Jag ska vinna detta!
Igår pratade jag med min kurator om att börja med KBT istället. Jag känner att jag kan vara i behov av något djupare och något som faktiskt kan ge mig konkreta tips om hur jag kan ändra mitt tankesätt, för just nu känns det lite som att jag har fastnat. Jag har kommit långt med mitt mående, men det är vissa punkter som verkligen sitter fast nu och som jag behöver hjälp att komma ur. 

Jag är bara så rädd att framtiden kommer bli "lika dålig" (fatta mig rätt) som det tidigare har varit. Jag är rädd för att inte kunna uppfylla mina drömmar och inte få leva det liv jag vill leva, utan fortfarande stå kvar på samma punkt som jag gör idag. Jag försöker intala mig att framtiden kommer att bli bättre för att jag ska orka fortsätta kämpa, men det är svårt. Det är verkligen såå svårt att komma ur dessa tankarna som förstör väldigt mycket för mig i vissa sammanhang, men jag försöker verkligen och tror därför att KBT kan vara bra för mig. 

Jag läser mycket själv om vad jag kan göra på egen hand för att peppa mig själv och sluta oroa mig för saker och visst hjälper det lite, men inte tillräckligt för att komma ifrån det. Jag behöver en annan slags hjälp utifrån för jag vill vara självsäker, jag vill vara en person som ser glatt på livet och inte oroar mig för saker hela tiden.
Jag ska vinna den här kampen mot min ångest!

#1 - ellie

För några år sen gick jag i DBT och i början så undrade jag hur det skulle hjälpa mig, men efter ha gått en "runda" (ca 8 mån) i gruppen och sen lite längre individuellt så vart jag av med min diagnos. Och jag har mått jättebra och fått så mycket självinsikt och blivit stark av det, är så glad att jag gick den!

Svar: Åh vad skönt! :)
Evah Åberg

#2 - Skogsraah ☾

KBT har hjälpt mig såå mycket på kort tid! Tror verkligen det skulle vara något för dig! Du ska se att det kommer bli som du vill i slutändan <3

Svar: Åh vad skönt att höra :) <3
Evah Åberg

#3 - Rebecka

Starkt att du delar med dig!

Svar: Tack! :) <3
Evah Åberg

#4 - Helga

Hej Evah!

Jag har tidigare gått mycket hos psykolog för min ångest men har också nu börjat med KBT (tredje gången igår) och jag skulle verkligen säga att jag rekommenderar det, så länge man är redo att verkligen erkänna att "det här är det jag är rädd för, jag måste möta det". Till exempel gick jag och terapeuten tillsammans igår in i matbutiken för första gången på jag vet inte hur länge för mig.
Jag har dock även valt att medicinera pga olika anledningar men det är inget jag rekommenderar så, jag tror verkligen att KBT kan vara en bra och intressant grej att prova!
många kramar!!

Svar: Vad skönt att det höra. :) Ska försöka få till ett möte med det så får vi se! Kram
Evah Åberg

#5 - evelinaeleonora.blogg.se

GO FOR IT! Tror på dig :D

Svar: Tack kära du <3
Evah Åberg

#6 - Nettan

Du kommer klara det!!


http://nouw.com/Nettan

Svar: Tack <3
Evah Åberg

#7 - Emelie

Kan verkligen känna igen mig i det där med att stå kvar på samma punkt inte kunna uppfylla mina drömmar. Efter att så många rekommenderat KBT funderar jag på att prova!

Svar: Gör det, det är ju värt ett försök :)
Evah Åberg