Måndagstipset #21


 
Idag vill jag tipsa er om dessa godisar. Det är små chokladkulor med nöt-creme i mitten och de är otroligt goda! Provade dessa först i helgen och jag ville inte sluta äta dem. Jag köpte dem på coop forum, men de finns säkert att få tag i på de flesta ställen. :) Så har du inte provat dem än så tycker jag att du ska göra det nu!

Läsarintervju #38 - Stina


 
Hej Stina! Berätta lite om dig själv, vem är du?
Jag är en 18årig tjej som älskar att testa på nya saker, resa och upptäcka nya platser samt inspirera andra till att kämpa för sina drömmar och tro på sig själva. Om jag skulle beskriva mig själv med 3 ord skulle jag säga att jag är positiv, envis och ansvarsfull. Jag står för mina åsikter och vad andra tycker påverkar inte mig speciellt mycket. Jag har alltid gått min egen väg trots alla andras åsikter, vilket har hängt kvar sedan jag var mycket liten. Vilket delvis även förklarar min envishet. Har jag en åsikt, så står jag för den och ger mig inte i första taget.

Vad får man se i din blogg?
I min blogg delar jag med mig av mycket texter, eftersom jag älskar att skriva, där jag oftast skriver om lite djupare ämnen som tex självförtroende eller svåra situationer i livet. Mitt mål med bloggen är att inspirera och motivera andra dels till att följa sina drömmar men också till en roligare vardag. Detta blandas med mode-och skönhetsrelaterande inlägg vilket är något som ligger väldigt varmt om hjärtat.

När och varför började du blogga?
Min första blogg startade jag när jag var runt 11 år. Då var det faktiskt i princip ingen annan som bloggade på min skola eller som jag kände osv. Det var endast jag och en annan kompis som startade varsinn blogg för att testa. Jag som alltid har tyckt att det har varit roligt att skriva fastnade såklart direkt för det. Sedan har jag haft några bloggar emellan det. Min nuvarande blogg har jag drivit sedan januari 2015 och innan det hade jag haft ett uppehåll med bloggandet ganska länge. Anledningen till att jag startade min nuvarande blogg var att jag saknade bloggandet och att ha någonstans att skriva av mig och att jag älskar att inspirera andra. Jag tycker helt enkelt att blogga är sjukt roligt!

Vad tycker du är viktigt att tänka på innan man publicerar ett inlägg?
Innan man publicerar ett inlägg tycker jag det är viktigt att tänka på att man har stavat korrekt, jag hatar att läsa bloggar som innehåller en massa stavfel. Det är även viktigt att man har minst en bild till inlägget, vilket ger inlägget mer "liv" samt att använda en intresseväckande rubrik för att locka in läsare. Se dock upp med att "lura in" dina läsare genom att använda en rubrik som inte alls passar in på inlägget bara för att få läsare. Det får dig att frastå som opålitlig.

 
Känner du dig säker i dig själv?
Jag skulle påstå att jag har bra självkänsla. Jag gillar mig själv och de egenskaper jag bär på. Jag kan inte heller påstå att jag har några riktigt stora komplex över någonting på min kropp. Sedan finns det såklart vissa delar jag är mindre nöjd med än andra. Men jag har lärt mig att acceptera mig själv och jag måste faktiskt erkänna att jag är riktigt nöjd. Men bra självkänsla kommer inte bara sådär, det måste man jobba för att få. Jag hade inte alls lika bra självkänsla när jag var mindre, men förstod att det var något som jag var tvungen att jobba på för att verkligen ta mig dit jag vill.
När det gäller mitt självförtroende så är det bra, men där finns det fortfarande lite att jobba på, vilket jag gör varje dag.

Vad är dina bästa tips för att bli säker i sig själv?
För att bli säker i sig själv är mina bästa tips att hur läskigt det än låter, utsätta sig för de saker som skrämmer dig. När du gjort det tillräckligt många gånger kommer du inte tycka att det är läskigt längre och det kommer resultera i bättre självförtroende. 
Ett annat tips som jag tycker är bra är att skriva ner allt som du är nöjd med hos dig själv och saker du har åstadkommit och sluta jämföra dig med andra. 
Ännu ett bra sätt är att sätta upp mål och kämpa för dem. Sedan när du har uppnått dem så belönar du dig med något som du sedan tidigare har bestämt vad det ska vara. 

Har du någon förebild?
Jag har ingen specifik förebild, tyvärr. Jag inspireras av en massa människor hela tiden. Det kan handla om bloggare, instagramkonton, entreprenörer, folk på stan osv. En annan stor inspirationskälla är tumblr, weheartit och pinterest. 

Vad gör dig på bättre humör en dålig dag?
Har man en dålig dag är det många som påstår att det är svårt att få den att vända. Vilket jag kan hålla med om till en viss del. Det är väldigt svårt, men det är inte omöjligt. Man kan ju alltid kämpa för att den inte ska bli ännu sämre och endast göra saker som man faktiskt mår bra och blir glad av. Jag gillar att träna för att få ut all min irritation. Och oftast hjälper det faktiskt väldigt bra. Jag brukar känna mig som en helt ny människa efter att jag har tränat, vilket är så skönt. Jag brukar även unna mig själv saker som tex baka något gott, köpa en tidning och bara ligga i sängen och läsa, kolla en massa youtubevideos eller att ringa en vän/min pojkvän brukar alltid göra mig på lite bättre humör.

Tack för alla bra svar! :) Ni hittar hennes blogg här.Feminismen stöttar män

Många tror att feminismen bara gynnar kvinnor, att vi aldrig tar upp mansfrågor och aldrig stöttar en man. Sanningen är att feminismen även kämpar för män och nu pratar jag om riktiga feminister. Har du aldrig tänkt på att detta samhälle vi lever i även drabbar dig som man?

En man som vill klä sig i kvinnokläder eller göra så kallade "kvinnosaker" blir ofta nedtryckt och utfryst. Han får höra att han inte är en riktig man, han är ju en fjolla eller en bög, enbart för att han väljer att göra "kvinnosaker" så som att dansa, jobba på förskola eller att vara makeupartist, för saker vi kvinnor gör är ju enligt samhället mycket sämre. Förknippas en man med dessa saker så sjunker ju såklart hans maktposition, för kvinnosaker är ju inte lika bra.

Har du någonsin tänkt på att du som man aldrig får visa känslor? Du ska ju ha "balls och stake". Du får ju inte gråta eller vara rädd för något, för då är du en mes. Du kan även bli kallad fjolla och bög, särskilt av andra män som då anser sig ha de där "ballsen".

 

Har du någonsin tänkt på att flickor blir tilldelade en barbie och pojkar får bilar, supermanfigurer och lego när de är små? Att flickor lär sig från barnsben hur man ska vara för att undvika att bli våldtagna, medan pojkar får bete sig hur de vill och ursäktas med att "boys är boys"? Har du någonsin tänkt på att du som du man knappt kan gå bakom en tjej på vägen hem eftersom hon är rädd att du ska vara en våldtäktsman som följer efter henne? Att kvinnor går med en ständig rädsla för att bli mördade och våldtagna och det drabbar även dig som man, eftersom hon kan bli misstänksam och rädd, för det står ju tyvärr inte våldtäktsman i pannan på en våldtäktsman. Därför vet hon ju inte vem den där våldtäktsmannen kan vara.

Detta är inte bra för någon, oavsett kön. Alla borde få jobba med det de vill. Alla borde få se ut och få leka med vad de vill, oavsett kön. Alla ska få visa känslor utan att bli kallade för öknamn, oavsett kön. Så som samhället ser ut idag är inte hälsosamt för någon. Pojkar ska inte uppfostras till att vara maskiner med "balls" som inte får visa känslor. Flickor ska inte uppfostras till att vara dockor som lever för andras skull. Feminismen kämpar för jämställdhet och för att stereotyper i samhället ska försvinna, för vi är ju faktiskt alla egna individer, med känslor och tankar. Vi ska inte behöva vara på ett visst sätt för att bli accepterade, för samma rättigheter ska gälla för alla oavsett kön, läggning och intressen. Vi är bra som vi är, man som kvinna som hen.


En typisk "tjejtidning" och en typisk "killtidning".

Bild 1 | Bild 2

Medias ideal skadar oss

Det genomförs ca 25.000 skönhetsoperationer varje år i Sverige. Ca 85% är kvinnor. SIFO har gjort en undersökning på uppdrag av SVT där 1000 personer intervjuades. Populärast är det bland tjejer mellan 15-29 år att vilja fixa till något på sin kropp och det har ökat med nästan 40% på enbart två år. Siffror från KÄTS visar att det är ungefär 100.000 personer som har en diagnostiserad ätstörning i Sverige.

Vi matas hela tiden med att vi inte duger som vi är för varje år kan vi läsa i tidningen: "Så får du den perfekta strandkroppen.” och bilderna på perfekta kroppar tar över hela instagram. Unga tjejer delar dessa bilder som inspiration, för de tror att det är så man ska se ut. En studie från Sveriges kvinnolobby visar att 9 av 10 unga kvinnor inte är nöjda med sin kropp, att media många gånger fått dem att må dåligt över sitt utseende. Media och samhället borde lägga tiden på att bygga unga, starka och självständiga individer, men istället bryter de ned dem och får dem att tro att de inte duger som de är och media tjänar pengar på det.

Nu sitter nog vissa och tänker: "Men det är väl bara att strunta i idealen och gå sin egen väg. Det klarar jag."
Det är jättebra att du kan ignorera dessa ideal och gå din egen väg, men det handlar inte om dig. Det handlar om de som hamnar i självskadebeteenden på grund av att de inte klarar av pressen och som statistiken visar så är det faktiskt ganska många som hamnar just där. För många unga tjejer blir kroppen ett objekt, något som är till för att tillfredsställa andra och det är lätt att "bli sitt utseende". Får man då inte den där bekräftelsen för sin kropp som man tror att man behöver så blir det väldigt lätt att hitta fel och man lägger lättare märke till vad "alla andra har" och uppmärksamheten de får.


Vare sig vi vill eller inte så blir vi väldigt påverkade av samhället och de ideal som finns, särskilt när vi blir matade dag ut och dag in om vad som är det "rätta utseendet"
för något är ju faktiskt orsaken till att så många unga tjejer vill ändra sitt utseende och är så missnöjda. Så jag tror faktiskt att anledningen till att skönhetsingrepp ökar är den idealbild som finns och som gör att vi tror att vi är fel om vi inte passar in i den och då vill unga tjejer ändra på sig själva i hopp om att de blir lyckligare.


Idealet måste få ett stopp, människor ska inte behöva gråta sig till sömns på grund av att de känner att de inte duger och ni måste sluta ge offret skulden! Man väljer inte att må dåligt, man väljer inte att hata sin kropp eller att få anorexia. Ni måste våga ta debatten om hur ideal faktiskt påverkar. Prata med era barn och unga om detta, få dem att förstå att utsidan inte är det viktigaste och få dem att förstå att bilderna i media inte är verkligheten. Vi är alla olika. Vi ser olika ut och det är okej. Det ska inte finnas något rätt eller fel, en mall för hur magen eller brösten ska se ut. Vi är alla bra som vi är och din kropp duger exakt som den är!


Bildkälla

Att vara sexig...

 


När du försöker vara sexig, men inser att det inte är din rätta sida... (Klippet kanske inte går att se i mobilen men då kan ni kolla in min instagram missevahle !)

Vinster av tankesätt/beteenden

Som jag sagt innan så är hjärnan beroende av vanor, man gör och tänker saker av gammal vana. Har man någon gång fått en vinst av ett visst beteende eller ett visst tankesätt så är det lätt att man fortsätter med detta för att hjärnan har ställt in sig på att man får en vinst av det. 

Exempel:
Du brukar skriva elaka saker till människor på internet. Fast att du vet att detta inte är bra för varken dig eller någon annan människa i längden då du sårar andra, gör illa dig själv med att få dåligt samvete så fortsätter du. Vad är då den så kallade "vinsten" i detta? - Jo det kan vara att du får ur dig lite aggressioner och du får uppmärksamhet. Då kan det kännas som en vinst för stunden, vilket gör att du fortsätter med detta, fast du vet att det förstör i längden. 

Hjärnan blir då van med att detta beteende gynnar dig för stunden, då vi många gånger hellre vill ha vinsten/belöningen/lugnet nu än om två veckor. Samma kan även gälla rökning, att skära sig eller att svälta sig exempelvis. Då gäller det att hitta andra sätt istället som gör att man kan få ut en vinst av beteendet och tänkesättet på både kor och lång sikt.

Vad kan det vara för beteende och tankesätt då istället?

* Att hitta en hobby, som att måla, spela gitarr eller kanske spela in film.

* Träna. Motion är bra för båda kropp och själ.

* Tänka på bra minnen som får dig att skratta.

* Tänka positiva tankar om dig själv och livet.


Du är din egen fiende (repost)

"Jag är så ful och äcklig. Mina lår är för stora... Mina bröst är för små. 
Titta bara på mitt hår. Det bara hänger. Till och med mina korvfingrar är hemska. Fan vad jag hatar mig själv, fula jävel!!!"

Har du tänkt så här någon gång när du sett dig själv i spegeln? Har du sagt så här till dig själv någon gång när du stått i ett provrum på H&M och tycker att ingenting passar? Jag förmodar att de flesta av er kommer svara ja. Skulle du säga så här till någon annan? Jag hoppas att de flesta av er kommer svara nej. Men hur kommer det sig då att vi tycker det är rätt att behandla oss själva så här?

Vi kan nog enas om att det inte är rätt att säga/skriva så här till någon annan människa, men ändå finns det människor som dagligen trycker ned sig själva och jag tror att vi flesta av oss har gjort eller gör detta i perioder. Varför tror vi oss ha rätten att säga så här om oss själva? Du har inte rätten att trycka ned någon annan, men du har heller inte rätten att trycka ned dig själv. Du har exakt lika stor rätt att må bra som resten av världen har, men ändå står du där och trycker ned dig själv i skorna och mobbar dig själv. Sluta med det!

Jag vet hur det är, jag gör det själv ibland men det måste bli ett stopp på mobbningen från oss själva. Varför skulle just dina lår vara för stora? Varför skulle just du vara äcklig och ful? Varför skulle just du vara mindre värd än andra? - Det finns ingen anledning! Från och med idag så slutar du upp med att trycka ned dig själv. Du är perfekt som du är och INGEN, vare sig du eller någon annan ska få ta det ifrån med dig! 

Iväg och anteckna alla bra saker om dig själv, NU!


Läsarintervju #37 - Sofia


 
Hej Sofia! Vem är du och vad gör du om dagarna?
Sofia heter jag, fyller 23 år i år. Jag är utbildad undersköterska och arbetar som vikarie inom LSS där jag är handledare för personer med utvecklingsstörning. På fritiden tycker jag om att umgås med nära och kära, fotografera, resa och mitt mål är just nu att hitta mig själv och att hitta tillfredsställelse i mitt liv och i min hälsa.

Vad handlar din blogg om?
Jag bloggar om mitt liv med fokus på fotografering och psykisk ohälsa. I bloggen pratar jag öppenhjärtligt om mina erfarenheter av att bli utsatt för våldtäkt, sexuellt övergrepp, att leva med bipolär sjukdom, posttraumatisk stress och att medicinera livet ut men även om min vardag, skönhet och hälsa.

När började du blogga?
Jag har idag bloggat i ungefär två år men har tidigare haft andra bloggar som jag lagt ner. Sammanlagt har jag nog bloggat i över 5 år men min nuvarande blogg är två år gammal.

Vad fick dig att börja blogga?
Jag började faktiskt blogga på Lunarstorm när jag var runt fjorton år (i år blir jag 23). Jag har alltid skrivit dagbok och tyckte att det vore roligt att dela med mig av mitt liv till andra också, så på den vägen är det.

Vad får dig på bättre humör en dålig dag?
Kramar och närhet av min familj, hund och pojkvän. Små överraskningar i form av  t.ex en bäddad säng, en chokladkaka eller att få små komplimanger. Jag mår också bättre av att få vara kreativ, fotografera, pussla eller liknande.

Vad är det roligaste med att blogga?
All positiv respons man får! Och när personer delar med sig av sina egna händelser och erfarenheter av psykisk ohälsa. Vi hjälper varandra och ger stöd trots att vi aldrig har träffats. Det är fint.

Glass eller godis?
Godis, helt klart! Är en riktig godisråtta, hehe.

Har du någon förebild?
Nej, inte riktigt. Jag ser upp till olika saker hos olika människor. När det gäller fotografering ser jag upp till en, när det gäller psykisk ohälsa och att dela med sig av sina storys är det en annan. Det är små saker i varje människa jag ser upp till helt enkelt :)

Tack för alla fina och bra svar! :) Ni hittar hennes blogg här.Att se sina framsteg

Ni som följt mig ett tag vet att jag brukar göra inlägg där man ska berätta saker man är stolt över med sig själv, vad man har gjort osv. Jag tycker det är viktigt att man ser sina bra egenskaper och att man ser sina framsteg, så idag tänkte jag lista några framsteg som jag är nöjd med och jag vill att ni listar några av era framsteg i kommentarsfältet. :)


Jag har skaffat lägenhet. - Jag har länge drömt om att få eget men det har inte varit rätt tidpunkt varken med ekonomi eller min ångest. Men en dag vaknade jag och kände mig redo och kände att jag kommer klara detta och nu har jag snart min egna lägenhet. Kontraktet är påskrivet och jag ska snart flytta in! :)

Jag har ringt samtal som jag inte klarat tidigare. - Exempelvis tandläkaren. Jag är livrädd för tandläkaren men för en vecka sen tog jag mod till mig och ringde och efter lite problem fick jag en tid och ska dit imorgon.

Jag har stått upp för mig själv och satt gränser. - Jag har satt ned foten och tagit tag i saker och visat att det inte är okej med vissa beteenden. Jag är så glad att jag tog detta steget och faktiskt klarade av det. Jag har blivit starkare i mig själv och tänker inte bli behandlad hur som helst.

Vad har ni gjort för framsteg som ni är stolta över? :)


Läsartips #10


Idag är det Saras tur att dela med sig av sina tre bästa tips. :) Ni hittar hennes blogg här.

1. Ha inte så höga krav på dig själv. Du kanske misslyckades med något, men det gör inget. Du är bra som du är, ditt värde sitter inte i hur bra du presterar. Du får tänka på saker, prata om saker, men älta inte hur länge som helst. Fokusera istället på de bra sakerna med dig, säg dem gärna högt eller skriv dem i en dagbok. 

2. Var ute i naturen! Gå bland träden, hör vinden, fåglarna och havet, känns doften av skog och blommor. Kroppen blir automatiskt lugn av naturen, pulsen sänks redan om vi ser en bild av den. Stanna upp och se på allt vackert runt omkring dig, ge dig en stund och bara njut. Att det sedan dessutom är bra motion att promenera är ju bara ännu bättre. 

3. Ta med naturen hem! Ät mycket frukt och grönt, det är både gott och nyttigt. Ha mycket krukväxter runt dig, de får dig att slappna av och ökar också både det fysiska och psykiska välmåendet genom att rena luften från kemiska föroreningar, höja luftfuktigheten och mycket mer. En snittblomma på matbordet eller en skål stenar och snäckor kan också göra gott, det behöver inte vara så svårt. 


Vill du också skriva dina bästa må bra tips och få en länk? Kommentera då inlägget jag länkar här nedanför så får du också synas med dina tips. :) Direktlänk till inlägget.

Visa uppskattning innan det är för sent

Det är så konstigt hur många människor fungerar. När någon har dött så ska det köpas blommor och läggas på graven, man ska vara där ofta och sörja personen. Man ska tända ljus och visa att man tänker på personen, men hur många gör detta för personen när personen är vid liv? Det är väl ännu viktigare att visa uppskattning när personen faktiskt lever?

Vi människor är så bra på att inse allt när det är för sent, att börja uppskatta och sakna personen när personen redan är borta. Vi människor är så bra på att stöta bort folk för att vi inte visar tillräckligt med uppskattning till varandra och det är ju just när vi lever som vi behöver den där uppskattningen. Alla människor behöver bli sedda för vilka de är, alla människor behöver ibland fina ord och kanske en fin blomma. 

Vänta inte tills dina nära och kära är döda med att visa uppskattning. Vänta inte till de tröttnat och lämnat dig. Visa uppskattning regelbundet medan ni har tiden att göra det, för en dag kan det vara för sent. Tycker du om någon? - Säg det till personen! Uppskattar du den där tårtan du fick? - Visa det för personen! Vi måste börja ta hand om varandra innan det är för sent.


Jag är med lägenhet!


Ni vet den där nyheten jag har velat berätta? Jag har fått lägenhet! :D Jag kommer flytta in den 1:a mars om renoveringen är klar då jag ska få lite nytt i lägenheten innan jag flyttar in. Det är mycket bra som händer nu och jag är så glad! :D Wiiii! Har även lite andra roliga nyheter som jag kommer berätta framöver. Känns så bra just nu!

Det är också en anledning till varför bloggen är lite lidande när det gäller uppdatering just nu. Jag håller på att packa, rensa osv så har fullt upp om dagarna nu. Därför har jag inte riktigt inspiration eller motivation till att blogga, men jag kommer komma tillbaka som vanligt framöver och ni kommer ju självklart få några inlägg då och då när jag hinner. :)

Läsarintervju #36 - Linn


 
Hej Linn! Berätta lite om dig själv.
Jag är en 16-årog tjej som är adopterad från Sydkorea. Jag landade i Sverige 11 september 1999 och var då fyra månader gammal. Nu går jag första året i gymnasiet med inriktning samhällskunskap. Tillbringar mycket tid med min kille och på gymmet och försöker lära mig att jag alltid duger.

Hur ofta tränar du och hur kommer det sig att du fick sådant stort intresse för det?
Tränar 5-6 gånger i veckan och mitt intresse för träning på gym växte i slutet av sommaren 2015. Gick till gymmet en gång och fixade en provvecka och efter det har jag varit helt fast. Mår så bra när jag är där. Det är ren terapi för mig.

Vad är dina tre bästa träningstips?
Gör det du tycker är kul. Träning är så mycket mer än gym. Fotboll, tennis, dans- you name it.
Fixa ihop ett gäng vänner som kan träna tillsammans.
Lyssna på kroppen. Det är så viktigt att inte träna om du t.ex.är sjuk.

Anser du att du är säker i dig själv?
Det beror helt på faktiskt. Det är verkligen olika från dag till dag. Vissa morgnar vaknar jag upp och känner mig så nöjd med mig själv och mitt liv, medan jag andra morgnar bara vill gräva ner mig för att jag känner mig så värdelös. Men mitt mål är att inse att jag duger precis som jag är, hela tiden.

Vad är dina bästa tips för att bli säker i sig själv?
Ställ dig framför spegeln varje morgon och säg ”Du duger”. Det låter helt meningslöst, men det hjälper verkligen!

Hur länge har du bloggat?
Har bloggat sen jag var kanske 10 år, men har haft sååå många olika bloggar. På min nuvarande blogg (linnisgood.blogg.se) har jag bloggat sedan februari 2015.

Vad får man se i din blogg?
Mestadels foto, träning, pepp, åsikter, tips och vardag.

Har du några favoritbloggar?
Oj vad svårt! Läser så många, men inte några ”storbloggar”. Läser t.ex. inte Kenza’s eller Kissie’s  dagligen osv. Men två bloggar jag verkligen kan rekommendera är http://spontan.blogg.se/ och www.celinelf.blogg.se. Så underbara bilder i bloggarna!

Kul att du ville delta i en intervju Linn. :) Ni hittar hennes blogg här.Att bli förminskad i en relation

Tänk dig att du är i en destruktiv relation, där du hela tiden blir nedtryckt och förminskad. Där din partner inte uppskattar dig och du får aldrig en komplimang, för något. Jag har varit där och efter en tid tillsammans med en sådan person så sjunker ens självkänsla. Man tappar bort sig själv och man börjar tro att ingen någonsin kommer kunna älska en för den man är.

Att ständigt få höra att ens partner inte har ork att visa uppskattning, inte har energi till att ge en komplimang för utseendet eller för personligheten, men samtidigt berömmer andra inför dig tär något enormt på självkänslan. Tänk dig när du har fixat en god bakelse till din partner och det enda din partner säger är: "Titta, min tjejkompis är så himla bra på att baka." Tänk dig när du har stått och fixat dig, sminkat dig och klätt dig fint och det enda du får höra är: "Min kompis syster ser bra ut, killarna står i kö för henne och hon är en otroligt fin person för hon ville utbilda sig till sjukgymnast för hennes mamma är sjuk." Men du får inte ett ord om hur fin och bra du är. Du får inte ett ord om hur duktig du är och hur personen uppskattar det du gör. För enligt partnern själv så har personen inte energi nog till att ge dig uppmärksamhet eller komplimanger. 

Tänk dig att du hela tiden blir jämförd med din partners ex. Du får höra vilka trosor du borde använda för personens ex använde sådana trosor. Du får höra hur du borde raka ditt underliv för personens ex gjorde så. Du blir hela tiden jämförd med någon personen älskade innan.

 
Till slut börjar man tvivla på sig själv och man börjar fundera vad det egentligen är för fel på en själv... Varför räcker jag inte till? Vad behöver jag göra för att bli tillräckligt bra? Många kanske tycker att det bara är att lämna en sådan relation, men det är inte alltid så lätt. När man ständigt blir nedtryckt i en relation är det svårt att lämna för ens självkänsla sjunker, man tror att man förtjänar att behandlas så här, man tror att man aldrig kommer hitta någon som älskar en för den man är. 

Men sanningen är att det kommer man, man kommer att träffa någon som älskar en exakt för den man är. Man är tillräcklig och problemet ligger hos den som förminskar sin partner, inte tvärtom. Det finns personer där ute som bara väntar på att få överösa dig med kärlek och uppskattning, som ser dig för den du är. När man väl kommer ifrån en sådan här relation så mår man till slut mycket bättre och även om det kan ta tid att bygga upp självkänslan igen så går det. Du är värd att må bra, du är värd att hitta någon som ser dig. Du är värd att få höra vad bra och fin du är, för alla behöver vi bekräftelse och komplimanger. Hitta den där personen som ger dig detta och försök att inse ditt eget värde så du kommer ifrån en destruktiv relation. Du är bättre än så!

 
Bild 1 | Bild2

En dag med Elin
Igår var jag på stan med min vän Elin. Vi gick runt och handlade lite och sen åt vi lite god mat och fikade. Vi har inte träffats på jättelänge så det var kul att komma ut lite och hitta på något tillsammans. :) Jag köpte lite inredning och sen fick jag även med mig två armband som jag tyckte var riktigt fina. :)

Jag har så mycket roligt att berätta för er, men jag kan inte säga något än förrän allt är helt klart! :) Längtar så efter att få dela med mig till er. Ni får ursäkta att jag inte skriver så mycket just nu mer än vardagsinlägg osv för jag har verkligen ingen inspiration just nu. Det står helt still och jag har så mycket runt omkring mig just nu så ni får ha tålamod!

Fredagsbloggen #20


 
Idag vill jag tipsa er om Platins blogg. Jag började följa henne för ett tag sen och fastnade direkt faktiskt. Jag tycker det är roligt att fälja henne och hennes liv. Hon skriver mycket om sina åsikter kring saker, hon gör även videos och uppdaterar om sin dag. Hon uppdaterar ofta och har en fin design och jag får lite känslan av 2010 när jag besöker hennes blogg, på ett positivt sätt alltså. Det var på den tiden jag läste flest bloggar och tyckte det var som roligast. Jag tycker absolut att ni ska kolla in hennes blogg! :)

Recept: Jordnötssmoothie


 
Du behöver:
Mjölk
Jordnötssmör (Jag hade ca tre matskedar)
Banan

Gör så här:
Häll i allting i en mixer och blanda.
Om ni är osäkra på mått så är det bara att smaka av, jag minns inte hur mycket mjölk jag hade men gå på känn så blir det bra. :)

Läsarintervju #35 - Freja


Hej Freja! Berätta lite om dig själv, vad gör du om dagarna?
Jag studerar på komvux, annars är jag hemma, gör hushållssysslor då jag bor i egen lägenhet, kelar med min katt och min pojkvän. Sedan bloggar jag såklart =)

Hur länge har du bloggat?
Jag har bloggat i ca 5 år ungefär.

Vad är det roligaste med att blogga?
Det roligaste är feedbacken från alla läsare, att man får inspiration och att man får en tillbakablick av sitt liv, när man går igenom arkiven upptäcker man hur mycket man har utvecklats som människa.

Varför började du att blogga?
Jag började blogga för att jag var inne i en tuff period och har alltid älskat att skriva, så jag skapade en privat blogg med lösenord där jag kunde skriva ner alla mina tankar och känslor som en slags terapi.

Ditt bästa tips för att göra en dålig dag bättre?
Det är ju helt från person till person, jag bäddar ner mig i soffan med en kopp te och kollar på mina favorit filmer Sagan om Ringen eller Star Wars, funkar varje gång ;)

Har du något favoritcitat?
Jag har många, så väljer en utav mina favoriter:
"When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace"
- Jimi Hendrix
 
Vad gör du helst en ledig dag?
Äter utemat och kollar på tv-serier haha.

Har du någon tatuering?
Ja, jag har ett tassavtryck som symboliserar min kärlek till katter och mitt stjärntecken, lejonet.

Tack så mycket för alla svar :) Ni hittar hennes blogg här.

 
 

Sexuella trakasserier och könsroller

Friendsrapporten för år 2015 visar att arbetet mot mobbning, kränkningar, sexuella trakasserier och könsroller måste fortsätta. De har pratat med 15.000 barn. Rapporten visar att ett till två barn i varje klass är utsatt för mobbning och de vanligaste grunderna är kön, ursprung eller sexuell läggning.

32% av barnen i årskurs 6-9 som varit utsatt var mobbning och kränkningar uppger att grunden var personens kön. Ett exempel på detta var: "Du får inte vara med, tjejer kan inte spela fotboll." Återigen ser vi hur gamla könsroller visar sig i vårt samhälle, även bland de små. Tjejer kan inte göra allt som killar kan enligt samhället och vi kan ju fråga oss vart detta kommer ifrån egentligen? Varför skulle ett kön vara bättre än det andra?

Var tioende elev på mellan - och högstadiet uppger att de har blivit utsatta för sexuella trakasserier under det senaste året. Vanligast är det bland tjejer på högstadiet. Där har 13% av tjejerna blivit utsatta för sexuella trakasserier jämfört med 8% av killarna. Exempel på detta är kommentarer, blickar, meddelanden, visslingar, tafsningar och rykten som handlar om sex eller de utsattes kropp. Återigen ser vi hur könsroller tar över och det blir ett maktspel då trakasserier är kopplade till maktstrukturer i samhället.

I årskurserna 3-6 ser vi att den vanligaste kränkningen är vilket land du kommer ifrån. Däremot i årskurserna 6-9 handlar det istället om kön eller könsöverskridande identitet.Bildkälla

Att vara redo för en förändring

När man ska göra en förändring i sitt liv så krävs det oftast att man är redo för det. 
Du kanske har försökt slutat röka men trillat dit igen efter 2 månader? Det kan ha berott på att du egentligen inte var redo för att sluta och kanske inte ville det helhjärtat. Även om man vill något så kan det där begäret fortfarande ha övertaget och vinna, men är man helt redo för det så är man starkare än det där begäret.

Oftast brukar det vara så att man en dag vaknar och känner att man är redo. Man känner för att bara kasta de där cigaretterna och det är oftast då som man lyckas som bäst, just för att man helhjärtat känt att det räcker nu. Även om du inte har lyckats sluta röka än, så kommer den dagen komma för en dag kommer du vara starkare än begäret.

Jag vet själv hur det är med att vara redo för vissa saker. Jag har gjort stora förändringar i mitt liv på senare år och det beror på att jag har varit redo för att inse saker. Jag har varit redo för att ta tag i det och faktiskt kämpa. Så ge inte upp bara för att du exempelvis inte lyckades sluta röka nu, för du kommer lyckas framöver!


Måndagstipset #20


Är du ute efter att köpa en ny soffa? Eller kanske vill du sälja en matta? Då vill jag tipsa er om att använda "köp och sälj" på facebook. Det finns olika grupper för olika städer så det finns bland annat "Karlstad köp och sälj" eller "Stockholm köp och sälj" osv. Här kan man hitta mycket fynd och även få saker sålt på ett snabbt och smidigt sätt. Jag tycker detta är smidigare än blocket faktiskt och jag håller mycket koll i dessa grupper.

Perfekt att hålla koll i dessa grupper om man exempelvis ska flytta och behöver köpa lite nytt och det är ju miljövänligt att köpa begagnat också! :)


 
Bildkälla

Perfekta bilder och fler följare

"Så får du fler följare på instagram."
"Så får du ett perfekt feed på instagram!"

Vi matas hela tiden med att vi måste ha många följare på våra sociala medier. Vi matas hela tiden med vad som är de perfekta bilderna och hur det perfekta ska vara. Visst är det roligt med följare och fina bilder, men är det verkligen så viktigt att ha det där perfekta feedet, med perfekta bilderna som får folk att drömma sig bort?

Jag tycker faktiskt inte det. Jag vill hellre visa verkligheten och lägga in exakt det jag känner för för stunden. Oavsett om det är en bild på en fin solnedgång eller på att jag äter banan. Jag vill inte behöva tänka på att bilderna måste vara perfekta och passa in i mitt feed. Jag vill se verkligheten även hos andra. Jag vill se lite av det där kaoset som blir när man blir småbarnsförälder. Jag vill se när någon råkat spilla ut kaffet över datorn. Jag vill se verkliga bilder, på verkliga människor som inte försöker vara så perfekta hela tiden.

För när vi matas med det perfekta hos alla, vad händer då med oss? Det är svårt särskilt som ung att tänka att det där bara är en fasad, att man bara ser en liten del av personens liv och personen då väljer ut det bästa. Jag önskar att fler offentliga personer kunde visa upp sin ärliga sida lite mer då ingen är perfekt. Ingen har ett perfekt liv.


Recept: Tacopaj


 
 
Du behöver till 6 potioner:

Pajdeg
150 gram margarin
4,5 dl mjöl
4 msk vatten

Köttfärs

500 gram blandfärs
1 påse Santa Maria Tacokrydda

Fyllning
5 dl creme fraiche
5 dl riven ost
2 st vitlöksklyftor
1 st röd paprika
1 st grön paprika
4 st tomater
1 burk majs
peppar
salt

Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Förbered pajdeg. Smula margarinet tillsammans med mjölet, tillsätt vatten och knåda ihop till en jämn deg. Tryck ut degen i en ugnssäker form, gärna upp över kanterna eftersom degen krymper lite i ugnen. Sätt formen i kylen.
3. Hacka tomater, paprika i små bitar. Pressa vitlöken. Blanda ihop med creme fraichen, osten och majsen. Tillsätt salt och peppar.
4. Ta ut pajdegen från kylen och "picka" den med en gaffel. Sätt in formen i ugnen ca 10 minuter.
5. Stek färsen och tillsätt tacokrydda.
6. Ta ut pajdegen, häll i färsen i formen och toppa sedan med fyllningen. Sätt i i ugnen ca 40 minuter.


Läsarintervju #34 - Isabell


 
Hej Isabell! Berätta lite om dig själv.
Jag heter Isabell, 21 år och bor norr om Stockholm.
Jag gillar allt från Håkan Hellström till skönhet. Är feminist (såklart) och djurvän.
 
Lider av depression, ångest, oro, social fobi. Har även en sjukdom som kallas Hypotyreos och en knäpp mage. Det vill säga att min ena tarm inte fungerar som den ska och att jag går upp i vikt utan anledning. Mycket av detta påverkas av en tidigare ätstörning och ÅR av mobbning och psykisk ohälsa.
På fritiden är jag mest med min pojkvän då min sociala fobi gjort/gör att jag har svårt att skaffa nya vänner.

Vad skulle du säga är dina bästa egenskaper?
Jag är väldigt omtänksam och hjälpsam skulle jag säga. Bryr mig ibland mer om andra än mig själv. Jag accepterar alla som dom är och står för allas lika värde! En annan bra sak är att jag står upp för det jag tycker är fel, exempelvis mobbning. Jag är dock väldigt blyg och osäker med folk jag inte känner så bra, men när det släpper så är jag nog rätt galen!  :D

Hur länge har du bloggat?
Jag har bloggat i snart 9 år. NIO ÅR!! Shit, haha!

Varför startade du din blogg?
Främst för att skriva av mig och ha någonstans att dela och lägga upp mina bilder. Sen har det bara fortsatt!

Har du några favoritbloggar?
Jag läser ganska många bloggar men jag gillar Clara Henry, Moa Murduress och Evah´s mest! (din alltså) :)

Vad är ditt bästa tips för att må bättre i sig själv?
Så svårt då jag själv INTE mår bra i MIG själv just nu. Har väldigt dålig självförtroende. Men jag skulle nog ändå vilja säga att sluta jämföra sig med andra. Du är DU och du är unik (precis som alla andra, haha)! Gör det DU vill och mår bra av och se ut som DU vill och skit i vad andra tycker och tänker. Samhället är skevt så försök inte passa in i normerna. Kör ditt race och skit i vad andra tycker, som har ingen rätt att påverka dig negativt! 
 
Glass eller godis?
Beror helt på men får jag bara väja ett alternativ så säger jag nog godis. Choklad är livet!!

Vad gör du för att må bättre en dålig dag?
Gör saker som JAG mår bra av och som jag känner att jag klarar av. Behöver jag sova så gör jag det. Annars är det alltid mysigt med lite "hemmaspa"! Jag brukar göra ansiktsmask och ta en lång dusch och sedan mysa framför en film med något gott. Ta hand om mig själv helt enkelt!

Tack för att du ville vara med i en intervju! :) Ni hittar hennes blogg här.Alla hjärtans dag


I fredags fick jag ett sms från posten att jag hade ett paket att hämta så jag åkte ned och hämtade det och på kartongen stod det en fin lapp om att paketet var fyllt med kärlek och att jag först fick öppna det på söndag eftersom det är alla hjärtans dag. Idag öppnade jag paketet och fick se att det låg ett fint kort och en chokladask i. :) Blev så otroligt glad för detta. Tack snälla till dig som skickade detta! :) Blir varm i hela hjärtat! ♥

Sexistiska kommentarer för att du är tjej

 
 

Detta är ett fåtal av de kommentarer jag får några gånger i veckan av män och jag vet att jag inte är ensam om det. Detta är extremt vanligt och bara idag har jag hittills blockerat 3 stycken killar som varit oförskämda. Hur kommer det sig att så många killar och män tror att detta är okej? Hur kommer det sig att de tror att det är så här tjejer vill att de ska börja skriva i andra meddelandet?

Självklart finns det tjejer som gillar sådana här meddelanden, men vore det inte bättre att först ta reda på vad det är för typ av tjej du skriver till innan du vräker ur dig massor av sexistiska saker? Alla tjejer vill inte prata sex, bröst och snoppar. Alla tjejer vill inte visa sig eller se dina dickpics. Var vänlig att respektera det!

Varför tror många killar att vi som utövar pole dance fitness gör det för att attrahera män och ha shower för dem? Jag tränar detta för att jag älskar det. Det är en rolig träningsform som ger otroligt bra träning. Jag tränar det inte för att män ska bli intresserade eller för att ha uppvisning för dem. Varför tror så många killar att vi tjejer enbart finns och gör saker för deras skull, för att attrahera dem?

Ledsen att behöva säga det, men vi gör faktiskt saker för oss själva. Världen kretsar inte runt er, för vi är stjärnorna i våra egna liv. Det är dags att det blir en ändring för hur många män och killar beter sig där ute, för även om det är så kallade troll som vill provocera så är det inte okej. Ni måste börja behandla tjejer med respekt för vi är inga leksaker som ställer upp på allt. Vi har egen vilja, en egen talan och den talan tänker jag stå upp för. Bara för att man är tjej så ska man inte behöva stå ut med sådana här kommentarer.

(Nej, detta gäller så klart inte alla killar. Uppför du dig inte på detta vis så behöver du inte ta åt dig!)

Jag är lyckligare nu

Jag mår bättre än vad jag har gjort på månader faktskt. 
Jag sover bättre, jag känner mig gladare, har nästan inte haft någon ångest alls det sista. Ibland behövs verkligen en förändring för att få en att må bättre. Även om inte allting kommer ordna upp sig på en gång så vet jag att jag är på väg åt rätt håll. Jag låter mig vara ledsen en stund över motgångar, men jag trycks inte ned av dem på samma sätt som innan. Jag tar mig upp fortare och tar nya tag.

Det känns så skönt att jag har börjat stå upp för mig själv och gör det rätta. Min kurator berömde mig jättemycket när jag var där i tisdags och hon sa att det har skett en stor förändring till det bättre på bara några månader och nu vet jag anledningen. Jag är på väg till ett starkare, bättre och självständigare jag. En Evah 2.0 och även om det kommer komma motgångar och perioder med ångest så är jag beredd att kriga, för jag är en vinnare.

Jag hoppas att du som läser detta också orkar och vågar fortsätta kämpa. Jag kan lova dig att det är verkligen värt det för jag känner redan nu hur stolt jag är över mig själv. Ge inte upp för det kommer komma bättre perioder. Sluta inte hoppas, sluta inte tro. Du är värd att må bra och det kommer du göra en dag. ♥


Fredagsbloggen #19


 
Idag vill jag tipsa er om Sofias blogg. Hon delar med sig av sina tankar, känslor och åsikter. Hon delar även med sig av låttips och andra tips av olika slag. Jag gillar hennes blogg då hon verkar vara så äkta och man verkligen får se en ärlig sida i bloggen vilket jag gillar. Kolla in hennes blogg vettja! :)

Läsarintervju #33 - Tisa


Hej Tisa! Hur skulle du beskriva dig själv?
Jag skulle beskriva mig som en stor tänkare, ordningsam, omtänksam och en humoristisk person.

Känner du att du vågar gå din egen väg?

Jo men det kan jag nog säga att jag gör. 

Vad får man läsa om i din blogg?
Det är lite utav varje allt från; bilder, utmaningar, min vardag och lite mer personligt m.m.

Hur länge har du bloggat?

Jag har haft en hel del andra bloggar på blogg.se och även på andra olika bloggportaler. Och jag började väl blogga på lunarstorm typ 2001. Innan dess var det handskrivna dagböcker :)

När skrattade du senast och åt vad? 
Det var några dagar sedan jag verkligen skrattade och jag minns heller inte åt vad. Men det har varit ok ändå. 

Vad är ditt bästa tips för att våga vara sig själv?
Det finns ingen som du, du är unik och bra precis som du är.

Om du fick välja en maträtt att äta resten av livet, vad skulle det då vara?
Absolut tacos!

Vad har du för drömmar och mål?
Att en dag få må så pass bra så att jag kan börja jobba och tjäna pengar. Träffa min blivande man. Det är vad jag kan komma på just nu.

Tack för alla svar och för att du ville vara med. :) Ni hittar hennes blogg här.

 

Våga ta tillbaka makten över dina tankar

Om du varit med om att någon varit elak mot dig så kanske du vet hur lätt det kan vara att deras ord upprepar sig i ditt huvud. De säger att du är ful 30 gånger, men i ditt huvud hörs det 10.000 gånger för det är lätt att det fastnar där. Vi kommer aldrig komma ifrån att det finns människor som har så pass dålig respekt för både sig själva och andra människor att de måste trycka ned andra, men vi kan lära oss att hantera det. Vi kan lära oss att vända våra tankar så att deras ord inte längre spelar någon roll, för i slutänden är det inte den personens ord om att du är ful du hör, utan det är dina egna för du börjar tycka det och tro det själv.

Genom att ta kontroll över dina känslor och tankar kan du ändra detta och faktiskt vinna över dem. Deras mening är att du ska ge upp och börja må dåligt över dig själv, men varför ska de få den vinsten? De är inte värda den vinsten. Men du däremot är värd att må bra, du är värd att älska dig själv och tycka om dig själv.

När du får en elak kommentar eller vill hantera en gammal elak kommentar kan du försöka tänka så här:
"Personen får tycka att jag är ful, det är personens åsikt. Men det visar bara hur svag denna personen är som måste säga det i hopp om att trycka ned mig. Denna personen mår inte bra, denna personen har problem med något i sitt liv och måste därför projicera sitt mående på mig. Jag tänker i alla fall inte låta mig bli nedtryckt för jag är starkare än så. Jag är stjärnan i mitt eget liv och jag är bra exakt som jag är!"

Dessa tankar hjälper mig och har hjälpt mig väldigt mycket genom mobbningen jag har upplevt. Vi kan inte förändra det förflutna, men vi kan förändra våra tankar och känslor kring det.


Må bra tips

 

Vet ni vad jag gör när jag mår dåligt? - Jag kollar youtube och särskilt Therese Lindgrens videos. Jag verkligen älskar denna tjejen, hon har en härlig röst, hon är rolig och jag känner igen mig i mycket av vad hon pratar om. Hon lider också av generliserat ångestsyndrom (GAD) och panikångest så som jag, så att få höra hennes sida av det och märka att någon faktiskt mår som jag ger mig stöd. När jag tittar på hennes video känner jag mig lugnare och tryggare på något konstigt sätt. Så om ni inte följer henne så tycker jag att ni ska börja göra det! :)

Direktlänk till hennes kanal.

En dag i Örebro

Igår var mamma, jag och mina två systrar Anna och Carola iväg till Örebro för att shoppa och ha en tjejdag. Det var Anna som kom på idéen eftersom vi så sällan gör något tillsammans alla fyra. Som tur är fick jag sova natten till igår i alla fall så jag vaknade jag var väldigt peppad och pigg faktiskt. :) När vi kom dit gick vi runt lite i olika affärer men sen började jag må lite dåligt, det fattades nog mat så vi gick för att äta. Jag har ju panikångest och hatar att beställa mat, men tänkte att jag måste utmnana mig själv och lära mig detta. När jag står och beställer och ska betala så blev jag så yr. Det svartnade för ögonen, började pipa i öronen, jag blev illamående och svett så jag fick lägga mig på en stor sittpuff som var i närheten. Jag var helt säker på att jag skulle svimma, men det gick bra i alla fall när jag fick vila lite. Jag vet inte om det berodde på en panikattack eller brist på mat. :/ Jag började må bättre efter lite mat sen i alla fall, dock var inte maten speciellt god...

Utöver det så var dagen jättebra. Jag köpte en grön bomberjacka, en topp, ett par örhängen och sen massor av köksgeråd. Det var så himla kul att komma bort ett tag och bara få tänka på annat. Vi fikade inne på espresso house och jag tycker det är så mysigt där! :) En riktigt bra dag som verkligen behövdes.
Veckans kroppsinspiration #19


 

Läsartips #9


Idag är det Isabell som ger sina tre bästa tips för att må bra. Ni hittar hennes blogg här. :)

1. Gör det du måste! Har du skjutit upp det där samtalet i flera veckor nu? Ta tag i det, det kommer vara SÅ skönt efteråt! 

2. Belöna dig själv! Har du gjort något bra eller tagit tag i något du behövt göra ett bra tag (t.ex.ovan) BELÖNA dig själv! Ta nåt gott eller ta ett långt bad och ansiktsmask. Du förtjänar det! 

3. Ha saker att se fram emot! T.ex. en liten resa eller bara att du och en kompis/partner ska på bio. Nä Att alltid har planer och något att se fram emot kan ibland göra vardagen lättare. Sätt upp mål! <3


Vill du också skriva dina bästa må bra tips och få en länk? Kommentera då inlägget jag länkar här nedanför så får du också synas med dina tips. :) Direktlänk till inlägget.

Tips till alla hjärtans dag

Nu närmar det sig alla hjärtans dag med stormsteg och det kan vara svårt att veta vad man ska ge till någon man tycker om, särskilt de som har allt redan... Men varför inte ge bort en upplevelse? Det kan ju gynna både dig och den du ska ge bort det till och ni får göra något roligt tillsammans. Det blir många gånger ett större minne med en upplevelse än att bara ge bort en liten nalle.

Det finns jättemycket att välja mellan och skulle jag få en upplevelse som skulle jag nog just nu vilja få en spabehandling eller liknande för att få slappna av och bara glömma allt annat för en stund och hur mysigt är det inte att exempelvis som par gå iväg och få en spabehandling tillsammans? Jag skulle också älska att få exempelvis en chokladprovning då jag är en riktig chokladälskare och inte skulle överleva utan choklad!

Vill du kanske skämma bort din kompis lite, varför inte bjuda på en lektion i pole dance? Jag som håller på med pole dance på fritiden kan verkligen rekommendera det då det är en jättebra träning och otroligt roligt. Ni kommer garanterat få det roligt tillsammans och ett härligt minne och vem vet om någon av er kanske fastnar ordentligt för denna träningsformen och fortsätter ta kurser i det? Det finns jättemycket att välja på och jag är säker på att du kan hitta något som passar just er. Hoppas ni alla får en jättefin alla hjärtans dag och att ni hittar någon upplevelse som kommer ge er ett minne för livet!

Inlägget är ett samarbete


Måndagstipset #19


 
Jag blev så sugen på att beställa en svart poloklänning för några dagar sen och hittade denna på nelly. När jag fick hem den så blev jag kär direkt! Den satt jättebra, var bekväm och i väldigt bra material! Jag är 154 cm lång och väger ca 44 kg och jag tog en XS. Den gick då lite längre än på tjejen på bilden men vill jag ha den kortare så kommer jag vika upp den lite. :) Den finns i flera olika färger så är du ute efter en klänning rekommenderar jag denna!

Direktlänk till klänningen.

Att vara ensam eller att vara själv

För mig är det en stor skillnad på att vara ensam eller att vara själv.
För mig är att vara ensam att man känner att ingen förstår en eller att man inte har någon att umgås eller prata med. Att man helt enkelt känner sig ensam i livet, att man inte har någon att bolla idéer med eller någon som uppskattar en.

Att vara själv däremot innebär för mig att man kan gilla lite egentid, att man kan unna sig lite tid för sig själv ibland. Jag hatar att vara ensam men jag gillar att vara själv ibland. Jag gillar att ibland stänga in mig och bara bry mig om mig själv, men jag gillar inte att vara ensam. Jag gillar inte att känna att jag inte har någon att prata eller umgås med. Jag gillar inte att känna mig ensam i livet.

Förstår ni vad jag menar? Vad är dina tankar om det här?


Sluta inte kämpa

Vet ni att ni är helt fantastiska? Jag blev så glad av att komma tillbaka och få alla fina välkomnanden av er. Under tiden jag hade min blogg låst öste det in mejl till min inkorg, ni skrev på både instagram, facebook och till och med till min ena syster för att fråga vart jag hade tagit vägen. Fattar ni vad bra ni är eller? :) ♥ Jag är så tacksam för att jag har så fina följare och jag ser fortfarande hur mina debattartiklar sprids och jag blir mållös. Jag känner mig så motiverad att skriva igen. Tack, tack, tack! ♥

Snart är det måndag och det innebär skola eller jobb för många av er. Det kanske inte är det roligaste, men tänk på vad stark du är som går dit och kämpar. Låt ingen trycka ned dig för du är så mycket bättre än så! Du är helt fantastisk exakt som du är, oavsett vad andra säger. Tro på dig själv och sluta inte kämpa för din dröm. Jag tänker fortsätta kämpa för mina drömmar för en dag kommer jag nå dit. Jag är målmedveten och tänker inte sluta kämpa för lite motgångar och det hoppas jag att du heller inte tänker göra. Du är värd så mycket mer än att ge upp ditt liv och dina drömmar. Jag tror på dig, jag vet att du klarar detta. Så ta dig iväg till det där viktiga du måste göra imorgon, oavsett om det är skolan, jobbet eller ett möte. Du är en vinnare!


Att vara tjej på internet idag


Jag hittade dessa bilder på lajkat.se där de skrev om hur det är att vara tjej på internet idag och detta stämmer verkligen. Tjejerna som deltog i undersökningen fick meddelanden om sex upp till 10 gånger per dag från olika killar och jag har själv upplevt detta ett antal gånger. Särskilt på Kamrat.com, där kan man få extrema meddelanden från killar.

Detta är en vardag för tjejer på internet, detta är något som de flesta tjejer upplever på internet. Detta gör också att många tjejer börjar tänka att de bara duger till sex. De tappar tron på sig själva när de enbart får sådana här meddelanden från killar. Många av dem tappar även tron på att det finns bra killar där ute, eftersom det tyvärr är dessa rötägg som syns och märks mest. En kille kan skriva något fint eller något sexuellt och sen när de får dissen så blir de otrevliga, exakt som på första bilden. Man kan ju undra om dessa människor har en personlighetsstörning, lite som Dr jekyll och Mr hyde? För hur svårt kan det vara att ta en diss egentligen? Vad förväntar du dig när du skriver på detta sättet?

Det handlar såklart inte om alla män, det handlar om att i stort sett alla tjejer och kvinnor någon gång får sådana här meddelanden och det går allt lägre i åldrarna. Det är dags för många där ute att skaffa lite mer respekt för både sig själva och sina medmänniskor för detta är inte okej. Vi vill inte bli matade med penisbilder och sexmeddelanden. Skärpning!

För att läsa alla meddelanden, klicka här.

Att älska sig själv

Det här med att älska sig själv är lite invecklat tycker jag. Vad är egentligen att älska sig själv? Jag tycker det är svårt att sätta en gräns eller vad man ska kalla det för när man älskar sig själv eller inte.

Jag vet inte om jag just älskar mig själv, men jag hatar inte mig själv heller. För det mesta är jag nöjd med mig själv och jag tycker oftast att jag ser bra ut och har en bra personlighet. Sen får jag  ju även dåliga perioder ibland där jag gillar mig själv mindre. Där jag känner mig tjock, ful och värdelös, men jag skulle nog varken säga att jag älskar mig själv eller hatar mig själv. Jag vet att jag har många bra egenskaper och jag kan berömma mig själv, är det att älska sig själv? Jag skulle säga att jag för det mesta gillar mig själv, för även om min ångest spökar så kan jag ändå hantera det bättre idag. 

Vad är era tankar om detta? Anser ni att ni älskar er själva?


Tillbaka igen

Hej på er! Som ni har sett så har jag haft bloggen låst i några dagar och det är för att jag behövde lite tid för mig själv. Jag orkade inte känna någon press på att uppdatera, jag orkade inte få kommentarer och frågor om vart jag har tagit vägen. Det var skönt att bara ta några dagar där bloggen inte ens existerade. Dock kände jag nu att jag saknade er och mitt skrivande för mycket så jag var tvungen att öppna den igen. Jag vet dock inte riktigt hur uppdateringen blir, men jag uppdaterar så mycket jag orkar.

Det är så typiskt för jag lyckades somna inatt, men bara 10 minuter! Har inte sovit en enda natt på 10 dagar nu (som tur är har jag fått någon timme under morgonen eller dagen) men så lyckades jag somna denna natten, men då vaknar jag i panik och har jätteont i bröstet och kan knappt andas. Det gör fortfarande ont att andas... 

Jag ville mest titta in och säga att jag är tillbaka igen. Behövde bara komma bort en stund från allt. Hoppas det är bra med er. ♥

Måndagstipset #18


 

Den här chokladen älskar jag! Den är ju ny på marknaden och först var jag lite tveksam, men denna var verkligen jättegod! Jag tycker den var mycket godare än både daim och saltlakrits. Jag älskar ju de också, men att blanda dem var det bästa. :) Så den tycker jag att ni ska smaka om ni inte redan gjort det!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...