Mammakroppar och komplex
Att få barn är bland det finaste man kan få och något som många verkligen drömmer om.
Men många som har fått barn får komplex efter sin graviditet. De mår dåligt över att brösten kanske ändrar form, att kroppen ändras och enligt dem inte är lika attraktiv längre. Många blir väldigt osäkra efter en graviditet för att de inte känner igen sig själva.

Det ställs väldigt mycket krav på en nybliven mamma. Hon ska ju orka vara en superbra mamma. Hon ska få tillbaka sin fasta och tunna kropp. Hennes bröst får inte bli hängiga, samtidigt som hon ska ha ett välstädat hem och vara en bra flickvän som orkar älska med sin partner flera gånger om dagen. Detta kanske fungerar för vissa, men det är långt ifrån verkligheten för alla. 

Tänk på vad du faktiskt har åstadkommit. Du har tillverkat, bärt och fött ett barn. Fattar du vad coolt det faktiskt är?! Din kropp är något att vara stolt över. Dina eventuella bristningar bevisar att du faktiskt har åstadkommit något underbart med din kropp. Du är vacker och bra exakt som du är och du har all rätt att vara trött och sliten efter en sådan här händelse. Du är så otroligt stark som har klarat av att bära och föda ett barn och din kropp är exakt lika bra nu som den var innan.

Försök strunta i att dina bröst kanske hänger lite för vem är perfekt? - Ingen! Du är värd att må bra, du är värd en person som älskar dig för den du är, även med en å kallad "mammakropp", så älska dig själv för det är du värd! Du är en fantastisk mamma, du är en fantastisk partner, du är en fantastisk människa med massor av värdefulla egenskaper och kroppsdelar. Försök se det själv!

Och för att skämta till det lite, om en kille skulle tycka att du är mindre attraktiv för att du har hängbröst, så kontra med att han har hängpung och ska du behöva fixa fasta bröst ska hans pung också fixas, för gravitationen gäller ju även hos män. ;)

 
#1 - Skogsraah ☾

Bra skrivet! Det ställs jättestor press på mammor och kroppar under och efter graviditet. Helt sjukt.

Svar: Tack! Ja verkligen, borde vara mer fokus på barnet!
Evah Åberg

#2 - LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Bra inlägg!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#3 - Linnea

Superbra inlägg!

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#4 - JoJo

du skriver alltid såna bra inlägg! :D

sv; jag älskar oriflame, tycker att det är ett grymt bra märke! :D

Svar: Tack, vad glad jag blir :)
Evah Åberg