4 smarta tips - bättre självkänsla

I ett tidigare inlägg skrev jag 11 varningstecken på dålig självkänsla. (Länk till inlägget).
Idag tänkte jag skriva 4 tips om hur du kan få bättre självkänsla och ja det blir en del upprepningar när det gäller detta med självförtroende, självkänsla och välmående, men när man ska komma till ett säkrare jag så måste man lära sig att älta rätt saker och det tar tid, men det går!

"Jag har:"
- Du ska påminna dig själv om vad du har att glädjas för. Kanske är det vänner, musik, familj eller ett husdjur. Tänk på detta varje dag vad du har egentligen.

"Jag är:"
- Skriv ned alla dina positiva egenskaper. Kan vara att du är en bra vän, god lyssnare, bra på att teckna. Läs igenom dem varje dag och till slut inser du själv vad är bra på.

"Jag kan:"
- Tänk aldrig, aldrig "det här kan jag inte". Man kan ALLTID lära sig nya saker. Du kanske inte kunde det förra året, men nu kan du klara det. Tro på dig själv! Denna punkten hör ju mycket till självförtroende då självförtroende har med sina prestationer att göra, men har man dålig självkänsla är det lätt att man får dåligt självförtroende också och inte ser vad man kan så när man även peppar sig själv om vad man kan så kan både självförtroendet och självkänslan öka.

"Jag gillar:"
- Vad är det du gillar? Att sjunga eller dansa? Ägna dig åt det. Sjung och dansa så ofta du kan. Då märker du att du kan, och du gör något du gillar. Att göra det man gilar gör en alltid gladare. Tänk igenom vad du gillar, och gör det ofta!Kommentarer


Kommentera här
* Alla kommentarer ska först godkännas av mig.

* Alla kommentarer jag finner stötande mot mig eller andra kommer att raderas.

* Kommentarer som "allt bra?" osv raderas, läs inlägget istället!

* Kom ihåg att ditt IP-nummer alltid loggas och att du aldrig är helt anonym på nätet!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:


Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...