Att älska sig själv
Det här med att älska sig själv är lite invecklat tycker jag. Vad är egentligen att älska sig själv? Jag tycker det är svårt att sätta en gräns eller vad man ska kalla det för när man älskar sig själv eller inte.

Jag vet inte om jag just älskar mig själv, men jag hatar inte mig själv heller. För det mesta är jag nöjd med mig själv och jag tycker oftast att jag ser bra ut och har en bra personlighet. Sen får jag  ju även dåliga perioder ibland där jag gillar mig själv mindre. Där jag känner mig tjock, ful och värdelös, men jag skulle nog varken säga att jag älskar mig själv eller hatar mig själv. Jag vet att jag har många bra egenskaper och jag kan berömma mig själv, är det att älska sig själv? Jag skulle säga att jag för det mesta gillar mig själv, för även om min ångest spökar så kan jag ändå hantera det bättre idag. 

Vad är era tankar om detta? Anser ni att ni älskar er själva?

#1 - Johanna Utterberg

Jag älskar inte mig själv, men jag är för det mesta nöjd och har sen även sämre perioder ibland som du nämner, tror det hör till. :)

Svar: Okej :)
Evah Åberg

#2 - Skogsraah

Det är verkligen svårt det där! Målet tycker jag ska vara att älska sig själv. Självklart kommer man ha motgångar, göra misstag eller annat som komplicerar det hela. Men att älska sig själv villkorslöst ungefär, det försöker jag sträva mot :)

Svar: Håller med dig! :)
Evah Åberg

#3 - N

Jag tycker det är svårt det där.. Jag vet faktiskt inte riktigt om jag älskar mig själv. Jag älskar väl vissa saker med mig och sedan andra saker mindre.. :)

Svar: Precis!
Evah Åberg

#4 - Josefin Hallgren

Nej jag älskar inte mig själv. Men hatar känns så starkt, men jag nedvärderar nog mig själv en hel del.

Svar: Du är fantastisk ska du veta <3
Evah Åberg

#5 - Jessica Högberg

Ja det tycker jag att jag gör. Innebär (för mej) inte att jag måste gå omkring och berätta det men jag gillar hur jag ser ut (totalt) vad jag gör både på jobb och fritid, min sambo och mitt liv i stort... jag är oxå nöjd (även om jag så klart vill ha mer av en del ibland) och det känns bra. Du har rätt, det är svårt, men det korta svaret är: Ja, jag älskar mej själv=)

Svar: Intressant att läsa :)
Evah Åberg

#6 - Julia

Finis!
sv: Åh tack fina du! kram

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#7 - Prietha

Känner igen mig väldigt mycket!! Vissa dagar känner jag att jag är hur självsäker och snygg som helst och vissa vill jag bara gråta pga mitt utseende :)

Svar: Precis!
Evah Åberg

#8 - Wilma

Sjukt bra skrivet!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#9 - Amanda CL

bra skrivet!

kan väl inte påstå att jag älskar mig själv heller, men som du säger jag hatar inte mig själv heller Känner mig nöjd med mig själv, oftast i alla fall

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#10 - snyggafilippa.blogg.se

Bra skrivet, det är ju så viktigt att älska sig själv!

Svar: Tack! :)
Evah Åberg

#11 - Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Håller med det är svårare sagt än gjort :(.

Svar: Ja :/
Evah Åberg

#12 - Tisa

Jag älskar inte mig själv och jag hatar inte. Jag accepterar oftast att jag är den jag är (men inte mer än så). Fast det finns perioder då jag inte gör det också.

Svar: Hoppas det blir bättre! <3
Evah Åberg

#13 - sandra.

kul att du är tillbaka :) och bra inlägg. det är ju som du skriver ibland har man ju dåliga dagar, men jo jag skulle kunna säga att jag älskar mig själv faktiskt.

Svar: Tack! :) Vad skönt!
Evah Åberg

#14 - JoJo

åh det är svårt det där... jag hatar inte mig själv, men vet inte om jag riktigt älskar hela mig själv heller :/

sv; ja dom har så fina färger på sina produkter. älskar dom! :)

Svar: Svårt det där...
Evah Åberg

#15 - Julia Müller-Sandvik

Jag älskar inte mig själv, men det gör inget för jag älskar att hata mig själv. Det är lite av en hobby och leder till att jag aldrig har tråkigt.

Svar: Ah okej
Evah Åberg

#16 - Anonym

Jag älskar inte mej själv alls

Svar: Vad tråkigt att höra...
Evah Åberg

#17 - Jessie

Hmm ... Det var faktiskt knepigt att svara på. Just nu håller jag på att ta mig ur en ganska långvarig depression, så för tillfället kan jag inte påstå att jag älskar mig själv. Fast precis som du skriver hatar jag inte heller mig själv (vilket jag gjorde tidigare). För det mesta känner jag mig mest neutral gällande mig själv, fast mitt mål är att kunna älska mig såsom jag älskar min make. :-)

Svar: Skönt att du inte hatar dig själv i alla fall :)
Evah Åberg