Lista - Saker jag tycker är kul
När man mår psykiskt dåligt är det lätt att tappa bort sig själv. Man vet inte vad man gillar längre, vad man tycker är kul och många gånger frågar man sig själv vem man egentligen är. Jag känner igen detta så väl och när detta väl händer är det bra att gå tillbaka till sig själv, till sitt gamla jag och fråga vad man gillade innan man började må dåligt, men även se om man funnit nya saker som ger en glädje. Därför tänkte jag lista saker som gör mig glad idag och hoppas att det kan ge er inspiration till att hitta saker som gör er glada också. För vi måste ta vara på dessa små glädjeämnen i livet som vi har för att kunna hitta tillbaka och börja må bra igen.

♥ Youtube. - Jag älskar att kolla youtube och det senaste har jag tryckt igång en spellista med Therese Lindgrens alla klipp och bara låtit listan spela för att det ger mig trygghet. Just Therese gör att jag känner mig mindre ensam och onormal för jag känner igen mig så mycket i henne.

 Kläder. - Jag älskar att handla nya kläder och sätta ihop outfits för jag börjar mer och mer intressera mig för mode. När jag väljer en outfit så tänker jag mindre, jag får inga extrema känslor av något utan jag bara kör vilket jag verkligen behöver eftersom jag ofta övertänker. Kläder får mig att fly lite från verkligheten och jag får fokusera på annat ett tag.

♥ Utflykter. - Att få ta bilen och åka iväg någonstans älskar jag. Det behöver inte vara något stort och jag behöver inte ens gå ur bilen, men att bara få lyssna på musik och se lite nytt ger mig verkligen energi.

♥ Mitt skrivande. - Det finns få saker jag mår så bra av som när jag skrivit en text jag blivit riktigt nöjd med och när jag ser responsen jag får. Jag älskar att logga in på bloggen och se alla fina kommentarer. Ni är verkligen fantastiska och ni gör att mina dagar blir så mycket bättre. Tack! ♥

♥ Inredning. - Jag älskar verkligen att inreda, både för egen del och få hjälpa andra. Jag hjälper mamma ofta och när vi pratar om saker ska stå och springer runt och provar tavlor överallt så blir jag så glad. 

♥ Att få hjälpa/peppa andra. - Jag har blivit medlem i några nya grupper på facebook och shit vad glad jag blir av att få hjälpa andra när de ber om råd. Det kvittar om det är en fråga om vilken mascara som är bäst eller om det handlar om djupare saker som psykisk hälsa, jag blir bara så varm av att få vara en stöttning för andra och göra andra glada!

#1 - Linda

Det är verkligen ett superbra tips att skriva ner saker som man gillar/är bra på/ vill göra osv. Ska göra en jag också, men i en dagbok :-)

Svar: Ja verkligen :)
Evah Åberg

#2 - JoJo

jag håller med om att kläder och inredning är kul! :D

Svar: Eller hur :D
Evah Åberg

#3 - Tilda Barkselius

Så himal bra att göra en lista med saker man gillar, och håller med dig om att Therese Lindgren är en grym inspiration!

Svar: Eller hur :)
Evah Åberg

#4 - Anna Röd

TACK! Tack för din blogg!! Vi har kommenterat lite fram och tillbaka för många år sedan men har inte haft blogg på blogg.se sen dess. Jag går också igenom en depression sen några år tillbaka och tog hjälp för ungefär 1,5 år sedan. Provat kbt, mediciner, psykolog och kurator och jodå det har gett mig verktyg men det är en lång väg kvar att gå då vi kommit fram till att detta är mycket pga saker som hänt i barndomen också.
Men så glad att jag hittade tillbaka till din blogg, den är verkligen inspirerande och du skriver så bra utifrån att gå igenom psykisk ohälsa <3 får mig att se lite positivare på saker. Önskar dig allt det bästa och tack för att du delar med dig!

Svar: Tack för din fina kommentar <3 Det är tufft jag vet. Jag har också lång väg kvar, även om jag är på god väg. Men det är svårt när det kommer små dippar hela tiden. Vi kämpar tillsammans! <3
Evah Åberg

#5 - NICOLE

Vilken härlig lista! Så viktigt att göra sådant man tycker är kul när man inte alltid mår så bra!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#6 - Hanna Karlsson

Kul att läsa om det du gillar!

Svar: Kul att du tycker det :)
Evah Åberg

#7 - Amanda

Håller med dig gällande Therese, hon är min favorit!

Svar: Samma här :)
Evah Åberg

#8 - Bunny

Alltså Therese Lindgren är som balsam för själen :)

Svar: Ja eller hur :D
Evah Åberg

#9 - Bunny

Tittar på henne just nu, haha :D

Svar: Vad kul :)
Evah Åberg

#10 - Mimmi Landberg

Tack för att du skrev inlägget som länkades på blogg.se om meningar man ofta hör som psykiskt sjuk men som sårar nått så fruktansvärt. Tack för att du tog upp ämnet! Jag hoppas folk kan börja fatta att man inte väljer att må dåligt..

Svar: Jag hoppas också folk börjar förstå mer, det är så tröttsamt att höra sådana kommentarer dagligen. :/ Kul att du gillade det!
Evah Åberg

#11 - Sara

Himla bra lista!! :)

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#12 - linah

åh vilket roligt inlägg:D!

Svar: Tack :D
Evah Åberg

#13 - Johanna Utterberg

Vi delar några intressen, roadtrips och inredning är något jag också tycker är himla kul! :)

Svar: Vad kul! :)
Evah Åberg

#14 - Louise

Superbra inlägg! :)
jag har haft ångest som legat kvar sen i söndags och när jag får det så försöker jag också bara göra saker man tycker om, för mig är det att lyssna på musik,skriva av mig i texter och kolla på feel-good filmer. Så himla bra, kram! :)

Svar: Tack snälla :) Hoppas ångesten snart går över <3
Evah Åberg

#15 - Jasmine

Jag kan relatera till några av dina tips. Fint att du delar med dig!
Kram

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#16 - Ida Jansson

Åh jag gillar också att köpa kläder och även inredning men har inga pengar till det 😔

Svar: Vad tråkigt :/
Evah Åberg

#17 - F

Jätte bra inlägg

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#18 - J - ung och utmattad

Jag tycker att det kan vara bra att faktiskt lista saker som man tycker om eller gillar, som du har gjort. Det är så lätt att fokusera på allt det jobbiga ock negativa. Tack för en fin blogg.

/J

Svar: Kul att du gillar det :) <3
Evah Åberg

#19 - Anonym

roadtrips kan va kul och bra för själen och Att få hjälpa/peppa andra.

Svar: Ja verkligen :)
Evah Åberg

#20 - moamedalicia.blogg.se

åh vad glad jag blir av din lista, vilken god människa du är tack för att du finns. <3

Svar: Men åh tack fina du <3
Evah Åberg

#21 - Livetenligtsandra

Att kunna hjälpa någon annan är guld värt! <3

Svar: Ja verkligen :)
Evah Åberg

#22 - Mia Forsberg

Ja det var så kul att få paketet, och särskilt den där dagen då jag mådde sämre. Det muntrade upp :)

Håller med i det du skriver, det är svårt att hitta de roliga sakerna när man mår dåligt.. det som förut varit roligt känns liksom inte roligt, det är bara tomt typ för mig.. :( Så jobbigt och tråkigt men läkaren säger att det är vanligt. Har idag fått börja med en till medicin så jag hoppas jag börjar må bättre snart, även fast han sagt att de första 1-2 veckorna kommer jag nog må sämre för det är tydligen vanligt när man äter denna medicin. :/

Svar: Hoppas det snart blir bättre <3
Evah Åberg

#23 - bylittlenea.blogg.se

Så otroligt viktigt att veta vad som får just en själv att må bra och att se till att unna sig det. För mig är det att vara kreativ, yoga, vara ute i naturen och fotografera utöver min familj och mina närmaste vänner.

Svar: Vad härligt :)
Evah Åberg

#24 - LIL' BABUSTYLE - Chronic pain warrior

Just nu är jag i en sån period där ingenting är kul. Det jag älskade att göra är bara jobbigt och finner ingen glädje i det...

Svar: Så jobbigt :/ Hoppas det snart blir bättre <3
Evah Åberg