6 varningstecken - lider du av ångest?
 
Överdriven rädsla och oro. - Ett vanligt tecken på ångest är att hela tiden oroa sig och överanalysera saker. Det kan gälla allt ifrån småsaker till stora saker. Alla människor oroar sig ibland för saker, men för en person med ångest blir oron så stor att den inte går att kontrollera.

Koncentrations & sömnsvårigheter. - Ett vanligt tecken på ångest är att få svårt att sova. Kanske lyckas man inte somna när man lägger sig, kanske har man svårt att slappna av eller så sover man väldigt oroligt med exempelvis mardrömmar eller vaknar ofta. Man kan också få svårt att koncetrera sig när man gör saker.

Hjärtklappning och hög puls. - Om det sker i samband med ångest kan det vara en panikattack. Det innebär att ångesten inte är konstant utan kommer plötsligt och oväntat.

Huvudvärk och yrsel. - När man oroar sig och tänker mycket så går hjärnan på högvarv vilket gör att hjärnan blir trött. Som följd kan man då få huvudvärk och yrsel:

Illamående och ont i magen. - Det är också vanligt att få andra kroppsliga besvär när man lider av ångest. Man kanske får diarré, förstoppning eller blir illamående.

Man är ständigt beredd. - När man lider av ångest så är kroppen inställd på flykt. Man är hela tiden på spänn och är beredd på det värsta, vilket gör att man får svårt att slappna av och svårt för att känna trygghet.
#1 - Bunny Therése

Prickar in allt det där, bara idag! It's gonna be a loong day...

Svar: Usch :/ Hoppas det är bättre idag <3
Evah Åberg

#2 - Sanemro

Gud vad detta stämmer bra in på mig. Hemskt att behöva erkänna det. Men ja :/
Svar: Ja, jag känner också att det ska bli kul :)

Svar: Stämmer på mig också :/ <3
Evah Åberg

#3 - Amanda Jona [SPONTAN]

Himla bra inlägg, viktigt att lyfta sånt här!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#4 - NICOLE

Har "bara" tre av de punkterna.. Usch hemskt egentligen.

Svar: Ja det är hemskt...
Evah Åberg

#5 - Anna Röd

Usch när jag får som värst ångest mår jag så illa att jag kräks, är sjukt glad att jag inte har fobi att spy för jag gör nog det minst 5-10ggr i månaden

Svar: Men usch vad jobbigt. Jag blir illamående men sällan jag kräks som tur är!
Evah Åberg