Att be om ursäkt för lite stubb
Att vi är manipulerade av samhället gällande rakning på oss kvinnor har jag redan skrivit om. Direktlänk till inlägget. Men jag har tänkt en hel del på detta det senaste och egentligen blir jag ledsen av att se hur vi faktiskt går med på detta hela tiden. 

För någon vecka sedan när jag tränade så bad en av tjejerna där borta om ursäkt för att hon inte hade rakat benen. Orden hon sa: "Ni får ursäkta mig, men jag har inte rakat benen på ett tag" fick mig verkligen att bli ledsen. Hur kommer det sig att kvinnor tror att de måste be om ursäkt för att de har lite hår på benen? Hår som är helt naturligt och som är helt accepterat att män har? Vi är bara tjejer på min träning och ärligt talat så tror jag ingen skulle märka att hon hade lite stubb eller hår på benen. 

Samhället har fått oss att tro att vi kvinnor måste vara hårfria på alla ställen utom huvudet och vi alla (inklusive jag) bidrar till detta när vi fortsätter att följa denna trenden. Jag trivs väldigt bra med rakade ben men jag frågar fortfarande mig själv varför jag började. Jag frågar mig även varför tjejer idag känner sådan stor press på att raka sig att de till och med ber om ursäkt till sina träningskompisar för att de har lite stubb. Det borde inte vara så här... Hår hos kvinnor borde vara exakt lika accepterat som hos män och ingen ska behöva skämmas eller be om ursäkt för lite hår eller stubb!

#1 - LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Bra inlägg! Det är sorgligt att det är så printat in i våra hjärnor de här samhällskraven. Det är synd och tråkigt att någon måste be om ursäkt för det. När jag gick i högstadiet var det en kille i min klass som hade rakat benen och alla retade honom på idrotten och det spred sig så hela skolan fick reda på det. Jag stod upp för honom, men jag var den enda som gjorde det så det gick ingenstans. Jag bad även lärarna prata om det, men de brydde sig inte. Så sjukt vårt samhälle är!

Svar: Tack! :) Jag håller med dig. Bra att du stod upp för honom i alla fall, men sjukt att ingen annan brydde sig :/
Evah Åberg

#2 - Bellah - livet i USA

Så bra skrivet verkligen!!!

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#3 - Pauline

fin bild!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#4 - Jessica Högberg

Ha ha, ja, det är galet! Jag gillar att raka benen om jag ska sola eller så men nu när höstmörkret faller dröjer det nog ett tag;)

Svar: Hehe okej :)
Evah Åberg

#5 - Gina

Nej man ska absolut inte be om ursäkt över en sån sak, det håller jag med om!
Men jag själv hatar hår på kroppen, blir liksom äcklad. Så jag rakar mig för min skull. Frågade av nyfikenhet min sambo om han hade reagerat om jag skulle sluta raka mig under armarna. Då sa han att han inte bryr sig om jag rakar mig eller ej. :)

Svar: Skönt att han inte bryr sig i alla fall :)
Evah Åberg