Fördomar om poledance - svar på tal

Jag får flera gånger i veckan frågan om jag strippar, vad jag tar betalt för en show och människor (i synnerhet män) ber mig att visa dem vad jag gör. Ärligt talat så börjar jag bli otroligt trött på att år 2016 är människor fortfarande så fördomsfulla och tror att allt handlar om att attrahera män och allt sexualiseras. Du ser att jag tränar pole dance fitness och du ber mig alltså att visa dig vad jag gör IRL och ge dig en show, när vi aldrig ens träffat varandra. Vad får dig att tro att jag vill showa för dig? Detta om något tycker jag är brist på respekt för oss alla som håller på med denna sporten.

"Vadå sport? Jag har aldrig sett det på sportnytt?"
Så bara för att denna träningsformen nödvändigtvis inte visats på sportnytt så existerar den inte menar du? Alla tidningsartiklar eller reportage i nyheterna där de kallar det sport räknas alltså inte bara för att du inte anser det som en sport?

"Men det är ju faktiskt striptease, det har jag sett på film och tv."
Jaha, så alltså allt som finns med i filmer är verklighet? Bara för att någon strippar runt stången i en film så existerar inget annat, är det det du menar? Då antar jag att jag även kan springa genom väggar för Harry Potter kan ju det på film!

 
"Det är ju en strippstång!"
Ursäkta, vad är egentligen en strippstång? Är det en stolpe som strippar eller vad menar du med att det är en strippstång? Det är en stång, en stolpe som används till olika aktiviteter. Den kan användas till striptease, men den används också till akrobatik, gymnastik och dans. Den har alltså inget specifikt användningsområde och borde därför bara heta stång.

"Fan vad sexig kropp du har!"
Så när du ser mig göra ett avancerat trick så ser du alltså bara min kropp och inte vad min kropp faktiskt åstadkommer? Det om något är väl att sexualisera. Gör jag ett trick så vill jag att du ska se vad jag gör, inte hur jag ser ut.

"Men ni är ju så lättklädda, då är det visst stripp!"
Har du någonsin sett någon form av friidrott, gymnastik, konståkning, tennis eller andra sporter som finns? Handlar det också om att strippa då eftersom de är väldigt lättklädda? Varför går vissa lättklädda sporter bra men inte andra? Vet du ens varför vi har så pass lite kläder på oss? Eller är det bara så att du har fördomar om vertikal stång och din hjärna förväntar sig att få se lite lapdance och lite striptease? Det säger faktiskt mer om dig, än vad det gör om oss som tränar pole fitness.

Min träning har inte för avsikt att göra någon sexuellt upphetsad, även om det finns de som blir det och många som finner det både vackert och sexigt. Min träning har för avsikt att skapa en mer självsäker, tränad, stark och modig individ som vågar utmana sig själv. Min träning har för avsikt att skapa glädje och lycka för oss som utövar den, för vi älskar det vi gör och vi är jävligt bra på det vi gör. Kan inte du se det så är det ditt problem, men ta inte ut dina fördomar på oss.Kommentarer
jessy

Men gud, vilka människor. Ibland undrar man tyvärr om vissa föddes utan hjärna.. man kan hålla sina tankar för sig själv om man nu ska tänka så idiotiskt hah.

Svar: Precis!
Evah Åberg

2016-04-24 12:05:11
URL: http://jessygunnarsson.com
Netti Starby

Vilket bra inlägg och vilka konstiga frågor du har fått och fattar inte folk att det är träning? Men du har skrivit jättebra svar! Kram

Svar: Tack så mycket! :) Kram!
Evah Åberg

2016-04-24 12:23:26
URL: http://nettistarby.blogg.se/
Abra

Sedan måste man väl vara "lättklädd" för att kunna få bra grepp om stolpen?
Tycker du ger bra svar på tal! Poledance är en träningsvariant och inget annat! Det ser för övrigt sjukt kul ut och om jag vore bättre i mig själv så hade jag testat!

Svar: Precis! Det är svårt att ha massor av kläder på sig då vi behöver ha direkt kontakt hud mot stång. Tack så mycket! :)
Evah Åberg

2016-04-24 12:27:38
Lilith - livet efter Borderline

Ja idioter finns det gott om och ibland är det svårt att inte ta åt sig. Jag är i alla fall grymt imponerad av det du lyckas åstadkomma med kroppen som verktyg. Skulle gärna också tränat poledance men vad jag vet finns det inte här i stan.

Svar: Tack så mycket! :)
Evah Åberg

2016-04-24 12:37:39
URL: http://lilith.se
Polly Svensson

Bra svar på tal. Återigen okunskap. Jag som har dansat i hela mitt liv, vet vilken styrka man måste ha, det jag ser när du typ hänger upp och ned är inte din kropp, det är din styrka. Jag är helt faschinerad av att du klarar det. Kram

Svar: Tack så mycket! :) Kram!
Evah Åberg

2016-04-24 12:45:38
URL: http://pollysvensson.blogg.se/
Mathias

bra inlägg igen evah :) ser grymt ut du måste va bra vältränad (Y) håller med dig om det du skriver i inlägget också

Svar: Tack så mycket! :)
Evah Åberg

2016-04-24 13:15:26
Sofia

Riktigt sjukt att folk ska tro att poledance innebär att man strippar! Jag går ju med dans, fast hiphop mix och det har det funnits killar som ska kommentera, eller alltså inte att dansen jag går är en strippdans, men kommentarer som "det är så sexigt med tjejer som dansar" "kan inte du dansa för mig osv" och det är verkligen helt sjukt att killar tror att man har rätten o kläcka ur sig vad som helst. För man dansar ju faktiskt inte för deras skull!

Svar: Usch, det är inte okej!
Evah Åberg

2016-04-24 14:37:16
URL: http://nouw.com/mittlivsomsofia
Anonym

Tråkigt att se att folk fortfarande är så fördomsfulla :( Som jag nämnde i en kommentar tidigare så testa jag på det på en svensexa ( möhippa fick jag veta igår att det hette ). Och hade jag inte varit så skraj hade jag säkert börjat med det för tycker det är bra träning för kroppen :)

Svar: Precis!
Evah Åberg

2016-04-24 14:38:50
Linn Strömberg

Såå bra inlägg! Tråkigt att det ska behöva göras bara. Blir så jäkla frustrerad.
ja tycker bara det är så gaaalet häftigt hur jäkla stark du måste vara! Så himla coolt. Vill verkligen också kunna!

Svar: Tack så mycket! :)
Evah Åberg

2016-04-24 14:53:02
URL: http://linnstromberg.se/
Lili

Alla de där kommentarerna säger mycket mer om personerna själva än om pole eller de som utövar det. Det lyser verkligen igenom inte bara hur fördomsfulla människor är, utan hur sexistiska de är. Kvinnokroppen sexualiseras hela tiden och de är indoktrinerade i pole = striptease, för det har de sett på TV, där kvinnor presenteras som objekt. Mycket tröttsamt. Tror heller inte de fattar hur mycket fysik som krävs för det du gör!

Svar: Exakt!
Evah Åberg

2016-04-24 15:01:18
URL: http://zilverka.blogg.se/
Skogsraah ☾

Jävligt bra inlägg! Visar på hur vrickad synen är då det direkt ska antas att du strippar. Herregud...

Svar: Åh tack!
Evah Åberg

2016-04-24 15:03:15
URL: http://skogsraah.se
Pauline Hurtig

så dumt alltså, får också sånna kommentarer när jag sagt att jag vill prova...bra inlägg!

Svar: Tack!
Evah Åberg

2016-04-24 20:52:08
URL: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/
Tilda Barkselius

Galet vad folk håller på! Man blir så trött!

Svar: Exakt!
Evah Åberg

2016-04-24 21:02:25
URL: http://fluring.blogg.se/
Bunny

Words gurl <3

Svar: <3<3
Evah Åberg

2016-04-24 21:21:42
URL: http://bunnydrugz.blogg.se/
Martina

Så bra skrivet! Vidrigt hur vissa människor beter sig när de får veta att folk tränar poledance, bra att du står upp för dig! :)

Svar: Tack :) Jag håller med dig!
Evah Åberg

2016-04-24 21:59:43
URL: http://nouw.com/martinalindqvist
Bambi

Så klockrena svar :D haha klart som tusan att det är bra träning. Folk måste inse att allt inte är som på film. De kan ju försöka sig på pole med en dunjacka så får dom se syftet med att vara "lättklädd"

Svar: Tack snälla! :) Precis!
Evah Åberg

2016-04-24 22:32:20
URL: http://iambaam.blogg.se
Jessica Högberg

Förstår om du tröttnat. Men vackert är det☺

Svar: Tack :)
Evah Åberg

2016-04-24 22:53:06
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Emma

Allting är så sexfixerat idag...
Hade tyckt de hade vart kul o prova poledancing men är för klumpig xD

Svar: Precis!
Evah Åberg

2016-04-25 07:38:36
URL: http://enemma.webblogg.se
Maria-Alexandra

Bra svar på tal!
Det kan bara vara idioter som skriver sånna där kommentarer. De borde själva testa på sporten och inse vilken jäkla styrka och smidighet som krävs för att lyckas...

Svar: Tack! Precis!
Evah Åberg

2016-04-25 10:09:59
URL: http://marliina.com
Anna

Tänk om alla kunde tänkta längre än vad näsan räcker! Nej, de ser det de vill och allt på film är ju sant. :P Jag kan bara hålla med dig Evah och jag tycker liknelsen med Harry Potter var superbra! <3

Svar: Tack <3
Evah Åberg

2016-04-25 11:17:24
URL: http://villemo.webblogg.se


Kommentera här
* Alla kommentarer ska först godkännas av mig.

* Alla kommentarer jag finner stötande mot mig eller andra kommer att raderas.

* Kommentarer som "allt bra?" osv raderas, läs inlägget istället!

* Kom ihåg att ditt IP-nummer alltid loggas och att du aldrig är helt anonym på nätet!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:


Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...