Svar på frågestunden #4

 
 1. Hur hanterar du din ångest och hur påverkar den dig? 

SVAR: Min ångest påverkar mig ganska mycket i dagsläget faktiskt. Den får mig att avstå mycket på grund av oro och rädsla, samt att den trycker ned mig väldigt mycket. Jag har svårt att vara glad då mina katastroftankar ofta kommer och förstör allt.


Det jag försöker göra är att distrahera mig ifrån min ångest och göra något jag tycker är kul, så som att skriva, träna, umgås med familjen osv. Det är inte alla gånger det hjälper, men jag försöker göra saker som gör mig lite lugnare i alla fall.

2. Har du några tips på hur man bearbetar sin självkänsla?


SVAR: Öva på att berätta för dig själv att du är bra och vad du är bra på. Sätt upp små lappar till dig själv där du skriver fina meddelanden till dig själv och försök att slå bort de negativa tankarna om dig själv. Vill du ha fler tips kan du kolla in mitt inlägg med just sådana här tips. Direktlänk till inlägget.

3. Varför tror du mobbing är så stort i dagens samhälle?

SVAR: Jag tror det beror mycket på internet. När man sitter bakom en datorskärm så ser man inte reaktionen på den som får utstå för mobbningen och för många kan det vara svårt att förstå att det faktiskt är lika verkligt som att stå öga mot öga. Jag tror också att barnuppfostran idag generellt är slappare än när jag var liten, både från föräldrar och skola och det gör ju såklart att barnen har svårt att veta vad som är rätt och fel.

4. Vad tror du skapar utseendehets?

SVAR: Modebranschen tror jag är den största boven i dramat faktiskt. Vi blir alltid matade med en viss typ av människor inom mode och det är de som skapar trenderna. Om man måste se ut så för att vara modell så blir det nog automatiskt "rätt" för övriga samhället också. Om vi hade olika kroppstyper med i media och modebranschen så tror jag att utseendehetsen skulle minska ganska rejält och människor skulle känna sig tryggare i sig själva då de ser att det är lika rätt att vara lite större som det är att vara smal.

5. När började du först känna ångest och hur reagerade din omgivning då precis i början?

SVAR: Jag har haft ångest väldigt länge så jag minns faktiskt varken min egen reaktion eller min omgivnings reaktion. Jag har alltid varit en väldigt orolig person faktiskt.

6. När detta hände; hur snabbt sökte du hjälp och vad tycker du om hjälpen du fick då?

SVAR: Om vi utgår ifrån när min läkare på barnkliniken såg att jag hade gått ned i vikt och fått en ätstörning så var jag ca 13 år och jag fick en remiss till barn - och ungdomspsykiatrin (BUP) ganska snabbt faktiskt. Jag är inte jättenöjd med hjälpen där, men den stärkte relationen i min familj i alla fall.

Jag slutade i terapi 2010 och 2014 sökte jag själv hjälp för min ångest på nytt. Då fick jag hjälp av en kurator på vårdcentralen som sen skickade mig vidare till psykiatrin och jag är väldigt glad över den hjälp jag har fått faktiskt. Jag har haft tur då jag inte har behövt vänta så länge och faktiskt blivit tagen på allvar!

Det var alla frågor, förlåt för att det har dragit ut lite på tiden.
Tack så mycket till alla som har ställt frågor och jag hoppas att ni blev nöjda med svaren. :)Kommentarer
N

Kul att läsa alla svar :)

Svar: Kul att du tycker det :)
Evah Åberg

2015-09-08 10:34:44
URL: http://nouw.com/nathaliemaria


Kommentera här
* Alla kommentarer ska först godkännas av mig.

* Alla kommentarer jag finner stötande mot mig eller andra kommer att raderas.

* Kommentarer som "allt bra?" osv raderas, läs inlägget istället!

* Kom ihåg att ditt IP-nummer alltid loggas och att du aldrig är helt anonym på nätet!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:


Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...