Varför feminism behövs


Snälla, ta er tid att titta på det här programmet för det är så otroligt viktigt. I detta programmet granskar Kalla fakta hur läkare på Svenska vårdcentraler genomför så kallade oskuldskontroller på tjejer mot deras vilja. Detta förekommer överallt i Sverige, på både barn och vuxna kvinnor. En läkare erbjuder sig till och med att sy ihop en kvinnas underliv till bröllopsnatten mot betalning. 

Detta har ingenting med religion att göra för det är människor med olika ursprung, olika religioner och olika levnadssätt som genomför detta och vill ha oskuldskontroller på sina barn eller släktingar. Detta händer i Sverige år 2015 och folk undrar fortfarande varför feminism behövs och detta är EN av orsakerna. Feminism behövs i HELA VÄRLDEN och även i Sverige då Sverige är långt ifrån perfekt. Det är också konstigt att vården i Sverige inte har råd och tid att undersöka de som verkligen är sjuka och behöver vård, men att undersöka något som inte finns har de tid och råd med...

Någon måste stå upp för kvinnors rättigheter för det ska inte få gå till så här. En kvinna ska inte behöva göra en oskuldskontroll som inte ens går att bevisa mot sin vilja. En kvinna ska inte anses vara mindre värd för att hon har sex, vare sig här i Sverige eller någon annanstans. Vi måste sätta ned foten och försvara kvinnor och flickor i hela världen!
#1 - Cissi

Jättehemskt. Att man undersöker mot kvinnornas vilja. kom i kontakt med en flicka för några år sedan som var LIVRÄDD för sin familj då hon inte längre var oskuld och nu skulle gifta sig... Med många trådar dragna och många samtal hittade vi tillslut en gynekolog som skrev ett "oskuldsintyg" till henne - utan att ens ha undersökt.

Även om hela företeelsen är sjuk så var det de mest humana i den situationen...

Svar: Ja det är väl det bästa att göra så i så fall
Evah Åberg

#2 - Madeleine - blogg om psykisk ohälsa och hälsa

Jag önskar att jag hade inspiration till att engagera mig i politik etc, men det går upp över mitt huvud och känns inte som det är något JAG kan påverka.

Men det är kul att se att andra kämpar för det, som du <3

Svar: Du ska inte känna någon press över det, det viktigaste är att du själv mår bra och gör det du orkar <3
Evah Åberg

#3 - Skogsraah ☾

Ska titta på denna senare!

Svar: Gör det :)
Evah Åberg

#4 - Elena

Jag måste titta på det!

Svar: Gör det!
Evah Åberg

#5 - linah

såå hemskt..

Svar: Ja :/
Evah Åberg

#6 - FrökenTV, bloggen om tv och film

men what... så sjukt.

Svar: Eller hur!
Evah Åberg

#7 - ♀ P E A C E R E V ♀

Tycker detta är ytterst konstigt och hemskt. Det där med mödomshinna och grejs, asså ish. Det är oftast outbildade människor som tror på den skiten. T.ex. har svenska muslimska sidor, precis som de svenska ungdomsmottagningarna, gått ut med infon. De har skrivit artiklar och allt, om att man inte kan se på en kvinna om hon är oskuld, eftersom alla ser olika ut där nere. Vissa blöder, andra inte. Men ändå går det runt folk som ändå inte får in den info i huvudet.

Och bra att du nämner att det inte har med religion att göra, för det gör det inte. Det där är bara en myt och en okunskap som finns i vissa kulturer för att kontrollera kvinnor.

Jag ska ta och se klippet senare.

Svar: Eller hur!
Evah Åberg