P-piller för män
Jag läste att manliga p-piller stoppas av läkemedelsbolagen på grund av att det är för mycket biverkningar. Direktlänk till artikeln (den är iofs från 2011 men tycker ändå att det är ett viktigt ämne.) Jag tycker att detta är väldigt konstigt faktiskt då kvinnor och livmoderbärare har använt sig av p-piller och andra preventivmedel med mycket biverkningar i många år. Även för kvinnor och livmoderbärare kan biverkningar som depression, acne, minskad sexlust förekomma men det är ingen som någonsin brytt sig om detta...

Vissa män anser att kondom är avtändande, det "går inte" att använda en sådan då de har svårt att få upp den, det känns konstigt, det tar död på stämningen och så vidare, men de vill inte heller använda exempelvis p-piller. Ansvaret ligger alltså då endast hos kvinnan, då det är hon som ska stoppa i sig massor av hormoner eller dylikt för att en oönskad graviditet inte ska ske. Varför är det ingen som bryr sig om att kvinnan kanske får allvarliga biverkningar och varför tas det alltid för givet att kvinnan ska stoppa i sig massor av preparat när man faktiskt är två i det hela?

Om kvinnan inte har hittat något preventivmedel som passar henne förutom kondom men du inte är villig att använda det för att det är "avtändade", ska du dumpa henne då eller hur ska ni lösa det? Att skydda sig är inte enbart kvinnans ansvar och du ska inte ta för givet att hon tänker proppa sin kropp full med hormoner. Om kvinnan skulle bli gravid så skulle även vissa män försöka få henne att göra abort och säga saker i stil med: "Men det fattar du väl själv att vi inte kan få barn nu! Jag är inte redo för att bli farsa..." Nej, det kanske du skulle ha tänkt på tidigare och faktiskt använt skydd eftersom det är ditt ansvar också!

Enligt mig är detta något som måste ändras på, man är två stycken i ett samlag och båda har lika mycket ansvar. Det ska inte tas för givet att alla kvinnor kan äta exempelvis p-piller och jag tycker absolut att p-piller och andra skydd för män ska komma ut på marknaden för om ni har vågat experimenterat med våra kroppar i så många år, så borde ni våga det med männens också!

 
#1 - Linn Strömberg

Så jävla sant! Båda har lika stort ansvar för att det inte ska bli en oönskad graviditet eller könssjukdom, det är inte bara kvinnans ansvar. Och de killarna som inte vill använda kondom... Alltså -.-

Svar: Exakt!
Evah Åberg

#2 - Tisa

Håller med dig! konstigt att det stoppas för männen. Då borde det logiskt sätt tas bort för kvinnor också.

Svar: Eller hur!
Evah Åberg

#3 - Jessy

Håller med dig.

Svar: :)
Evah Åberg

#4 - Janne

Jättebra inlägg! Du har helt rätt. Fler killar borde lära sig att använda kondom, hur svårt ska det vara? Idiotiskt! Säg att det är 90% känsla istället för 100% kanske, men är det inte värt det för att slippa både graviditet och sjukdomar, och att tjejen ska slippa proppa i sig massa hormoner som ofta ger biverkningar? De flesta killar fattar nog inte detta. Tjatar man om sex utan kondom är man dum i huvudet anser jag, och får det konsekvenser får man skylla sig själv. Alla killar borde lära sig att respektera tjejer, och att båda har samma ansvar för skydd! Som du skriver. Du är smart!

Svar: Tack så mycket! :)
Evah Åberg

#5 - radhuslivet.se

Haha! Riktigt bra skrivet och jag håller med dig. Det är underligt ändå att det inte finns fler preventivmedel för män...

Svar: Tack!
Evah Åberg

#6 - Sara Ekman

bra inlägg! :)

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#7 - Maria-Alexandra

Jag håller helt med dig!
Tycker absolut både killen och tjejen ska ha samma ansvar att skydda sig mot både sjukdomar och oönskade barn. Rätt galet att vi är i 2015 och det fortfarande ligger helt på kvinnan….

Svar: Verkligen!
Evah Åberg

#8 - Sannal

Värt att tänka på!!!

Svar: Ja verkligen!
Evah Åberg

#9 - Cecilia RockBabe Kärvegård

Det är samma sak med Hpv-vaccinet. För att det ska vara någon vits att vaccinera tjejerna så bör man även vaccinera killarna eftersom de lika mycket som tjejer kan bära på viruset. Men det är för mycket biverkningar för att utsätta pojkar för det. Min dotter fick inte vaccinera sig.

Jag fick en hormonspiral av min barnmorska förut. Och så hade jag problem med den så jag fick träffa en manlig Gynekolog och han tog ut spiralen på en gång och så sade han att vi kvinnor hade redan så mycket hormoner så det var vansinne att vi skulle få i oss ännu mer via spiralen. Han satte aldrig in hormonspiral hos sina patienter.

You Rock!!!

Svar: Men gud vad sjukt, det visste jag faktiskt inte att de inte fick. :O
Evah Åberg

#10 - ellie

Håller med dig, alla förväntar sig att tjejen ska skydda sig men är lika mycket killens ansvar.

sv:tack :)

Svar: Exakt!
Evah Åberg

#11 - LInda

Ja P-piller är inget jag skulle rekommendera. Risk för proppar osv. Finns ju Femidom som kvinnor kan använda och kondom som är den manliga varianten. 50/50 :)

Svar: Jag är väldigt nöjd med p-piller men alla är ju olika och man ska ju inte ta för givet att alla kvinnor kan eller vill ha ett preventivmedel med hormoner i. :)
Evah Åberg

#12 - FrökenTV, bloggen om tv och film

Har hört att det ska komma typ som en p-stav för killar fast som sätts i pungkulorna eller något sådant. Min pojkvän skulle göra det hellre än att jag går runt med med ex. P-piller. Finns fler risker för oss tjejer.

Svar: Vad bra :)
Evah Åberg