Att proteströsta på SD
Det är många som säger att de röstar på Sverigedemokraterna för att de är missnöjda med andra partier. Att andra partier helt enkelt har svikit sina väljare och detta argumentet kan jag inte förstå riktigt faktiskt. Om man inte håller med Sverigedemokraterna, utan bara röstar för att man är missnöjd med andra partier, varför röstar man då inte bara blankt? 

Man måste ju också tänka lite längre, hur skulle det bli om Sverigedemokraterna får flest röster och faktiskt hamnar i regeringen? För det kan ju finnas fler som proteströstar bara och egentligen inte håller med dem. Skulle det bli något bättre om ett parti du inte alls håller med hamnar i regeringen och då kan du väl lika gärna proteströsta på folkpartiet eller Fi om det skulle vara så? 

Jag tror faktiskt att många som säger att de proteströstar på Sverigedemokraterna faktiskt håller med dem, men inte vågar erkänna det och därför kommer med undanflykten att de bara proteströstar. Håller du inte med något parti? Är du missnöjd med politiken i Sverige? Proteströsta då inte på vilket parti som helst utan att veta vad du faktiskt röstar på, utan rösta då istället blankt för röstar du fram ett parti som du inte alls håller med på en enda punkt så kan det skapa väldigt mycket problem!

Så tänk dig för innan du röstar och rösta noga med ditt hjärta!

 
 
#1 - Molly Fredin

Håller med till hundra procent! Ska man rösta bara för att "rösta" så är i alla fall inte SD partiet att lägga sin röst på. Det är det mest idiotiska en individ kan göra...

Svar: Exakt!
Evah Åberg

#2 - Erica

Väldigt bra skrivet! Bra att du lyfter fram detta! Skulle verkligen inte vilja se SD i regeringen, eller (hemska tanke) en SD:are som statsminister. :o

Svar: Tack snälla!
Evah Åberg

#3 - Skogsraah ☾

Riktigt bra skrivet! Håller helt och fullt med dig!

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#4 - Sara

Jag kunde inte sagt detta bättre själv. Jag blir tokig på folk som säger att de proteströsta på SD !! Man borde sätta sig in lite mer i partier innan man röstar. Kram

Svar: Håller med dig! Kram
Evah Åberg

#5 - N

Tycker det är så svårt att rösta då jag inte är insatt alls i politik....

Svar: Innan man röstar tycker jag man ska läsa på så man vet vad man röstar på. :)
Evah Åberg

#6 - Anna

Verkligen skrämmande att vissa folk tänker så!

Svar: Eller hur!
Evah Åberg

#7 - ♀ P E A C E R E V ♀

Tycker som dig; rösta blankt ist för att proteströsta på ett parti som man inte vet ngt om ... -.-'

Svar: Exakt!
Evah Åberg

#8 - Pauline

att proteströsta lät verkligen dumt. Det är ju liksom på allvar det där...

Svar: Eller hur!
Evah Åberg

#9 - Jessie

Bra sagt! Precis som du säger är det i så fall bättre att rösta blankt om det nu verkligen inte finns något parti som man håller med. Det är ett stort ansvar som man har när man går och röstar och att då ta det beslutet så lättvindigt som vissa gör och proteströstar på vem som helst, är bara idiotiskt.

Trots att jag själv tycker att det är jobbigt, sätter jag mig ned inför varje val och går igenom samtliga kandiderande partier och vad de står för. För mig har det betytt att det blivit olika partier i de olika valen (riksdags, landsting och kommun). Tråkigt att göra, men det är vårt ansvar att faktiskt veta vad vi röstar på!

Svar: Det är jättebra att du gör det!
Evah Åberg