Vi är manipulerade av samhället
Jag har alltid sagt att jag rakar benen för min egen skull, för att jag trivs bäst så och inte för att samhället tycker att det ska vara så. Givetvis gillar jag nyrakade ben på grund av känslan, men hur kommer det sig egentligen att jag började raka benen? Hur kommer det sig att kvinnor börjar raka benen och sedan fortsätter med det?

Jag tror att anledningen är att vi är matade av samhället att det "ska" vara så, vi kvinnor "ska" ha nyrakade och släta ben och jag tror att det påverkar oss alla till en viss del. Om det hade varit lika accepterat för kvinnor att ha hår på benen som det är för män så tror jag inte att så många kvinnor faktiskt hade rakat benen.

Jag kommer inte sluta raka mina ben eftersom jag trivs med nyrakade ben, men jag har börjat ifrågasätta varför jag trivs så med det och hur det kommer sig att jag började raka benen från allra första början. Vi blir så otroligt manipulerade av samhället och vet ni vad det konstigaste är? - Det är VI som är samhället, DU och JAG så vem är det egentligen som började denna manipulationen egentligen och varför fortsätter vi att följa den generation efter generation? Detta är saker som jag kan fråga mig, eftersom även jag följer det... 

#1 - norrbotten emmish

oj det är något jag aldrig tänkt på, jag gillar att ha nyrakade ben :P
Ha en skön tisdag

Svar: Samma här :)
Evah Åberg

#2 - Erica

Håller verkligen med dig! Jag rakar inte alltid benen om jag ändå bara har typ jeans och det är kallt ute, men jag gör ofta det. För att det KÄNNS skönare och fräschare. Men varför jag började!? För att man "skulle"...

Svar: Precis!
Evah Åberg

#3 - Bellah

Så bra skrivet!

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#4 - Henrietta Nylund

Det där har jag också tänkt på mycket!

Svar: Skönt att fler har tänkt på det!
Evah Åberg

#5 - LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Bra inlägg! Det tog mååånga år innan jag började raka benen, men jag började med det bara för att testa och jag trivs så, så därför fortsätter jag med det.

Svar: Tack! :)
Evah Åberg

#6 - N

Det är så sant det du skriver!

Svar: :)
Evah Åberg

#7 - A M

Sant. Jag hatar verkligen samhället vi lever i. Smal som en pinne ska man va, det är verkligen något som förstör för mig då jag är ganska kraftig..

Svar: Håller med dig! Men låt det inte trycka ned dig, du är vacker exakt som du är!
Evah Åberg

#8 - Anna

Precis. Det är ju ingen skillnad på männens och kvinnornas ben - männen har till och med mycket mer hår. Så egentligen har väl männen större anledning att raka, om man ska tänka så? Det är nu bara mode. Precis som med könshår. På 70-talet rakade ingen könet och det sågs som nästan perverst. Sen blev det annat mode och andra trender, och det är väl kanske inget konstigt - trender kommer och går. Kanske blir normen att sluta raka sig som kvinna framöver, vem vet. Hur som helst är det press från mode och samhället att kvinnor ska raka sig på och mellab benen osv, annars tror jag knappast någon hade kommit på idén! Sen är det inget fel med rakning, alla gör vad de vill med sin kropp såklart :)

Svar: Håller med dig :)
Evah Åberg

#9 - JoJo

superbra inlägg! tycker att du tar upp så viktiga ämnen hela tiden! :D

sv; det inte bara verkar roligt, det är superkul! :D

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#10 - Jessica

Jag började också raka benen för att man tydligen skulle det. Kände mig fin och fräsch.
Jag slutade raka benen för att jag inte tyckte det var meningsfullt. Känner mig lika fin och fräsch för det och framförallt så är jag nöjd med att jag vågar skita i det.
Min man? Han har ingen aning om jag har hår eller inte och bryr sig ännumindre, som tur är, annans hade han nog varit ex-man...

Svar: Skönt att han inte bryr sig! :)
Evah Åberg

#11 - Pauline

känner lika som du, för min egenskull. Men varför jag började var nog inte därför...

Svar: Nej, förmodligen inte...
Evah Åberg