Saker jag måste bli bättre på
Jag fick inspiration från Kissie för några dagar sen att skriva saker jag behöver bli bättre på. Alla har vi ju svagheter och jag tror att det är viktigt att vara medveten om dem för att verkligen kunna förbättra dem. Dessa svagheter beror mycket på min ångest och mina katastroftankar, men om man vet vad man behöver bättra på så når man också sitt mål lite snabbare.

• Att ta åt mig mer av det jag skriver. -
Jag skriver inlägg som peppar andra och jag skriver dem även för min egen skull för att jag ska kunna ta åt mig av dem, men det är inte alltid jag lyckas. Jag måste bli bättre på att ta åt mig av det jag skriver, att jag också är värdefull och förtjänar ett bra liv.

• Att inte alltid tro det värsta. - Eftersom jag har katastroftankar så har jag väldigt lätt för att tro att det värsta har hänt eller kommer att hända. Därför måste jag bli bättre på att inte ta ut det dåliga i förskott utan faktiskt bara ta det om det händer.

• Att inte ha sådana humörsvängningar. - Mitt humör kan verkligen pendla. Ena stunden kan jag känna mig jättepepp på saker och må bra. Nästa stund kan jag vara jätteledsen och mycket av detta beror på mina katastroftankar, eftersom jag är så van att tänka negativa tankar.

• Att inte ha så höga krav på mig själv. - Jag är min egen värsta fiende många gånger och kan verkligen döma mig själv för hårt. Jag har blivit mycket bättre på denna punkten och jag kan idag se exempelvis att jag är bra på pole dance fitness eller att skriva och jag kan vara nöjd med ett trick jag gör, även om det inte är perfekt, men det är en del kvar att jobba på.

• Att våga se ljust på framtiden - Bara för att dåtiden har varit dålig så behöver det ju inte innebära att framtiden blir dålig och att dessa sakerna kommer att hända igen. Det är bara så svårt att inte oroa sig för framtiden och om jag kommer komma dit jag vill...

• Att kunna ta emot komplimanger. - Att ta emot beröm genom skrift har jag mycket lättare för och det kan jag ta till mig av, men att ta emot beröm öga mot öga kan vara svårt för att jag inte riktigt vet hur jag ska beté mig, så det här måste jag bli bättre på!

#1 - Natalie Salazar

många av dem där borde jag också tänkta liksom en extra gång på

Svar: Ja det behöver nog många!
Evah Åberg

#2 - Malin

Bra och inspirerande inlägg! :)

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#3 - Boel

Jätte bra inlägg!

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#4 - Sara Ekman

Bra!! :)

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#5 - evelinaeleonora.blogg.se

Du hae fått en utmaning. Kika på min blogg så får du se den. Hihi, trevlig helg!

Svar: Ska kolla! :)
Evah Åberg

#6 - Jessica Högberg

Mycket klokt att fundera på!! Ta emot komplimanger är svårare än kritik, men en gammal klysha som "äsch den här gamla trasan" (går att variera i oändlighet) är inte så dum att börja med=)

Svar: Eller hur!
Evah Åberg

#7 - Madeleine - blogg om psykisk ohälsa och hälsa

Jag är imponerad av alla punkter du kommit på och det är verkligen bra att du kan veta om vad du skulle kunna öva på för att må bättre. Kämpa på <3

Svar: Tack snälla! Kram <3
Evah Åberg

#8 - Cissi

Tänk att det ska vara så svårt att ta emot komplimanger! Något jag också försöker jobba med 😊

Svar: Ja verkligen :/
Evah Åberg