4 tips - börja må bättre

Le och skratta! - Man kan faktiskt lura hjärnan att man är gladare än vad man är, konstigt va? Det sägs att om man ler och skrattar mycket även om man inte känner sig så glad så kommer man automatiskt känna sig gladare. Detta fungerar ibland för mig och tycker därför att ni ska testa det!

Prata med någon. - Att våga prata med någon utöver vänner och familj kan faktiskt vara väldigt viktigt. Jag skulle inte klara mig i dagsläget utan min kurator. Att få någon annans perspektiv på saker och ting kan göra så mycket. Kontakta exempelvis din skolkurator, närmsta vårdcentral, ungdomsmottagning.

Unfollow de som får dig att må dåligt. - Följer du exempelvis massor av instagramkonton som får dig att känna dig illa till mods eller får dig att tveka på dig själv? Sluta följa dem. Det bästa är att bara följa de som får en att må bra och bli glad. Omge dig av positivitet och glädje!

Ät bär. - Blåbär hjälper faktiskt till att frigöra hormonet serotonin i hjärnan, vilket får dig att må bra. Jordgubbar är också en bra sak att äta då de är bra för att stabilisera blodsockret i kroppen och kan då motverka den irritation som lätt kan uppstå vid sockersug.
#1 - Ann

Så bra tips!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#2 - Polly Svensson

Bra tips. Kram

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#3 - Linnéa

Bra tips som är enkla att genomföra. I början av min sjukskrivning (stressjukdom/utmattningssyndrom) trodde jag att allt var tvunget att vara så otroligt allvarligt. Det är visserligen en allvarlig sjukdom, men med tiden har jag kommit på att det är genom sånt som gör mig glad jag kommer framåt. Så jag tillåter mig att skratta högt och från hjärtat när något är roligt istället för att gräva ner mig helt i allvaret. Det går upp och ner, men är det roligt så tar jag tillvara de stunderna. Så att le och skratta är livsviktigt, även i svåra stunder 😊

Och blåbär 👍🏻

Svar: Vad härligt att höra :)
Evah Åberg

#4 - Netti Starby

Punkt 2 måste jag verkligen ta tag i och den sista punkten måste jag prova :-D Kram

Svar: Gör det :D
Evah Åberg

#5 - Maria-Alexandra

Punkt tre tror jag är viktig. Det finns så många bloggar och insta-profiler som verkligen får en att må dåligt, som får en att tänka på det man inte har och gör en ledsen. Jag och mina vänner pratar ofta om det, den hårfina gränsen mellan att en blogg är motiverande eller knäckande.
Kram till dig

Svar: Precis! Kram
Evah Åberg

#6 - ensekundtusentankar.blogg.se

Grattis till "ruff diamonds" 😊

Svar: Åh tack :)
Evah Åberg

#7 - jessy

Bra tips :D

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#8 - sandra.

Så bra tips, hade ingen aning om det där med blåbär och jordgubbarna :)

Svar: Det är häftigt faktiskt :)
Evah Åberg

#9 - annelie

ska verkligen tänka på dessa tips :D tack kram

Svar: Gör det :D
Evah Åberg

#10 - Sara

Jag älskar dina sådana här må bra tips. <3 Kram

Svar: Vad glad jag blir! :) Kram!
Evah Åberg