Viktiga punkter att tänka på vid viktnedgång
Jag fick en fråga vad man ska tänka på när man går ned i vikt, eftersom jag har gått ned 11 kg. Därför tänkte jag göra ett inlägg där jag skriver några punkter som jag tycker är viktigt att tänka på.

Fråga dig själv varför du vill gå ned i vikt. - Är det på grund av hälsan? Är det på grund av dålig självkänsla? Kanske är det på grund av att samhället tycker att idealet ska vara smalt? Fråga dig själv varför det är så viktigt för dig att gå ned i vikt så att du gör det av rätt anledning. Är det så att du inte trivs på grund av hälsan exempelvis så är det en bättre anledning än att gå ned i vikt för samhällets skull.

Försök hitta en träningsform som du gillar. - Att jag har gått ned i vikt är inte för att jag ändrat min kost. Jag har helt enkelt hittat en träningsform som jag älskar och som jag inte vill leva utan. Jag planerade aldrig att gå ned i vikt utan det bara hände när jag började röra på mig så pass mycket.

Sluta inte äta. - Jag har inte slutat äta och inte dragit ned och äter fortfarande det jag känner för. Mat ska vara roligt och njutbart och det ska inte leda till att du hamnar i en ätstörning för att du ska gå ned i vikt. Se till att göra maten rolig och njutbar för med mat i magen har du energi till att göra saker som du tycker är kul. Börjar du banta och sluta äta så kommer det bara leda till mer problem och risken är att du tappar livslusten.

Mat och träning ska vara roligt och njutbart. Du är värd att må bra så känn ingen press över att du måste gå ned i vikt för att passa in, för du är så vacker exakt som du är. Trivs du med dig själv så är det det viktigaste. Du duger och är bra exakt som du är så se till att ta hand om dig själv på bästa vis och bästa viset för dig vet just du själv!

#1 - MADDISENJ.SE

Åh tack tjejen, vad glad jag blir! Ska försök svara på intervjun idag, så kul att få vara med :)

Svar: Vad kul :)
Evah Åberg

#2 - Jessica Högberg

Jag håller med, livet ska njutas. Hittar man sin grej i kost/träning är det fantastiskt=))

Svar: Precis :)
Evah Åberg

#3 - Anna

Så bra! Vill själv försöka komma igång, så detta var perfekt :)

Svar: Kul att du gillade det :)
Evah Åberg

#4 - Malin

Bra tips!

Svar: Tack :)
Evah Åberg