Filmtipset #5 
 
Att växa upp kan vara knepigt, och för den unga flickan Jenny är det just så. Hennes pappa får ett nytt jobb och familjen flyttar från det trygga livet i en småstad till storstaden San Francisco. Precis som alla andra så styrs Jenny av sina känslor; Glädje, Rädsla, Ilska, Avsky och Vemod. Känslorna bor i Huvudkontoret, ett kontrollcentrum inuti Jennys hjärna där de hjälper henne genom det dagliga livet. Jenny och hennes känslor kämpar med att anpassa sig till en ny stad, ett nytt hus och en ny skola – det blir lite mycket på en gång och det utbryter tumult i Huvudkontoret.

Informationen om filmen är från sf.seAtt jag tipsar om denna filmen är för att jag tycker den kan ge en förklaring till varför vi ibland är negativa och har det svårt i livet. Jag älskade denna filmen och tycker att den stämmer bra överens med verkligheten, även om den är väldigt rolig och animerad.

Att vara positiv är inte alltid det enklaste eftersom Glädje är den enda som kämpar för det positiva och måste jobba mot 4 andra känslor som är väldigt negativa. Men filmen visar också att vi har nytta av alla våra känslor och att ingen känsla är fel, även om vi borde ha fler positiva känslor som kan trycka ned de negativa lite. :P Vi alla har olika röster i vårt huvud och olika känslor som vi måste brottas med, oavsett om vi är barn, vuxna, män, kvinnor eller hen.


Kommentarer
ellie

Jag såg den för ca 3 veckor sen oc tycker också att den är väldigt bra :)

Svar: Samma här :)
Evah Åberg

2015-09-26 15:42:27
URL: http://myrslokens.blogg.se
Pauline

ääääälskar den! vill bara se den flera gånger, gilla speciellt katterna i eftertexten haha!

Svar: Haha samma här :D
Evah Åberg

2015-09-28 15:29:48
URL: http://lillafrokenhurtig.se


Kommentera här
* Alla kommentarer ska först godkännas av mig.

* Alla kommentarer jag finner stötande mot mig eller andra kommer att raderas.

* Kommentarer som "allt bra?" osv raderas, läs inlägget istället!

* Kom ihåg att ditt IP-nummer alltid loggas och att du aldrig är helt anonym på nätet!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:


Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...