Att våga sätta krav på sin omgivning
Jag tror att vi alla behöver ställa lite mer krav på vår omgivning och nya kontakter som kommer in i vårt liv.
Jag har tidigare gjort misstaget att jag gått all in i relationer, jag har verkligen gått in med 110% och jag har funnits där hela tiden, gett av mig själv på många olika sätt medan de själva har gått in bara med 50%. När det är en sådan relation blir tyvärr den partern som går all in nedtrampad och risken att gå in i väggen ökar. 

När det gäller relationer finns det inget 50/50, det är 100/100 som gäller, för båda måste satsa helhjärtat oavsett om det är vänskap eller kärleksrelationer. Om du inte förväntar dig att någon ska finnas där, om du inte förväntar dig att någon ska bry sig eller satsa på dig, hur ska det då kunna ske? 

Det är så lätt att vi hamnar i slentrian och börjar ta varandra för givet så ibland behöver vi alla en push och en påminnelse att faktiskt bry oss mer. Man måste våga sätta lite krav för om inte jag är värd din tid och energi så är inte du värd min tid och energi heller. Vi måste visa varandra att det finns tid och rum för varandra för att det ska fungera. Du måste satsa på mig och jag måste satsa på dig. 

Sen har man givetvis sämre perioder där man inte orkar finnas till hands hela tiden för ens den man älskar, men då är det viktigt att man är ärlig om det och berättar att det är en sämre period istället för att börja ignorera personen. Det är ingen ursäkt att inte höra av sig till sin partner på flera veckor bara för att man har problem på jobbet. De flesta människor förstår att man har en dålig period, så länge man är ärlig om det.

Jag älskar att hjälpa människor, men jag måste också älska att hjälpa mig själv lika mycket så jag inte går sönder i kampen för att få andra att må bra.

#1 - Ann

Så bra skrivet!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#2 - Tilda Barkselius

Så bra skrivet verkligen, har tyvärr varit med om flera sådana relationer där jag gått in för 110% och den andra personen bara brytt sig lite någon gång ibland. Det är hemskt verkligen!

Svar: Ja verkligen! Tack så mycket :)
Evah Åberg

#3 - Sanemro

Du har så rätt så vännen! <3

Svar: <3<3
Evah Åberg

#4 - Åsa

Du är den klokaste jag vet! Du skriver alltid så bra. Jag läser och lär! All kärlek till dej!

Svar: Men åh tack fina du, vad glad jag blir! <3
Evah Åberg

#5 - Polly Svensson

Jag tycker inte man ska kräva saker av andra, där emot handlar allt om att ge o ta och är det ingen vän eller pojkvän som förstår det så är det inget att ha. Man märker dem som naturligt ger o dem som naturligt bara tar, då får man göra ett val. Väldigt bra inlägg och nej man kan inte bara hjälpa andra hela tiden för då går man sönder. Kram

Svar: Men att ge och ta handlar ju om att kräva något tillbaka. :) Alltså att man inte står ensam om exempelvis hushållsysslor utan att båda får vara med och hjälpa till. Om jag alltid lagar mat så har jag ju faktiskt rätt att ställa kravet att min sambo ska då diska exempelvis. :)
Evah Åberg

#6 - Bunny

Viktiga tankar :)

Svar: Tack! :)
Evah Åberg

#7 - tippellertopp.blogg.se

Snygg outfit å bra skrivet

Svar: Tack så mycket! :)
Evah Åberg

#8 - Polly

Jo det kanske är sant hihi. Kanske jag som inte ser det som ett krav utan en självklarhet.

Kram

Svar: Ja det kan nog vara så :) Kram!
Evah Åberg

#9 - Jessica Högberg

Kloka du! 💚

Svar: Tack <3<3
Evah Åberg

#10 - Anna

Ja, man måste våga ställa krav på sin omgivning annars kommer man bara bli nedtrampad av andra hela tiden. Jag har börjat våga ställa krav på vissa personer runt mig och det har hjälpt mig i alla fall.

Svar: Det är bra det!
Evah Åberg