och bra text! första punkten är typ den viktigaste asså! och tyvärr är det den som folk har svårast med >.<

Svar: Ja verkligen :/
Evah Åberg

#2 - N

Du har alltid så bra inlägg!

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#3 - LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Jättebra inlägg!

Svar: Tack för att du läste inlägget och tog dig tid till att skriva en fin kommentar! Uppskattas verkligen!

Svar: Tack! :)
Evah Åberg

#4 - Ylva

Word! Mer kärlek åt folket :)

Svar: Eller hur! :) <3
Evah Åberg

#5 - Camilla

Väldigt bra inlägg.
Det är härligt att sprida kärlek och glädje :)

Svar: Tack! :) <3
Evah Åberg

#6 - Elin

Jättebra skrivet. Det delar vi på Blogg.se:s startsida.

Ha en bra NoHate-dag! <3

Svar: Tack, vad roligt att ni ville dela det! :) Detsamma! <3
Evah Åberg

#7 - Sanna

Så himla viktigt! :) Mer kärlek!

Svar: Eller hur! :)
Evah Åberg